Το μέλι της Καστοριάς αντικείμενο έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

24 Μαΐου 2021
13:27
Κανένα σχόλιο

Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: «Επιστημονική αναζήτηση αιτιώδους σχέσης μεταξύ των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού Καστοριάς και της γεωγραφικής προέλευσής του», υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Την σύμβαση υπέγραψαν το Σάββατο 22 Μαΐου στην Καστοριά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπρύτανης- Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Μαρόπουλος.

Η διετής σύμβαση, προϋπολογισμού 21.280 ευρώ, έχει στόχο την επιστημονική τεκμηρίωση ύπαρξης σχέσης μεταξύ ενός σημαντικού αγροτικού προϊόντος, όπως είναι το μέλι Καστοριάς και της γεωγραφικής περιοχής προέλευσής του. Η μελέτη των αποτελεσμάτων θα αναδείξει τυχόν σημεία διαφοροποίησης και μοναδικότητας του προϊόντος σε σχέση με τα υπόλοιπα ομοειδή.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την εγκατάσταση πειραματικού σταθμού, δημιουργία αναλύσεων των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών του μελιού, μοριακές αναλύσεις γύρης για τον προσδιορισμό των διατροφικών προτιμήσεων. Με την συγκεντρωτική ανάλυση των αποτελεσμάτων, θα αξιολογηθεί η δυνατότητα διεκδίκησης της πιστοποίησης προϊόντος «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, ΠΓΕ» για το μέλι Καστοριάς.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.