Σωματείο Εκπαιδευτών Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορικά με την ευνοϊκή επέκταση των μοτοσυκλετών 125 κυβικών

8 Μαΐου 2021
13:34
Κανένα σχόλιο

 Με το Άρθρο 54 «Κατηγορίες αδειών οδήγησης και ισοδυναμίες – Τροποποίηση των άρθρων 3 και 4 του π.δ. 51/2012», γίνεται τροποποίηση των άρθρων 3 και 4 του π.δ. 51/2012 και σε συνδυασμό με το Άρθρο 23 που τροποποιεί το άρθρο 94 του ΚΟΚ ορίζονται τα εξής:  Για την οδήγηση των μοτοποδηλάτων με μέγιστη εκ κατασκευής ανώτατη ταχύτητα έως 25 χλμ. ανά ώρα, δεν απαιτείται η κατοχή άδειας οδήγησης. Απαγορεύεται η οδήγηση των μοτοποδηλάτων αυτών από πρόσωπα που δεν έχουν συμπληρώσει την ηλικία των δεκαπέντε (15) ετών.  Η κατηγορία Β ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων της κατηγορίας ΑΜ, για τους κατόχους ελληνικών αδειών οδήγησης εντός της Ελληνικής Επικράτειας, υπό τις εξής προϋποθέσεις :  κατοχής της κατηγορίας Β πάνω από έξι (6) έτη, και  συμπλήρωσης της ηλικίας των είκοσι επτά (27) ετών. Δεν απαιτείται η έκδοση νέου εντύπου άδειας οδήγησης.  Η κατηγορία Β, ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων της κατηγορίας Α1, μόνο εντός της Ελληνικής Επικράτειας, υπό τις εξής προϋποθέσεις:  κατοχής της κατηγορίας ΑΜ πάνω από τέσσερα (4) έτη,  κατοχής της κατηγορίας Β πάνω από (4) έτη,  συμπλήρωσης της ηλικίας των είκοσι επτά (27) ετών. Δεν απαιτείται η έκδοση νέου εντύπου άδειας οδήγησης εφόσον στο κατεχόμενο έντυπο της άδειας οδήγησης (με τη μορφή πλαστικής κάρτας) αποτυπώνονται και οι δύο κατηγορίες (Β και ΑΜ).  Η κατηγορία Β με τον εθνικό κωδικό αριθμό «121», ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων της κατηγορίας Α1, μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας, υπό τις εξής προϋποθέσεις:  κατοχής της κατηγορίας Β πάνω από έξι (6) έτη,  συμπλήρωσης της ηλικίας των είκοσι επτά (27) ετών,  υποχρεωτικής πρακτικής εκπαίδευσης, διάρκειας  τουλάχιστον πέντε (5) μαθημάτων.

Λιούφης Κών/νος

Σωματείο Εκπαιδευτών Δυτικής Μακεδονίας .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.