Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης – Άρτεμις: Ποιος προωθεί τις στειρώσεις κυνηγόσκυλων;

11 Μαΐου 2021
23:20
Με την υπεροψία του ισχυρού πλέον και έχοντας συμπαραστάτη στο πλευρό τους το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, οι φιλοζωικές (ευτυχώς όχι όλες), κάνοντας επίδειξη δύναμης και αμετροέπειας, δράττονται της ευκαιρίας και κορυφώνουν την αντικυνηγετική τους προπαγάνδα. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δράση φιλοζωικού σωματείου της Π.Ε. Κοζάνης, που στοχοποίησε, ατεκμηρίωτα για άλλη μια φορά, αδιακρίτως όλο τον κυνηγετικό κόσμο, αποδίδοντας σε αυτούς τις ορδές των αδέσποτων. Με την δράση τους καλούσαν 20 ιδιοκτήτες δεσποζόμενων κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων, που θα φέρουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική σήμανση (microchip), να στειρώσουν δωρεάν τα ζώα τους, καθώς όπως αναφέρεται οι κυνηγοί είναι η αιτία του προβλήματος.
Στην ίδια ακριβώς δηλαδή γραμμή πλεύσης του νομοσχεδίου.
Δεν επικεντρωνόμαστε στη στείρωση των αδέσποτων, εξονυχιστικούς ελέγχους για microchip και επιβολή προστίμων, αλλά επιδοτούμε την ανεξέλεγκτη παροχή τροφής σε αυτά ως πράξη φιλοζωίας. Τέλος, θεωρούμε εν δυνάμει ασυνείδητους όλους τους νομοταγής φιλόζωους πολίτες, οπότε ακρωτηριάζουμε υποχρεωτικά τα ζώα τους. Αυτό ακριβώς που πρεσβεύει στην ουσία του ο νέος νόμος.
Σε μία περίοδο που αγέλες αδέσποτων ζώων αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και οι εκκλήσεις για υιοθεσίες κουταβιών δίνουν και παίρνουν, αντί να στειρωθούν 20 αδέσποτα θηλυκά και να ανακουφιστεί έστω και λίγο η περιοχή, επιλέγουμε να στειρώσουμε κατοικίδια ζώα, ηλεκτρονικά ταυτοποιημένα. Γιατί;
Γιατί πολύ απλά, εάν δεν υπάρχουν αδέσποτα κάποιοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης αντέδρασε στη συκοφαντική αυτή προσπάθεια με εξώδικη διαμαρτυρία και δήλωσε την επιφύλαξή του για κάθε περαιτέρω νόμιμο δικαίωμά του.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
Πάγια και διαρκής η θέση μας για πρόσθετη εισφορά 1€ ανά κυνηγό και τη δημιουργία «Ανεξάρτητου λογαριασμού χρηματοδότησης Νομικής Εκπροσώπησης».
Οι αγώνες από εδώ και στο εξής, πιθανότατα, θα δίνονται ολοένα και περισσότερο στις αίθουσες των δικαστηρίων όλων των βαθμών. Ας είμαστε προετοιμασμένοι. Νομική υποστήριξη σε κάθε Σύλλογο ή κυνηγό που βάλλεται, συκοφαντείται ή προκύπτει έννομο συμφέρον προς αυτόν.
Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης
Ακολουθεί ολόκληρη η Εξώδικη Διαμαρτυρία
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
Του σωματείου με την επωνυμία «Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης – Άρτεμις», που εδρεύει στην πόλη της Κοζάνης επί της οδού Αραπίτσης 47 κι εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του, κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου του Κυριαζή.
ΠΡΟΣ
Το σωματείο με την επωνυμία «…………..», που εδρεύει στην ……………… κι εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Κύριοι,
Μέσα από τη σελίδα σας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με την ονομασία «………………….» έχετε επανειλημμένα προβεί σε ανυπόστατες εικασίες περί εγκαταλείψεως εκατοντάδων κυνηγετικών σκύλων από κυνηγούς, καταλογίζοντας τους επίσης ανυπόστατα, την ευθύνη για την έξαρση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στις ελληνικές πόλεις.
Επανειλημμένα έχετε αναρτήσει φωτογραφίες αδέσποτων σκύλων πραγματικά απροσδιόριστης μορφολογίας, που δεν προσομοιάζουν ούτε κατ’ ελάχιστο με κάποια από τις αναγνωρισμένες κυνηγετικές ράτσες, χαρακτηρίζοντάς τα, εντελώς αυθαίρετα, εγκαταλειμμένα κυνηγόσκυλα από ασυνείδητους κυνηγούς (συνημμένη φωτό 1).
Σε πρόσφατη μάλιστα επικοινωνιακή σας δράση, η οποία δημοσιεύθηκε και στην ενημερωτική ιστοσελίδα με την επωνυμία «………………….» στις 17/04/2021, καλείτε τους νόμιμους ιδιοκτήτες θηλυκών δεσποζόμενων κυνηγόσκυλων, με την προϋπόθεση να είναι αυτά ηλεκτρονικά ταυτοποιημένα, να προβούν στην οικειοθελή στείρωσή τους που εσείς εξασφαλίσατε ως παροχή από τον κτηνίατρο κ. ……………………… στην ……………… (συνημμένη φωτό 2).
Κατόπιν των ανωτέρω οφείλουμε να σας επισημάνουμε τα κάτωθι:
1. Προκαλεί πραγματική εντύπωση πως εσείς, αντί να εστιάσετε, τις καθ’ όλα αξιέπαινες προσπάθειές σας, στην ελάττωση του αριθμού αυτών των ταλαιπωρημένων και βασανισμένων πλασμάτων, επιδιώκετε τον πολλαπλασιασμό τους παρά τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων πολιτών.
2. Παρέχετε τροφή σε μη στειρωμένα αδέσποτα ζώα, μετατρέποντάς τα σε «ημιδεσποζόμενα», που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα. Δεν αρπάζετε την ευκαιρία της αξιέπαινης αυτής κοινωνικής προσφοράς των 20 δωρεάν στειρώσεων, που τόσο ευγενικά παρέχει ο τοπικός κτηνίατρος, για να στειρώσετε τα αδέσποτα ζώα, ώστε να ανακουφιστεί η πόλη, αλλά εστιάζετε ανεξήγητα στα δεσποζόμενα κυνηγόσκυλα, στηριζόμενοι προφανώς στην βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή αυτά θα εγκαταλειφθούν. Ή μήπως ψάχνεται για δράκο στο αφήγημά σας;
3. Ο κύριος ………………… δεν γνώριζε για το περιεχόμενο της δράσης σας και κατά συνέπεια ουδέποτε συναίνεσε εν γνώσει του στην εξειδίκευση που εσείς επιχειρήσατε.
4. Μόνο στην περιοχή Κοζάνης και Πτολεμαΐδας οι κυνηγοί κατέχουν άνω των 4.000 κυνηγετικών σκύλων. Από τους ανωτέρω κυνηγετικούς σκύλους η συντριπτική τους πλειοψηφία, ήτοι ποσοστό άνω του 80%, είναι ηλεκτρονικά ταυτοποιημένοι και εμβολιαστικά καλυμμένοι. Από κανένα επίσημο στοιχείο δεν προκύπτει ότι τα εγκαταλειμμένα κυνηγόσκυλα συμβάλλουν έστω και κατά 1% στο φαινόμενο των αδέσποτων. Απόδειξη ότι στα υπερπλήρη καταφύγια ζώων, νόμιμα και μη, πολύ σπάνια συναντάμε κυνηγετικά σκυλιά.
5. Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις δίνουν επίσης έναν σημαντικό αγώνα για τη βελτίωση της κατάστασης, διότι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.
i) Συνεχείς και εντατικοί έλεγχοι διενεργούνται από τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για την τήρηση των προβλεπόμενων από τον νόμο.
Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είναι το αναγνωρισμένο από την πολιτεία όργανο προστασίας της φύσης που περιπολεί επί 24ωρου βάσεως και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους κυνηγούς με 7.000.000€ κάθε χρόνο. Είναι ο φορέας δηλαδή που σε ετήσια βάση υποβάλει εκατοντάδες μηνύσεις για εγκλήματα κατά της φύσης.
ii) Σε κάθε περιστατικό απώλειας ή ανεύρεσης περιφερόμενου κυνηγόσκυλου γίνονται προσπάθειες ταυτοποίησής του μέσω της συσκευής ανίχνευσης microchip που διαθέτουν όλα τα όργανα ελέγχου.
iii) Διοργανώνονται κατά καιρούς δράσεις μαζικής ηλεκτρονικής σήμανσης των κυνηγετικών σκύλων με παροχή κινήτρων, για την επίτευξη σήμανσης του συνόλου των ζώων μας.
iv) Διενεργούνται έλεγχοι σε ποιμενικούς σκύλους και συστάσεις στους κτηνοτρόφους
6. Το πρόβλημα των αδέσποτων, όπως κι εσείς παραδέχεστε στις αναρτήσεις σας, προέρχεται αποκλειστικά από το φαινόμενο των ημιδεσποζόμενων ζώων. Αυτές είναι κάποιες από τις εκφράσεις σας «… βρέθηκε στην πόλη μας, έχει γεννήσει αμέτρητες φορές», «… μέσα σε 3 μέρες έχουμε εντοπίσει 15-20 κουτάβια», «…βρέχει κουτάβια», «… καθημερινά συναντάμε αρκετά κουτάβια και αδέσποτα που έχουν γεννήσει».
Εσείς παρέχετε τροφή σε δημόσιο χώρο σε αδέσποτα ζώα, τα οποία αποδέχονται τον τροφοδότη ως ιδιοκτήτη, αλλά χωρίς να απορρέει από αυτή τη σχέση καμία υποχρέωση. Ούτε ετήσιου εμβολιασμού, ούτε αποπαρασίτωσης, ούτε στείρωσης, ούτε περισυλλογής περιττωμάτων, ούτε αστικής ευθύνης, ούτε κοινωνικής ευθύνης. Σε περίπτωση δε περισυλλογής των αδέσποτων γίνονται από εάς διαμαρτυρίες με την επίκληση του νόμου.
7. Έχετε δίκιο για τις ακατάλληλες συνθήκες στα δημοτικά κυνοκομεία. Η πρόταση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης για δημιουργία πολύ μεγάλων κλειστών δομών με ιδανικές συνθήκες για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και μία λύση για τους ιδιοκτήτες που αδυνατούν για οποιονδήποτε λόγο να συντηρούν ένα ζώο, είναι αναρτημένη στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook και ίσως δίνει βιώσιμη λύση σε κάποια από τα προβλήματα.
8. Αρκετοί κυνηγοί του Συλλόγου μας έχουν υιοθετήσει αδέσποτα και τα έχουν εντάξει στην οικογένειά τους, γιατί για εμάς ο σκύλος είναι πάθος. Φωτογραφίες και στοιχεία στη διάθεσή σας.
9. Και τέλος κάποια στατιστικά στοιχεία
i) (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ) Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Δήμου Αττικής: «… από τα 40.000 περίπου ζώα που έχει περιθάλψει τα τελευταία 18 χρόνια, ένα απειροελάχιστο κλάσμα αφορούσε καθαρόαιμα ή ημίαιμα κυνηγόσκυλα». Και η Αττική έχει χιλιάδες ιδιοκτήτες κυνηγόσκυλων.
ii) Dogs’ Voice (Πλατφόρμα στήριξης φιλοζωικών οργανώσεων): «… ένα στα δύο σχεδόν υιοθετημένα ζώα επιστρέφεται στις φιλοζωικές ή εγκαταλείπεται ξανά στο δρόμο».
Οι απόψεις μας διαφέρουν. Εμείς υποστηρίζουμε ότι λύση θα έρθει με αυστηρή τήρηση των υφιστάμενων νόμων και εκτεταμένους και εντατικούς ελέγχους για ηλεκτρονική σήμανση σε συνδυασμό με τη στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων.
Σε αντίθεση με τις φιλοζωικές οργανώσεις, που υποστηρίζουν και προωθούν την υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων φίλων μας ως λύση.
Παρόλο τη διαφορετική προσέγγιση μας επί του θέματος δεν παύει, με λίγη καλή θέληση, να υπάρχει αρκετός χώρος για συνεννόηση και συνεργασία. Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς εάν μπορούσαμε να βρούμε κοινό τόπο δράσης.
Καταλαβαίνουμε επίσης, ότι στη σύγχρονη κοινωνία και τον αστικό πληθυσμό, που γαλουχήθηκε με την θεωρία του καλού λύκου και του κακού κυνηγού, είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος την πανάρχαια αυτή δραστηριότητα του ανθρώπου και την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί πάνω του το κάλεσμα της φύσης.
Αναίτιες και ανυπόστατες επιθέσεις όμως, όπως αυτές που προαναφέρθηκαν και η δυσφημιστική κατασυκοφάντηση όλων ανεξαιρέτως των μελών μας, παραπέμπουν σε τακτικές καθεστωτικής προπαγάνδας άλλων εποχών. Η τακτική της διασποράς ψευδών πληροφοριών γιατί στο τέλος κάτι θα απομείνει ως ψόγος, δεν θα μείνει αναπάντητη στο μέλλον.
Επισυνάπτουμε τις ως άνω αναφερόμενες δύο δημοσιεύσεις του σωματείου σας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις ανωτέρω συνημμένες ψευδείς, προσβλητικές και συκοφαντικές δημοσιεύσεις σας.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς εσάς ότι ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής.
Με τη ρητή επιφύλαξη και κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς το νομίμως εκπροσωπούμενο καθ’ ου σωματείο με την επωνυμία «…………………………..», που εδρεύει στην ……………………………., προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την παρούσα, με συνημμένες τις αναφερόμενες σε αυτήν δύο δημοσιεύσεις, ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.
Κοζάνη, 22/04/2021
Ο εξωδίκως δηλών
«Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης – Άρτεμις»
δια του Προέδρου του,
Δημήτριου Παπαγεωργίου του Κυριαζή

2 σχόλια

  • Εύγε στον Κυνηγετικό Σύλλογο, που επιτέλους λέει το αυτονόητο: “εάν δεν υπάρχουν αδέσποτα κάποιοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης”. Κι όχι μόνο δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης, αλλά δεν θα τσεπώνουν κονδύλια για δήθεν περίθαλψη “αδέσποτων”, τα οποία τον ένα μήνα είναι στη μια πόλη και τον άλλο μήνα στη διπλανή.

  • τι θα πεί αδέσποτο ζώο;ένα ζώο που κυκλοφορεί στις πλατείες,στα σχολεία,στα πάρκα,άντε να δεχτώ ότι είναι στειρωμένο,θα ειναι όμως ανεμβολίαστο για νοσήματα που μεταδίδονται στον άνθρωπο,όπως λύσσα,λεπτόσπειρα,γεμάτο από εξωπαράσιτα,ψύλλους,τσιμπούρια ,ψώρεςκαι διάφορα άλλα,χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη,χωρίς σταθερό και φυσιολογικό φαγητό και νερό,χωρίς προστασία από κρύο και ζέστη….συμπέρασμα κανένα ζώο αδέσποτο στίς πόλεις και τα μεγάλα χωριά….οι φιλοζωικές να ενδιαφέρονται για την ευζωία και όχι να έχουν δικά τους εκτροφεία και να τροφοδοτούν τις πόλεις με αδέσποτα …..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.