Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

7 Μαΐου 2021
13:31

 

Ένα ακόμα βήμα μπροστά προς την υλοποίηση δράσεων και έργων που σχετίζονται με τις βιολογικές επιστήμες και όχι μόνο, έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προχωρώντας στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε συνεννόηση με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιδιώκει την εμβάθυνση και την επιστημονική στήριξη σε θέματα βιολογικών επιστημών. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη φαρμακευτική, ιατρική, βιολογία και γεωπονική, έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός δράσεων που σχετίζονται με τα φαρμακευτικά φυτά της Δυτικής Μακεδονίας, τις ιδιότητες, τις χρήσεις, τις εφαρμογές τους, την ανάδειξη και κατοχύρωσή τους.

Στο πλαίσιο της από κοινού συνεργασίας και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προωθείται η ιδέα ίδρυσης και λειτουργίας ακαδημίας ιατρικής γεωργίας, υγείας και ευεξίας. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η αξιοποίηση της πανεπιστημιακής γνώσης σε συνδυασμό με τον τεράστιο πλούτο φαρμακευτικών φυτών και τη βιοποικιλότητα της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να δοθεί ώθηση στην παραγωγή τελικών προϊόντων υγείας, χρηστικών και καινοτόμων, αξιοποιώντας αρχικές πρώτες ύλες που ήδη παράγονται στην Περιφέρεια.

16 σχόλια

  • Κ. Κασαπίδη ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που ασχολείστε με τα κοινά . Η αυτοδιοίκηση θέλει σοβαρούς παίκτες . Αφού ο Μητσοτάκης σας έριξε εκεί για κάψιμο επίσης σημαίνει πολλά . Ώρα να ζήσετε ήσυχα τη ζωή σας μακριά από τα κοινά του τοπου μας. Ευχαριστώ

  • Ένας χρόνος έχει περάσει από το πρώτο lockdown και ακόμα περιμένουμε τα χρήματα από το πρόγραμμα covid της Περιφέρειας. Κατά τα άλλα έλεγαν πως απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες και έγιναν όλα ηλεκτρονικά για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Ακόμα περιμένουμε τα 1000 ευρώ που βάσει βαθμολογίας από το σύστημα δικαιούμαστε. Θα μας ενημερώσει κανείς υπεύθυνα για ποιό λόγο μας καθυστερούν τόαο πολύ;

  • που θα βρεις γη για καλλιέργειες ρε κασαπίδη που μας φλομώσατε στα φωτοβολταικά; μας δουλεύεις μάλλον… εκτός και αν όλη η φασαρία γίνεται για να μοιράσεις μερικές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα στην Αθήνα

  • Ο Περιφερειάρχης αλήθεια θυμάται πλέον πόσες και με ποιους έχει υπογράψει συμφωνιες συνεργασίας. Αυτές που προηγήθηκαν έχουν αποδώσει κάτι απτό για την περιοχή ή που να θέτει έστω τα θεμέλια για τη δημιουργία συνεργασιών με θετικό πρόσημο για τον τόπο ή απλά παραμένουν “χαρτιά” με τζίφρες και μηδέν όφελος; Πραγματικά δεν υπάρχει, οσο θυμάμαι, άλλη περιφερειακή αρχή με τόσα “μνημόνια” Οι ανάγκες επείγουσες αλλά δυστυχώς οι αυτοδιοικητικοί αδυνατούν να το αντιληφθούν και να δράσουν αποτελεσματικά.

  • Θα ξαναδεις περιφέρεια Γιώργη όταν μάθω κινέζικα και να τα μιλάω ανάποδα κιόλας! Ποτέ δηλαδή!

  • τώρα πραγματικά θα χτυπήσει την ανεργία με τα φαρμακευτικά φυτά; όλα τα βουνά μας να σπείρουμε και όλα να πουληθούν στην καλύτερη τιμή, η ανεργία δεν θα πέσει πάνω από 5 %, αυτό είναι το εισόδημα που δίνουν αυτά τα φυτά

  • Ποιό μυστήρια και ανίκανη Περιφερειακή Αρχή δεν ξαναπέρασε και μάλιστα σε μια εποχή που η Δυτ.Μακεδονία την είχε περισσότερη ανάγκη.
    Βλέπετε τα φαιν’ομενα με τα ….καλά παιδιά πως απατούν;

  • Γράψτε ό,τι σας καπνίσει ! Ένας είναι ο Κασαπίδης.Θα σας κουράσει! Έχει μέλλον , γι’ αυτό ανησυχείτε ! Αναπνεύστε ελεύθερα, χαρείτε το παρόν με τον άξιο Κασαπίδη !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.