Γ. Αδαμίδης: “Εκτός από την κατάργηση του 8ώρου, ο νεοφιλελεύθερος υπουργός “εργασίας” κος Χατζηδάκης, προωθεί και την κατάργηση των ΕΣΣΕ με κουτοπόνηρο τρόπο

17 Μαΐου 2021
14:34

Εκτός από την κατάργηση του 8ώρου, ο νεοφιλελεύθερος υπουργός “εργασίας” κος Χατζηδάκης, προωθεί και την κατάργηση των ΕΣΣΕ με κουτοπόνηρο τρόπο. Προσέξτε τι αναφέρει η συγκεκριμένη διάταξη “Εάν δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση ή δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της συνδικαλιστικής οργάνωσης και του εργοδότη”. Στην ουσία θέλει να καταστήσει ανενεργές τις συλλογικές συμβάσεις και να σταματήσει την πληρωμή των υπερωριών τη στιγμή που στο προτεινόμενο νομοσχέδιο τις αυξάνει σε 150 ώρες.
Άρθρο 58
Συμφωνία περί διευθέτησης του χρόνου εργασίας – Τροποποίηση της παρ. 6 και προσθήκη παρ. 12
στο άρθρο 41 του ν. 1892/1990
1. Στο τέλος της παρ. 6 του άρθρου 41 του ν. 1892/1990 (Α 101) προστίθενται δύο εδάφια ως εξής:
«Εάν δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση ή δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της συνδικαλιστικής οργάνωσης και του εργοδότη, μπορεί, κατόπιν αιτήματος του εργαζομένου, να εφαρμοσθεί το σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας, μετά από έγγραφη συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας για τον λόγο ότι ο εργαζόμενος αρνήθηκε πρόταση του εργοδότη για συμφωνία διευθέτηση του χρόνου εργασίας.»
Αφήστε που προσπαθεί να μειώσει τη νοημοσύνη μας λέγοντας ότι είναι άκυρη η απόλυση εάν ο εργαζόμενος αρνήθηκε πρόταση του εργοδότη, αφού η διευθέτηση ζητήθηκε από τον εργαζόμενο?
οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο υπουργέ

11 σχόλια

  • Στο χέρι σας είναι να δημιουργηθούν ισχυρές συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων!
    Δυστυχώς όμως με δική σας ευθύνη (των συνδικαλιστών) όχι μόνο απομακρύνατε τους εργαζόμενους, αλλά τους δημιουργείται και συναισθήματα απογοήτευσης για εσάς

  • Και τι κάνουμε γι αυτό κύριε Αδαμίδη? Αφήνουμε έτσι ανενόχλητοι έναν ακροδεξιό επικίνδυνο τύπο που το παίζει υπουργός εργασίας να καταργεί πράγματα και δικαιώματα εργαζομένων που ισχύουν αιώνες τωρα και κερδίθηκαν με ιδρώτα και αίμα? Και από πισω φυσικα έναν επικίνδυνο μπλε συρφετό που αφού έχει διαλύσει τα πάντα τώρα ετοιμάζεται να διαλύσει και τα εργασιακά. Μήπως θα πρεπε κυριε Αδαμιδη να αντιδρασουμε σε ολα αυτα τα καταστροφικά μέτρα? Τουλάχιστον οσοι δεν τρωμε τον σανο της νουΔΟΥΛΑΣ και καταλαβαινουμε απολυτα τι γινεται..
    μηπως?

    • Δεν θελω να σε προσγειωσο ανωμαλα αλλα στις επομενες εκλογες η διαφορα της ΝΔ απο τον τσιριζα και τον αλ6 θα ειναι τουλαχιστον 15 μοναδες!!!!

      • ανωνυμε 1624 προσγείωσε τον εαυτό σου δεν ειναι αυτή η διαφορα πλησιαζει η ωρα να έχετε στερητικο σύνδρομο απο το χασιμο της εξουσιας
        σε δουλευουνε και πανηγυριζεις

  • Δεν ειναι τυχαίο οτι ο συγκεκριμενος υπουργός αναλαμβάνει υπουργεια οπου πρεπει κατι να καταστρεψει. Βλεπε Ενέργειας με την ΔΕΗ και τωρα Εργασιας με 8ωρο κλπ. Προφανώς φέρνει εις περας τις αποστολές του και εχει την ευνοια οχι του Ελληνικου λαού που θα επρεπε να υπηρετεί αλλα κάποιων τρίτων. Ευγε!

    • Φίλε τον Μαρτιο του 2020 η μετοχή της ΔΕΗ είχε 2 ευρώ τώρα για να την αγοράσεις θέλεις 9 ευρώ. Που την είδες την καταστροφή της ΔΕΗ.

      • ολα καλα φιλε τελεια μπραβο αριστα δεν υπαρχει καταστροφη
        ξαναψηφιστε τους
        απιστευτο κι ομως αληθινο

  • Άσε μας ήσυχους βρε.Μονο για το θεαθήναι είσαι. Αλλά ξέχασα θα πας για βουλευτής μάλλον τώρα γι αυτό όλα αυτά. Ένα τραγουδάκι μην κάνεις όνειρα τρελά.

  • πάντως άμα μπορούσε να καταργήσει τους συνδικαλιστές με ένα νόμο ένα άρθρο θα ήταν η μεγάλη προσφορά της κυβέρνησης προς τους εργάτες…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.