Μόσχος Μόσχου: Περισσότερες από 2.500 χαμένες θέσεις εργασίας

10 Μαΐου 2021
17:50

Την συστράτευση  όλων  των  φορέων,  για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών που δημιουργεί η απολιγνιτοποίηση στην τοπική οικονομία και κοινωνία, ζήτησε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στην ΔΕΗ  «Σπάρτακος».Ο Μόσχος Μόσχου, έκανε γνωστό ότι «από  τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανακοινώθηκε η απολιγνιτοποίηση έως και το τέλος του 2020, έχουν χαθεί περισσότερες από 2.500 άμεσες θέσεις εργασίας στη Δυτ. Μακεδονία».

Με βάση τα  επίσημα στοιχεία , περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας οχτάμηνης διάρκειας έχουν χαθεί μέχρι σήμερα στην ΔΕΗ, ενώ πολύ μεγάλη είναι η μείωση των εργολαβικών θέσεων εργασίας και σύμφωνα με την εκτίμηση που υπάρχει , «έως τα τέλη του έτους, λόγω της απολιγνιτοποίησης, οι χαμένες θέσεις εργασίας στην Δυτ. Μακεδονία, θα ξεπερνούν τις  4.000».

Ο  Πρόεδρος του «Σπάρτακου» υποστήριξε ότι «έπρεπε να γίνει πρώτα η μετάβαση και η στήριξη με νέες επενδύσεις και παραγωγικές δραστηριότητες στην περιοχή και στην συνέχεια να έκλειναν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ», ενώ άσκησε  κριτική στην έλλειψη αποτελεσματικής και ουσιαστικής αντίδρασης και παρέμβασης των περιφερειακών και τοπικών αρχών, σε όλες αυτές  τις αλλαγές.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

20 σχόλια

  • Το ίδιο παραμύθι μας πουλήσανε και σε εμάς στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ τα σωματεία !!!!! τους συμβασιούχους οι μόνιμοι πήραν τα εφάπαξ τους και τίς συντάξεις τους.

  • το ίδιο παραμύθι μας πουλήσανε και εμάς τα σωματεία στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑ.οι μόνιμοι τα παχυλά εφάπαξ τις συντάξεις και εμείς οι συμβασιούχοι με πολλά χρόνια στην ανεργία.παρακαλω μην διαγράφεται το σχόλιο

  • Απο τη δεη ποσοι χασανε την εργασια τους.Για να καταλαβαινουν και οι ασχετοι.Εννοω μονιμοι.

    • κανένας ! κι όταν κλείσουν όλα τα ορυχεία θα(ΜΑΣ) τους φορτώσουν στους δήμους και την περιφέρεια και θα συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε γιατί απλά είχαν μπάρμπα!

  • Έπρεπε να αρχίσει να κλείνει η ΔΕΗ για να βγάλει ανακοίνωση ο Σπάρτακος για τους εργολαβικους.

  • Αυτά να βλέπουν οι βουλευτές που νομίζουν ότι με δις, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά έρχεται η ανάπτυξη. Έργα που να δημιουργούν μόνιμες Θέσεις εργασίας θέλουμε (εργοστάσια-βιομηχανίες).

    • Οι βιομηχανιες και τα εργοστασια φτιαχνονται μονο στην Κινα και γενικα στην Απω Ανατολη πλεον.

      • Η Γερμανία που εγκαινίασε πρόσφατα εργοστάσιο λιγνίτη σαν τα δικά μας ενώ απαιτεί να κλείσουμε τα δικά μας μέσω του μπαρουφα της Πάρνηθας δεν νομίζω να είναι στην άπω Ανατολή
        Οπότε άστο είσαι ανηνεμερωτος μάλλον.

  • Το ίδιο παραμύθι μας πουλήσανε και σε εμάς στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ τα σωματεία.οι μόνιμοι πήραν τα εφάπαξ τους και τίς συντάξεις τους και οι συμβασιούχοι στην ανεργία.

  • Σε λιγο βρε δεητζηδες θα ζητησετε να σας κανουμε και ερανο!!!! Εθελουσιες-συνταξεις- μετακινησεις,ουτε ενας μονιμος δεν απολυεται!!! Και επιπλεον θα αναπνεουμε σαν ανθρωποι και εμεις καθαρο αερα!!!!

    • Σώπα ρε οικολογε εσύ που σε έπιασε ο ζήλος για το περιβάλλον. Ρε αφήστε τα σάπια αυτά η νέα μόδα και καλά κοβομαστε για τον αέρα και τόσα χρόνια οικολογική συνείδηση δεν ξέρατε ούτε πως γράφεται , έλα βρε τώρα υποκριτές…!!!

  • Μοσχο φεγα όσο είναι νωρίς γιατί αν καρτιρας να παρς παραδις εσύ και οι άλλοι συνταξιούχοι εκεί στον σπαρτακο στον πάτο θα παριτι τον καραμανη. Να ξερτς.

  • Μόσχο είσαι 58 χρονών και με 32 χρόνια υπερβαρέα στην ΔΕΗ.
    Γιατί δεν έφυγες με σύνταξη;
    Εάν πήγαινες στην δουλειά κανονικά και ήσουν στον καδοτροχό θα ήσουν ακόμα ένα ενεργεία;
    Σίγουρα ΌΧΙ!
    Η καρέκλα είναι γλυκιά.
    Κάποτε κάναμε απεργία για να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
    Εσύ θα έπρεπε να είχες φύγει τουλάχιστον 3 χρόνια πιό νωρίς.
    Άσε λοιπόν τις συνεντεύξεις και τους λεονταρισμούς.

  • Θα έρθουν φωτοβολταϊκά και φυσικό αέριο και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια κατά την μητσοτακειος λογική βρε υπομονή μπουχαχαχαχα ??????
    Να λέμε και κανά ανέκδοτο να περάσει η ώρα.

  • Τι δεν καταλαβαίνετε; Το είπε πέρυσι ανοιχτά ο Μητσοτάκης στη Μπιλντ: με την απολιγνιτοποίηση οι κάτοικοι να κόψουν το λαιμό τους να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Αλλά θα ωφεληθούν Γερμανικές εταιρείες. Δηλαδή, πολύ απλά, τα παιδιά μας να ξενιτευτούν ξανά σαν γκασταρμπάιτερ για τις φάμπρικες του Μονάχου και της Στουτγάρδης, αφού στον τόπο τους δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα. Κι εδώ θα μας φυτέψουν Σομαλούς κι Αφγανούς “πρόσφυγες”.

    • Ενώ με τον λιγνίτη δεν ωφελούνται Γερμανικές εταιρείες; Μήπως τους ατμοστρόβιλους, λέβητες και εκσκαφείς τους σχεδιάζει ο Μπαρμπα Μήτσος και τους φτιάχνει ο ανηψιός του ο Μίκας στο γκαράζ του στην Αιανή;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.