Αλλαγή στον τρόπο εκλογής νέων Διοικητικών Επιτροπών των Επιμελητηρίων – Mε τη νέα διάταξη αρκεί το 50%+1, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό αφορά και πιθανή αλλαγή στη θέση του Προέδρου

24 Μαΐου 2021
16:13

 

Με μία αιφνιδιαστική τροπολογία το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από προτεινόμενη διάταξη που υπογράφει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αθανάσιος Πλεύρης, δίνει τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο των Επιμελητηρίων να εκλέγει οποτεδήποτε νέα Διοικητική Επιτροπή με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναφέρει πως “ενώ μέχρι σήμερα για μία τέτοια αλλαγή απαιτούνταν να συμφωνήσουν τα 4/5 των μελών, τώρα με τη νέα διάταξη αρκεί το 50%+1, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό αφορά και πιθανή αλλαγή στη θέση του Προέδρου.

Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η διάταξη έγινε για να ξεπεραστεί πρόβλημα συγκεκριμένου Επιμελητηρίου, σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού του, όμως τίποτα δεν αποκλείει να δούμε αλλαγές στις διοικήσεις και άλλων Επιμελητηρίων της χώρας.

Η επιμελητηριακή κοινότητα δεν συμφωνεί με αυτή τη διάταξη και ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θέλουμε να πιστεύουμε ότι από την στιγμή που θα λυθεί το πρόβλημα με τη λειτουργία του συγκεκριμένου Επιμελητηρίου, ο Υπουργός θα επαναφέρει την τάξη και ο επιμελητηριακός θεσμός θα συνεχίσει να λειτουργεί με όσα ίσχυαν”.

Πηγή: Reporter.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.