Ορθή απόφαση το μη άνοιγμα των παιδικών σταθμών μαζί με τα  νηπιαγωγεία δημοτικά και γυμνάσια (Γράφει η Ελένη Γκατζογιάννη)

7 Μαΐου 2021
13:05

Ορθή απόφαση το μη άνοιγμα των παιδικών σταθμών μαζί με τα  νηπιαγωγεία δημοτικά και γυμνάσια.
Οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι παιδικές χαρές, πλατείες, πάρκα – όπως ακούστηκε αφού τα παιδιά πηγαίνουν σε αυτά γιατί να μην πηγαίνουν και στον παιδικό(!!!!)
Οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν κλειστές δομές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ξεχασμένες δομές, τις οποίες μάλλον θυμόμαστε όταν δε μας εξυπηρετούν.
Επίσημα αναφέρθηκε ότι τα νέα στελέχη του ιού μεταδίδονται πιο εύκολα στις μικρές ηλικίες.
Στις μικρές ηλικίες όπου η χρήση μάσκας είναι ανέφικτη ( μιλάμε για ηλικίες από 6 μηνών μέχρι 3 χρονών) και το σημαντικότερο με εργαζόμενους ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ γιατί κανείς δεν τους ενέταξε στους εμβολιασμούς ούτε με δυνατότητα στα αδιάθετα ούτε ως ειδική κατηγορία όπως οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.
Λειτουργία  των παιδικών σταθμών αυτή τη στιγμή σημαίνει συγκέντρωση μιας ευαίσθητης ηλικιακά ομάδας με υψηλή μετάδοση σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, χωρίς χρήση μάσκας και με ανεμβολίαστο προσωπικό στους οποίους λόγω της φύσης της δουλειάς η τήρηση της αποστασιοποίησης είναι πολύ δύσκολη.
Παρόλη την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια όλων των συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα που οι παιδικοί σταθμοί ήταν ανοιχτοί, τα επιδημιολογικά δεδομένα πια είναι αρκετά σοβαρά και θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν σε οποιαδήποτε απόφαση παρθεί.
Πόσο μάλλον όταν και τα νέα «όπλα» καταπολέμησης της πανδημίας και επιστροφής στην κανονικότητα που υπάρχουν στη δεδομένη στιγμή ( εμβόλια και self tests)
για τους παιδικούς σταθμούς είναι εκτός των δυνατοτήτων.
Γκατζογιάννη Ελένη
Νηπιαγωγός
Πρόεδρος Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης.

14 σχόλια

  • Καμία ορθή απόφαση δεν υπάρχει.
    Αποτελούμε τη μόνη χώρα στην Ε.Ε. που είναι κλειστοί οι βρεφονηπιακοί. Αυτά

  • Σαφώς και καθόλου ορθή απόφαση!!! Γιατί οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι παιδικές χαρές και πάρκα, όταν όμως παιδάκια 2-3 χρονών είναι κλεισμένα μέσα μήνες, φυσικά και θα βγουν έξω τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, και ώρες που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε χώρο ελεγχόμενο και στον οποίο θα τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα… Εννοείται ότι θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς, υπάρχουν όμως και τα selftest που κάνουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι… Και τέλος υπάρχουν και τα selftest σάλιου που θα μπορούσαν να κάνουν παιδιά αυτής της ηλικίας και να διανέμονται δωρεάν…Από ότι βλέπετε λοιπόν λύσεις υπάρχουν.. Θέληση όχι… Και την ανικανότητα σχεδιασμού και διαχείρισης την πληρώνουν γονείς και παιδιά…

    • Έχετε απόλυτο δίκιο. Εγώ αναφέρθηκα στην κατάσταση με τα τωρινά δεδομένα. Εννοείται οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Στόχος της ανάρτησης είναι οι αποφάσεις να μη ληφθούν στο «πόδι» και να εξεταστούν όλες οι παράμετροι για την ασφαλέστερη απόφαση.

    • Επομένως σε αναμονή των οδηγιών!
      Υποθέτω ότι αν λειτουργούσαν χωρίς τις προϋποθέσεις δεν θα είχατε κανένα θέμα!

  • Οι παιδικοί σταθμοί κλειστοί αλλά τα νήπια κ δημοτικά ανοιχτά με σελφ τεστ…η παράνοια στο μεγαλείο τής

  • Φυσικός χώρος των παιδιών πόσο μάλλον των μικρών είναι το σχολείο και πάντα έτσι θα δίνει.Κρίμα πραγματικά.

  • Τη βρίσκεται ορθή διότι εργάζεστε σε παιδικό κ. Γκατζογιαννη. Αν εργαζοσασταν αλλού θα είχατε άλλη άποψη. Θα θεωρούσατε υπερβολικο το κλείσιμο και ότι πλήττει την κοινωνικοποίησή των παιδιών.

  • Κακώς δεν άνοιξαν μαζί με την Πρωτοβάθμια. Μέγα λάθος που ελπίζω ν’ αλλάξει κι αν όχι να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες των δήμων.

  • Στο παγκάκι με μπύρα; Και απαγορεύεται και με μάσκα. Στο καφέ με μπύρα; Επιτρέπεται και χωρίς μάσκα
    Κυκλοφορείς βράδυ στις μια; είσαι τρελός κυκλοφορεί ο κορονοιος!!!

  • Στης 15 Μαίου ο τουρισμός ανοίγει αλλά τα παιδιά μας να μην πάνε σχολείο γιατί αυτά είναι που θα μεταδίδουν τον ιό… αυτά είναι αποφάσεις στο πόδι κυρία Γκατζογιαννη.

  • Όταν λέγανε ότι τα παιδιά δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν που είσασταν άραγε να πείτε ότι αυτά δεν ευσταθούν;
    Εγώ σαν γονέας ξέρω ότι το παιδί όταν κολλούσε μια απλή ίωση όλο το σπίτι έπαιρνε σειρά…
    Ένα παραπάνω που αυτό είναι ποιο επικίνδυνο.

  • εχουν πολυ πλακα καποιες κυριες που θελουν να ξεφορτωθουν τα μωρα τους για να καθαριζουν φασολακια ή για να πηγαινουν βολτες και καφεδες με τις φιλες τους. και πολυ σωστα ανεφερε ο Μανωλης παραπανω οτι οταν το μικρο αρρωσταινει στο σχολειο, το περναει ολη η οικογενεια. και μετα κλαινε που κολλανε κορονα και πανε στα νοσοκομεια ή χειροτερα. τα κρουσματα εδω και μηνες ειναι στο ταβανι, ενω στις παιδικες χαρες, στους δρομους και παντου, σαν να μη συμβαινει τίποτα. θα ανοιξουν και τα σχολεια τωρα και θα ολοκληρωθει η γελοιοτητα.

    λεει ενας παραπανω, “αμα ανοιξουν με τα προβλεπομενα μετρα ασφαλειας θα παει μια χαρα”. Τί λες ρε ανθρωπε; απο που μας ηρθες εσυ; στην πτολεμαιδα με το ανοιγμα μονο των λυκειων πριν το πασχα σε μια εβδομαδα μονο εκλεισαν 3 λυκεια απο τα 6 και σε αλλα 2 εκλεισαν τμηματα. και βαλε τωρα με ολο τον κοσμο εξω, σε δυο εβδομαδες θα ειναι τα μισα σχολεια κλειστα και στα υπολοιπα θα κλεινουν τμηματα.

    εχει απολυτο δικαιο η γραφουσα. ακομα και το προσωπικο να ηταν εμβολιασμενο, ενα παιδακι να ειναι αρρωστο θα τα κολλησει ολα τα υπολοιπα και αυτα με τη σειρα τους θα αρρωστησουν τις οικογενειες τους. σε πολλους γνωστους και φιλους εγινε αυτο και ευτυχως τις περισσοτερες φορες τα παιδια το περνανε με λιγο πυρετο 1-2 μερες, αλλα ο μπαμπας στο νοσοκομειο (τις γυναικες δεν τις πολυπιανει βαρια οπως φαινεται). αρα μπαμπαδες για εσας χτυπαει το κουδουνακι του νοσοκομειου

    αρα, για να το μαζεψουμε, οτι θα ανοιξει απο εκπαιδευση σε μια – δυο εβδομαδες θα κλεισει. αρα μην πολυαγχωνεστε αν θα ανοιξουν ή οχι οι παιδικοι σταθμοι, θεμα 1-2 εβδομαδες ειναι να κλεινουν ο ενας πισω απο τον αλλον. για εσας στα σπιτια σας να αγχωνεστε που θα ερθει αθορυβα και υπουλα ο κορονα απο το μικρο μαθητουδι σας

    κριμα στους καφεδες και στα φασολακια που ονειρευοσαστε…

    οσο για τις εργαζομενες, φανταστειτε κλειστο το σχολειο/παιδικος σταθμος λογω κορονα και εσεις στη δουλεια
    — η εναλλακτικη ειναι επισημα κλειστη η σχολικλη δομη και εσεις αδεια ειδικου σκοπου με 1/4 μερες κανονικη αδεια, αλλιως 4/4 κ.α.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.