Δήμος Βοΐου: Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

12 Μαΐου 2021
14:09
Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Βοΐου σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ. παρέχει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, προκειμένου να τους βοηθήσει στην κρίσιμη φάση της επιλογής σχολής, στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιήσει η Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας και περιλαμβάνει

1) Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: « Επαγγέλματα του 2030», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 από τις 17:00 μ.μ. έως και τις 19:00 μ.μ.. ,μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom και απευθύνεται σε μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου, στους γονείς των μαθητών και στους εκπαιδευτικούς των Λυκείων του Δήμου Βοΐου.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης έχει ως εξής

Α) Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Βοΐου, κ. Χρήστο Ζευκλή

Β) Εισήγηση του κ. Θοδωρή Θεοτόκη (Σύμβουλο Σπουδών)

2) Την παροχή του Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων HORIZON, σε όλους τους μαθητές της Γ Λυκείου του Δήμου Βοΐου. Το Τεστ HORIZON είναι ένα εργαλείο αξιολόγησης και έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Αποτελείται από 190 ερωτήσεις και είναι online επιτρέποντας στον μαθητή να το συμπληρώσει οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί με μια απλή σύνδεση μέσω διαδικτύου (Χρόνος συμπλήρωσης 25-30 λεπτά).
  • Τα αποτελέσματα του τεστ εμφανίζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του σε αρχείο PDF και αποδίδουν το προφίλ των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του κάθε μαθητή, προτείνοντάς του συγκεκριμένες σχολές του μηχανογραφικού δελτίου, οι οποίες ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά του.

Υπεύθυνη ανάπτυξης του Τεστ HORIZON είναι η Δρ. Γεωργία Αθ. Κουμουνδούρου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής.

Ο Δήμος Βοΐου επιδιώκει με την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, να βοηθήσει αποτελεσματικά τους μαθητές , στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του, ώστε αυτοί να ενημερωθούν υπεύθυνα κάνοντας χρήση σύγχρονων επιστημονικών εργαλείων, ενόψει των καθοριστικής σημασίας επιλογών τους.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.