Κυριάκος Μητσοτάκης για την απολιγνιτοποίηση στην Δυτ. Μακεδονία: Θα επενδύσουμε 5 δις ευρω για ήπια μετάβαση

9 Μαΐου 2021
11:29

 

Αν θέλουμε να απομακρυνθούμε από τον άνθρακα και να μεταβούμε σε ένα μέλλον με πιο καθαρές πηγές ενέργειας, θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις λιγνιτοπαραγωγές περιοχές”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στη Κοινωνική Σύνοδο της ΕΕ στο Πόρτο, στη θεματική συνεδρίαση για την απασχόληση και τα εργασιακά.

 

Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι πολιτικές, θα πρέπει να έχουν τοπικά χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο τέλος της της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας λιγνίτη, του ΑΗΣ Καρδιάς, που λειτουργούσε στη Βόρεια Ελλάδα επί σχεδόν 50 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ειδικό σχέδιο μετάβασης για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι: “Σκοπεύουμε να επενδύσουμε σχεδόν 5 δις ευρώ, ώστε να κάνουμε τη μετάβαση ηπιότερη”.

ΕΡΤ Κοζάνης

32 σχόλια

  • τα 5 δισ ευρω απο που προκυπτουν ηθελα να ξερα,οταν και το περιβοητο ταμειο ανακαμψης ειναι αβεβαιο το ποτε θα ενεργοποιηθει,ελεος με το δουλεμα

  • Αρχίσαμε να παίζουμε με τις λέξεις… χρησιμοποιώντας τις λέξεις “επενδύσεις”, “δις”, “ήπια μετάβαση”, αλλά πουθενά “θέσεις εργασία”ς…
    Η περιοχή χρειάζεται θέσεις μόνιμης εργασίας (εργοστάσια-βιομηχανίες) και όχι επενδύσεις δις σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά…

  • Το δούλεμα πέφτει σύννεφο. Η χώρα απολεσε την ενεργειακή της αυτάρκεια μόνο και μόνο για να φάνε γνωστοί επιχειρηματίες και φίλοι του άριστου….!!!!!

  • Βρε συριζαιοι(πρωην πασοκοι) ουτε εσεις που τα λετε δεν τα πιστευετε!!! Εχετε πολυ πλακα!!!!!

    • μαλλον δεν εχεις μετρησει ποσους εξωκοινοβουλευτικους πρωην πασοκους μαζεψε ο κουλης σου στη νδ με αποτελεσμα να μας διωξει απο το κομμα,στις εκλογες που αυτοι οι πασοκοαπιθανοι θα ζητουν ψηφο απο δεξιους ψηφοφορους θα πεσουνε τσιμεντα απο τα γελια ,συγχαρητηρια για το κατορθωμα,με αντιπολιτευση για κλαματα να τριζει η καρεκλα, ειναι απιστευτο…

      • Τρεχουν μονοι τους οι νουδουλοι και παλι τελευταιοι θα βγουν φιλε μου. Ζητημα ενα 19% να ειναι το πραγματικο τους ποσοστο και πανηγυριζουν σαν ευτυχισμενοι δυστυχεις αχαχαχαχαχα κλαυσιγελος πραγματικος ειναι το τσιρκο τους!

        • Μετά από ειδικός στα του COVID έγινες και γνωστής για την μεταλιγνιτική περίοδο .
          Παράτα μας ρε ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ.

          • Γιατί ποιος σου μιλάει ρε υπνε; Αχαχαχαχ φιλάκια Φουρθιώτηδες. Θα ακούς θες δε θες την κατάντια που προκάλεσε ο ψεκασμενος μπαρουφας της Πάρνηθας που ψήφισες.

  • Δικαιη μεταβαση των σκουπιδιων απο Κερκυρα- Κοζανη!
    Δωσαμε,δωσαμε!
    Πονηρη φυση,αρχισε η αντιστροφη μετρηση για μεταβαση σου στην αντιπολιτευση,διπλα στον νεο αρχηγο σου!Δενδιας;συ ειπας

    • Αρχισαν οι ζεστες και οι συνεπειες φανηκαν αμεσως!!!! Μεχρι και τον απιθανο τσιπροκιο τον βλεπουν καποιοι ξανα πρωθυπουργο!!! Ευτυχως για την χωρα αυτα μονο στα ονειρα σας συριζαιοι!!!! Συντομα μετα τις επομενες εκλογες θα κανει παρεα με το φιλαρακι του τον ινγκλεσιας απο τους ποδεμος!!! Ξερετε με αυτον που αγκαλιαζοταν στην ομονοια και θα αλλαζαν την ευρωπη τρομαρα τους!!!

  • Τον Μάιο του 19 αλλά έλεγες Κούλη από την Φλώρινα και σε χειροκροτούσαν τώρα μας τα έκανες μαντάρα και να δω πως θα συνέλθει μια ολόκληρη περιφέρεια από το ηλεκτροσόκ που τις έκανες αλλά ο λαός λέει έχει ο καιρός γυρίσματα!!!

  • Από θα αααα, χορτάσαμε.
    Επενδύστε τα 5 δις και
    μετά κλείστε τούς σταθμούς ηλσκτροπαραγωγης

  • ΜΠΡΑΒΟ στο Μητσοτακη !! Θα εισαι για μια 8ετια σιγουρα Προθυπουργος ,,, ασε τους βολεμενους να σκουζουν,,οι νεοι ανθρωποι σε θελουμε…Αλλαξε τα ολα

    • ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΕΙΣΑΙ!!!

    • Δεν κατάλαβες… οι βολεμένοι μονο τον θέλετε αυτον τον επικινδυνο τυπο , οι υπολοιποι ειναι ειτε σε αλλα κομματα ειτε εχουν σιχαθει τους παντες και εχουν εγκαταλειψει την πολιτικη πλεον και δεν θελουν να ψηφιζουν πια.
      Και μην κανεις ονειρα για οχταετιες γιατι πολυ συντομα θα ξυπνησεις απο την πλανη σου και θα δεις την πραγματικοτητα και θα σου κακοφανει πολυ.

      • Γεια σου γιωργο τι χαμπαρια!!!! Χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!! Σε εχουν παρει χαμπαρι και τα δεντρα!!!!

        • Σκουζε βρε κακόμοιρο όσο θες συνδεμένο σε έχω…….με εκείνο εκεί κάτω αχαχαχαχ!
          Ούτε που με νοιάζει τι λένε τα ψεκασμενα γίδια της τσιρκοκυβερνησης σας. Ότι πονάτε όμως αυτό με ευχαριστεί κάργα. Φιλάκια Φουρθιώτηδες

          • Εισαι για πολλα γελια!!!!! Ειναι οριστικο πλεον ανηκεις στον πλανητη αρη!!!! Φανταζομαι τα πρωτυπα σου θα ειναι ο πολακης ο καρανικας ο πετσιτης και αλλες μεγαλες τετοιες προσωπικοτητες!!!!!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!

  • Οσοι ηταν βολεμενοι τωρα χανουν την γη κατω απο τα ποδια τους,ο λαος στηριζει μητσοτακη και αυτο τους τρελενει περισσοτερο,αλλα δεν πειραζει ολα μια συνηθεια ειναι!!!!

    • Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ελλας το καφενειο σου
      ο λαος στηριζει Μητσοτακη? Περαστικα του λοιπον!
      Εσεις οι βολεμενοι μονο τον στηριζετε αυτον τον επικινδυνο σαλτιμπαγκο οι υπολοιποι ουτε κατα διανοια
      ευτυχως που υπαρχουν και οι εξαιρεσεις και ακομα δεν εχουμε καταστραφει παντελως!

  • Ο/Η Αντε γεια τσιρκοκυβερνηση της σφουγγαριστρας! Ποτέ ξανά Νεα Μιζοκρατια λέει:

    Νεος σανος στα γιδια που ακομα τον πιστευουν …. οι επενδυσεις
    αχαχαχαχαχα! Ευτυχως δεν θα εισαι αλλο πρωθυπουργος (μια φορα κοιμαται ο θεος οχι παντα) και ετσι δεν θα δουμε και το ”σωσιμο” που ετοιμαζεις στην περιοχη μας. Αρκετη μπαρουφολογια και σκοταδι φαγαμε τα τελευταια 2 χρονια…ωρα να πας σε καποιο απ τα 32 σου ακινητα να το παιξεις ηγετης της σφουγγαριστρας!

  • οι βολεμένοι ποτέ δε σκούζουν παρά μόνο όταν κινδυνεύει η θεσούλα τους! μάλλον γεννήθηκες εχθές… το άλλαξέ τα όλα είναι το ανέκδοτο της ημέρας…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.