Λαζαρίτσα Σπυρίδου-«ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» για παραχώρηση Τούρκικου σχολείου: “Βιαστικά, γιατί «χαρίζει» ‘ένα ιστορικό μνημείο χωρίς να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.”

13 Μαΐου 2021
17:07

Αγαπητοί συνδημότες.

Θα ήθελα να ενημερώσω, ότι η διάθεση παραχώρησης εκ μέρους της Δημοτικής αρχής του Τούρκικου σχολείου (στην είσοδο των Σερβίων – έναντι 100 ευρώ ετησίως) στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν αφορά στην ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής.

Αυτό είναι σίγουρο και απόλυτα διευκρινισμένο. Σε ανάλογη κουβέντα που έκανα προσωπικά με τον πρύτανη κ. Θ. Θεοδουλίδη, μου διευκρίνισε πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται και δε συζητήθηκε ποτέ. Και πως θα μπορούσε άλλωστε…

Αφορά σε δράσεις κυρίως επιχειρηματικής πλεύσης του πανεπιστημίου, που ούτως η άλλως δεν είναι έως σήμερα ξεκάθαρες ούτε για το ίδιο το πανεπιστήμιο. Εάν και εφόσον οι τεχνικές και οι οικονομικές υπηρεσίες του Ιδρύματος αποφασίσουν ότι είναι βιώσιμη μια τέτοια δράση, θα προχωρήσουν σε πρόταση συγκεκριμένη προς το Δήμο και πάντως θα υλοποιήσουν μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συνεπώς για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή προχωρά βιαστικά, πρόχειρα και εμμονικά.

Βιαστικά, γιατί «χαρίζει» ‘ένα ιστορικό μνημείο χωρίς να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Πρόχειρα, γιατί δεν έχει αποδεδειγμένα όραμα και προσπαθεί να έχει δικαιολογία στην αδυναμία σχεδιασμού της.

Εμμονικά, γιατί το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου συνεδρίασε δημοκρατικά και αποφάσισε δια της ψηφοφορίας, τη μη παραχώρηση του ( Δευτέρα 10-5-2021) και σήμερα (Πέμπτη 13-5-2021) καλούμαστε να ξαναψηφίσουμε και μάλιστα δια περιφοράς για το ίδιο θέμα.

Συνιστώ προσοχή, σε όλους εσάς, που στα τηλέφωνα σας ακούτε από επίσημα χείλη πως η παράταξή μας καταψηφίζει την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής .Είναι η επικοινωνία της αναλήθειας. Κακή προπαγάνδα.

Η δική μας επικοινωνία στηρίζετε στην αλήθεια, με δημόσιο βήμα .

ΚΑΘΑΡΑ – ΞΑΣΤΕΡΑ και όχι μικρόψυχα.

Δεν είναι ορθός ο τρόπος που διάλεξαν…

Κανένας σεβασμός στο Θεσμό. Κανένας σεβασμός στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που με αυτό τον τρόπο «διασύρετε» στην «επικίνδυνη» τακτική της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου.

 

Δηλώνουμε πανέτοιμη ως Δημοτική παράταξη ( ήδη αιτήθηκε προς τον πρόεδρο του Δ.Σ Σερβίων κ. Ν. Μπουκουβάλα) να εισηγηθούμε πρότασης που αφορά στο Τούρκικο σχολείο και όλων των ανενεργών παλαιών σχολείων του Δήμου μας (έχει κατατεθεί στη διαβούλευση για τη μετά λιγνίτη εποχή αλλά και με εμπόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με το σύνολο των προτάσεων μας).

Δηλώνουμε σεβασμό και απεριόριστη εκτίμηση στο ρόλο και το έργο του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το οποίο ,φύση θέση ,επιθυμούμε αγαστή συνεργασία προκοπής και προόδου.

Κύριε Πρύτανη του πανεπιστημίου μας. Παρακαλώ θερμά, να ενημερώσετε τους Δημότες μας, δια μέσου του Δημάρχου κ.Χρήστου Ελευθερίου, ότι πανεπιστημιακή σχολή στα Σέρβια δεν θα γίνει.

Είμαι σίγουρη, πως το Ίδρυμα που διάγει αρχές και αξίες αξιοπρέπειας και ήθους θα πράξει ανάλογα.

Προσωπικά και εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας, σας ευχαριστούμε για την συνετή και ειλικρινέστατη ενημέρωση σας που μας οδήγησε στην απόφασή μας .

Η «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» θα απέχει από τη σημερινή δημοτική συνεδρίαση δια περιφοράς.

Λαζαρίτσα Σπυρίδου-«ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»

 

 

16 σχόλια

  • Εντάξει δεν θέλεις την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, γιατί δεν μας γράφεις με δυο λόγια πια η δική σας πρόταση και μας βάζεις να ψάχνουμε στην διαβούλευση

    • Ποια συνεργασία βρε 17:17;
      Το τουρκικό έχει άδεια ΞΕΝΩΝΑ
      Μέσα είναι όλο μικρά δωμάτια και και δεν μπορούν να γίνουν συνέδρια!
      Ποια νέα τμήματα; Έτσι γίνονται; Ούτε σχέδιο τέτοιο υπάρχει και το πανεπιστήμιο με την βάση του 10 μένει μισό του χρόνου!
      Και πάντως άντε επειδή είμαι γαλαντομος άμα εγώ δώσω 500 ευρώ, πέντε φορές πάνω από το πανεπιστήμιο, το παίρνω;

    • Εσύ απ όλα αυτά αυτό κατάλαβες, ότι δε θέλει να υπάρχει συνεργασία με το πανεπιστήμιο ??η έτσι σου είπαν να γράψεις??Δεν περνάν αυτά πλέον φιλε. Η πρόταση έχει κατατεθεί στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ,άπλα σκεπάστηκε.

  • XAXAXA απλά δεν θέλει, ότι έκανε και με την Μεσσιανή, αντιπρόταση δεν υπάρχει, απλά δεν θέλει!

    • Σε ολα τα θεματα που σχετιζονται με τον Δημο Σερβιων οπως ΧΥΤΑΜ, Φωτοβολταικα, Τουρκικο σχολειο κτλ η κα Σπυριδου εχει αποτυπωσει ξεκαθαρα τις θεσεις της παραταξης ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ στα ΔΣ. Τωρα αμα εσυ βλεπεις ΔΣ του Δημου Κοζανης τοτε αλλαξε καναλι…οτι και να κανεις ο Δημαρχος σου δεν σωζεται πλεον…ειναι αυτος που θα γραψει ιστορια και συγκεκριμενα με μαυρο μελανι θα αποτυπωθεί η πορεια του ως Δημαρχος Σερβιων!!! Οσον αφορα την κα Σπυριδου θελω να της δωσω συγχαρητηρια για την ΣΤΑΣΗ της και την επιμονη της στην χυδαια επιθεση που δεχεται συνεχως απ την Δημοτικη Αρχη και αντεχει δυναμικα!!! Παραδειγμα στο τελευταιο ΔΣ στις 10/05/2021 ο Προεδρος του ΔΣ της ειπε να το “βουλωσει”…αυτο ειναι το επιπεδο τους και δεν περιμενουμε τπτ πλεον καλο απο αυτους!!! Συγχαρητηρια στην επομενη Δημαρχο Σερβιων!!!

  • Κρίμα να έχει μια παράταξη τέτοια “ΣΤΑΣΗ”. Αδικεί το τόπο και τους πολίτες του. Χωρίς θέσεις, χωρίς προτάσεις, μόνο αρνήσεις…

    • Μπραβο…Μπραβο…19:52 θα πληρωθεις και σημερα! Μακαρι να ηταν ολοι ξεκαθαροι και σταθεροι στις αποψεις τους οπως η Σπυριδου και η παραταξη της, οπως δεν ειναι ο δημαρχος και η δημοτικη αρχη του τοπου μας!!! Αερολογιες και αοριστιες μονο απο το στομα του Δημαρχου και τπτ αλλο! Φτανουν πια οι φανφαρες και τα παχια λογια του δημαρχου. Μπραβο στην Σπυριδου, συνεχισε ετσι δυναμικα ειμαστε μαζι σου!!!

  • Κρίμα που ο δήμαρχος θέλει να χαρίσει ένα ιστορικό κτήριο. Κρίμα που θέλει να κάνει χυτά αμιάντου. Κρίμα που δεν πήρε χαμπάρι τι γίνεται στη Μεσσιανη. Κρίμα που μας νομίζετε τόσο χωριαταρεους. Κρίμα που για μια αντιμισθια κάποιοι ξεφτιλιζεστε

  • Αφου η Σπυριδου ειναι μονο λογια 17:17, 18:42 και 19:52, τοτε ας βγει ο Δημαρχος σας αν εχει τα κοτσια και να διαψευσει τα λεγομενα της, δηλαδη αυτο που της ειπε ο πρυτανης του πανεπιστημιου οτι δεν προκειται να ιδρυθει πανεπιστημιακη σχολη στα Σερβια και συγκεκριμενα στο Τουρκικο σχολείο!!! Για να σε δω τωρα Δημαρχε…!!! Ο ηθικος και ο Ναι Γινεται!!!

  • Η Σπυριδου με το τελευταιο εκλογικο συστημα και καποιους ακόμη βρεθηκε στο δημοτικο συμβουλιο. Με τον νεο εκλογικο δεν θα είναι

    • Με το 28% που πηρε η Σπυριδου δεν μπηκε λογω συστηματος…μην μπερδευεσαι…σε ενοχλει που θα ειναι η επομενη Δημαρχος Σερβιων, αλλα τι να κανουμε…διοτι ξυπνησαμε στα Σερβια και δεν θελουμε αλλους επιστημονες, τσακαλακια…να γραφεις αλλα να μην γραφεις οτι να ναι και εκτίθεσαι!!! Δεν θελω να στεναχωριεσαι, γιατι για αλλα δυο χρονια θα εισαι βολεμενος…μετα να δω τι θα κανεις!!!

    • Καλά να δούμε πρώτα εάν θα βγάλει την θητεία ο ελευθερίου και εάν θα βρει άτομα να κάνει συνδυασμό. Διότι τώρα στο συμβούλιο έχει ίδια δύναμη με την Σπυρίδου από 7 συμβούλους!

  • Μνημόνιο συνεργασίας με δωρεά κτιρίου??? Βάλε και κανένα χωραφάκι κυρ Στέφανε… και καμιά πλατειούλα!!! Ωραία τα κατάφερες κυρ δήμαρχε και μας τα λες και “στρόγγυλα” για να πιστεύουμε ότι θα έχουν πανεπιστήμιο τα Σέρβια!!! Αμ δεν είμαστε κοινωνικά αμόρφωτοι σαν εσένα και την παραταξούλα σου… Όσο για τη Σπυρίδου, για ακόμη μία φορά to the point! Ο καιρός γαρ εγγύς…

  • Νοικιάστε το μωρέ και τελειώνετε που φαντάζεστε Τμήματα, εδώ κλείνει το μισό Πανεπιστήμιο που δεν είναι καν Πανεπιστήμιο…

    Αφήστε έναν επαγγελματία να κάνει έναν επαγγελματικό ξενώνα, να σας αφήσει και 20-30 χιλιάδες τον χρόνο να έχετε ένα έσοδο και να πάρει ζωή το ερείπιο το έχετε και το κοιτάτε 100 χρόνια. Αφού δεν μπορείτε μόνοι σας, τα γράμματα θέλει;

    Κι αν θέλει το Πανεπιστήμιο μετά το νοικιάζει για 10 μέρες το χρόνο να κάνει αυτά που φαντάζεστε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.