Περιφερειακοί σύμβουλοι Λαϊκής Συσπείρωσης: Άμεση διακοπή εργασιών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Αερορράχη» πλησίον του οικισμού του Νυμφαίου

18 Μαΐου 2021
16:16

Προς την κα Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

«ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΕΡΟΡΡΑΧΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ»

Κα Πρόεδρε

κ.κ επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων

Πληροφορούμαστε ότι τις τελευταίες ώρες στην περιοχή Αερόρραχη του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εγκατάστασης υλικών ανεμογεννητριών για Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 15,00 ΜW», της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΕΡΟΡΡΑΧΗ Α.Ε.» και τα συνοδά του έργα (οδοποιίας – διασύνδεσης) στη θέση “Αερόρραχη”, στα διοικητικά όρια του ∆ήµου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στην Περιφέρεια ∆υτικής Μακεδονίας. Οι εργασίες έχουν διακοπεί μετά από την αποφασιστική κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής ενώ προέκυψε ότι τα φορτηγά δεν ήταν εφοδιασμένα με τις αναγκαίες άδειες μεταφοράς τέτοιων μηχανημάτων και υλικών. Οι συγκεκριμένη άδεια εκδίδεται από υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η περιοχή Αερόρραχη αποτελεί σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πλησίον του οικισμού του Νυμφαίου και καταφυγίων Άγριας Ζωής. Αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της σταθερής μας θέση ότι η εγκατάσταση ΑΠΕ γίνεται με μόνο σκοπό την δημιουργία επιπλέον κερδών για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αδιαφορώντας για περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις καθώς τις συνέπειες για την υγεία των κατοίκων.

Κάτοικοι και φορείς όπως ο Αρκτούρος έχουν καταθέσει, όπως μας αναφέρουν, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την διακοπή των εργασιών εγκατάστασης που θα καταστρέψουν το φυσικό τοπίο της περιοχής αλλά θα έχουν και επιπτώσεις σε ανθρώπους που την πανίδα της περιοχής. Οι αιτήσεις αυτές θα εκδικαστούν τις προσεχείς ημέρες.

Επειδή είναι άμεση ανάγκη να αποτραπεί η εγκατάσταση και μεταφορά των υλικών αυτών ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα, ζητούμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να θέσει το θέμα προ ημερησίας διάταξης κατά την σημερινή συνεδρίασή του (18-5-2021) και

  • Να δηλώσει την συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής

  • Να ζητήσει να μην εγκατασταθεί καμία ανεμογεννήτρια στην περιοχή

  • Να μην εκδοθεί καμία άδεια από Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας που θα επιτρέπει την μεταφορά ή εγκατάσταση ανεμογεννητριών και συναφών υλικών στην παραπάνω περιοχή. Αν τυχόν έχουν εκδοθεί, να ανακληθούν άμεσα

  • Να παρέμβει ο ίδιος ο κ Περιφερειάρχης ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε κατασταλτική επέμβαση της Αστυνομίας σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας

Αντώνης Τσάκωνας

Βασίλης Καραντζίδης

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.