Τομέας Αγροτών της Ν.Ε. Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής: Ίση μεταχείριση – δίκαιη αποτίμηση της αγροτικής ζημίας

18 Μαΐου 2021
11:34

Σε αναβρασμό και αγανάκτηση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος στην ανατολική Εορδαία από το γεγονός της μη ένταξής τους στην αναγγελία δηλώσεων για τον παγετό της άνοιξης. Αναφερόμαστε πρωτίστως στους κερασοπαραγωγούς και μηλοπαραγωγούς της περιοχής.

Για διάφορους λόγους αγρότες της περιοχής «έχασαν» την ημερομηνία δηλώσεων και κατά τούτο οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί στο ζήτημα των προθεσμιών.

Ο Τομέας Αγροτών της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής προτείνει στους ιθύνοντες του τοπικού καταστήματος ΕΛΓΑ-Κοζάνης την κατ’ εξαίρεση υπαγωγή των αγροτών της ανατολικής Εορδαίας στο καθεστώς εμπρόθεσμων δηλώσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν ισότιμα με τους αγρότες της δυτικής. Διότι η ύπαρξη σοβαρής και εκτεταμένης ζημιάς αποτελεί σοβαρό γεγονός, αντικειμενικό και αδιαμφισβήτητο.

Ο Τομέας Αγροτών παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόοδο των διαδικασιών μέχρι την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων.

   ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

   Ν.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ

   Τομέας Αγροτών.

2 σχόλια

  • Ο Κανονισμός Ασφάλισης του ΕΛΓΑ είναι ο ίδιος που ίσχυε και επί των ημερών σας.
    Μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει ούτε ως προς την κάλυψη των βλαστικών σταδίων (ανθοφορία και όχι προανθικό στάδιο), ούτε ως προς τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων ζημιάς.
    Είναι γνωστό σε όλους τους αγρότες – ελπίζω και σε σας – ότι η ανθοφορία κάθε είδους και ποικιλίας οψιμίζει όσο αυξάνεται το υψόμετρο.
    Επομένως – σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή – είναι φυσικό σε χαμηλότερα υψόμετρα τα ίδια είδη και ποικιλίες να βρίσκονται σε ανθοφορία, ενώ στα υψηλότερα να είναι σε προανθικό στάδιο (και μη καλυπτόμενο από τον ΕΛΓΑ).
    Αντί λοιπόν να προτείνετε την παράταση της υποβολής δηλώσεων ζημιάς – και μάλιστα από το Υποκατάστημα της περιοχής!!! – καλό θα ήταν να πείτε ευθέως ότι προτείνετε να καλυφθούν και οι ζημιές που δεν καλύπτονται (λόγω σταδίου) από τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΕΛΓΑ.
    Αλλά δεν είναι δυνατόν στην ουσία να ζητάτε παράτυπη παράκαμψη των Κανονισμών και να μην επικεντρώνεστε και εσείς στην εξεύρεση λύσης μέσω νομίμων διαδικασιών.
    Μήπως όμως αντιληφθήκατε ότι η όποια λύση θα δοθεί μέσω νομίμων διαδικασιών και «βγάλατε» αυτή την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ως δήθεν ακόμη μια αντιπολιτευτική στάση;
    Τελικά πότε σ’ αυτήν τη Χώρα θα μάθουμε να σεβόμαστε τους νόμους και τους Κανονισμούς και εάν δεν μας αρέσουν ή είναι λάθος, πρώτα να τους αλλάζουμε και μετά να τους εφαρμόζουμε;
    Ανεξαρτήτως πάντως των όσων λέγονται και προτείνονται, το σωστό είναι – μέσω νομίμων πάντα διαδικασιών – να υπάρξει κάλυψη της ζημιάς από παγετό που έπαθαν οι συγκεκριμένες καλλιέργειες των αγροτών.

  • Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια όταν ο υπουργός Βαγγέλης Αργύρης επισκέφθηκε τον Δήμο Βερμίου έδωσε λύση καθαρή για το στάδιο πρίν την ανθοφορία και αποζημιώθηκαν οι παραγωγοί
    Σήμερα ισχύει το κατόπιν ενεργειών μου δυστυχώς εμείς περιμένουμε
    Σιδηρόπουλος Σοφοκλής
    Πρώην Δήμαρχος Βερμίου
    Ευχαριστούμε τον υπουργό ακόμη και Σήμερα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.