kozan.gr: “Χαστούκι” – εκ των έσω – στη Δημοτική Αρχή της τριμερούς συνεργασίας – To Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης γνωμοδότησε αρνητικά, με 17 ψήφους κατά και 13 υπέρ, επί των δύο Μελετών Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) δύο φωτοβολταϊκών σταθμών στην Κοινότητα Οινόης, που επιθυμεί να κατασκευάσει η εταιρεία CP & MES, με διαχειριστή τον Χ. Πετρόχειλο (Bίντεο)

24 Μαΐου 2021
23:24

 

To Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 24/5, γνωμοδότησε αρνητικά, με 17 ψήφους κατά και 13 υπέρ, μεταξύ των παρόντων – συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη, επί των δύο Μελετών Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) δύο φωτοβολταϊκών σταθμών (Οινόη 2 & 3, δείτε το χάρτη)  στην Κοινότητα Οινόης, που επιθυμεί να κατασκευάσει η εταιρεία CP & MES, με διαχειριστή τον Χ. Πετρόχειλο. Η εισήγηση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Β. Βασιλακόπουλου, ήταν ναι στις δύο Μ.Π.Ε. με προϋποθέσεις, προϋποθέσεις που  επισημάνθηκαν ως παρατηρήσεις που διατύπωσε γραπτώς η αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Περιβάλλοντος) του Δήμου Κοζάνης. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, μεταξύ των παρόντων, αρνητικά ψήφισαν οι Κ. Κυριακίδης, Μ. Φλώρος, Ζ. Μάρας, Ν. Τουμπουλίδου, Ε. Κοϋμτζίδου.  Να σημειωθεί ότι κι η Κοινότητα Οινόης ήταν αρνητική στις δύο Μ.Π.Ε.,  θέση που εκφράστηκε δια του Προέδρου της Ζ. Πουταχίδη. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ψηφοφορίας:

 

kozan.gr

 

34 σχόλια

  • Κυριε Σημανδρακο με την παραταξη σου τελειωσατε πολιτικά αν δεν το καταλαβατε και αν εχεις και παραταξη.

  • Ο Βαγγέλης είπε πόσα τετραγωνικά δικαιούται η κάθε αγελάδα…σε λίγο θα μας ορίσει πόσα τετραγωνικά δικαιούται ο κάθε άνθρωπος. Ευχαριστούμε Βαγγέλη.

  • Οι αγώνες κερδίζονται με μάχες. Μπράβο στους 17 Δημοτικούς Συμβούλους του ΟΧΙ. Λυπάμαι για τους υπόλοιπους. Ο αγώνας συνεχίζεται και στα επόμενα επίπεδα Διοίκησης καθώς και δικαστικά. Όλοι ενωμένοι.

      • Το τι θα κάνω εγώ και το χωριό μου είναι δικό μου θέμα. Εμείς θα προασπίσουμε τα συμφέροντα και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας. Εσύ πάνε να πάρεις κανένα ποσοστό επί των αδειών που καταστρέφουν το περιβάλλον με μηδέν ανταποδοτικά λόγω κατατμήσεων.

  • Ο δημοτικός σύμβουλος Μαγγιρίδης σημείωσε ότι συντηρείται ένα θέμα για τα φ/β. «Ευθέως μπορεί να μπει θέμα παραίτησης των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων»

  • Συγχαρητήρια στους δυναμικούς της ενότητας που δείχνει τον δρόμο για να σπάσει η τριμερής συνεργασία!

  • Βασιλλακοπουλε εμφανίστηκεςς;Καθάρισε την πόλη και Μάζεψε κανένα αδέσποτο και άσε τα αλλα

  • Ακουσαμε στα δυο χρονια και τη φωνη του αλεξανδριδη η σκητη για τα φβ εχει αποψη θα ερθει και η ωρα τηε

  • Αυτοί που ψήφισαν ναι δεν αφουγκράζονται την τοπική κοινωνία, που είναι απόλυτα κατά των φωτοβολταϊκών, να μας εξηγήσουν τους λόγους της στάσης τους. Και τους δηλώνουμε ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο χωριό μας. Μπράβο σε όλους τους χωριανούς και τον Ζήνωνα Πουταχίδη τον Πρόεδρο. Όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και προπάντων
    για τα παιδιά μας. Μπράβο και στους 17 που είπαν ΟΧΙ.

    • Για τον Πρόεδρο της Πτελιας που είπε ναι τι κάνανε; Ψήφισαν αυτό που θέλει η τοπική κοινωνία;
      Αιντε τώρα ενοτοπονηρούλιδες. Αρκετά!

      • Ε καλά ας μαζέψουν και κανένα ψήφο για τις επόμενες εκλογές. Χωρίς φωτοβολταϊκά όμως να δούμε πως θα βάψουν αυγά.

  • Αυτοί αφουγκράζονται την πραγματικότητα και δεν χαϊδεύουν αυτιά. Εσύ μείνε στο κάρβουνο.

  • Η στάση των ΝΑΙ ήταν ξεκάθαρη εφόσον τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι. Γνωμοδότηση έγινε. Τις αποφάσεις θα τις πάρουν άλλοι. Η περιφέρεια ακούει ή το white dragon θα παράξει υδρογόνο με λιγνίτη.

    • Κύριοι του ΝΑΙ πολύ απλά το περιφερειακό συμβούλιο λαμβάνει υπόψη του το θετικό ή αρνητικό ψήφισμα. Το εφόσον είναι προϋπόθεση και στα ψηφίσματα δεν τίθενται προϋποθέσεις. Κατά τα λοιπά όλα καλά.

  • Ο Πρόεδρος της Πτελέας δεν συγκάλεσε τους κατοίκους σε καμία έστω και άτυπη συνέλευση όπως έγινε στην Οινόη. Εξέφρασε την προσωπική του πεποίθηση. Και τα επιτακτικό “αρκετά” να το λες στην οικογένειά σου και όχι σε αυτούς που αγωνιούν για τον τόπο τους.

  • Μπραβο στα οχι κα ας γινη η κοζανη κρανιου τοπος γιατι πολυ απλα δεν θα πουμε ποτε ρε ναι στο να γινουν ζαμπλουτοι 5 ατομα και οι αλλοι να ψωφισουν απο την πεινα δεν ειναι αναπτυψη αυτο και μαλιστα με ουτε ψυχουλα για ανταποδιτα σε μια κοινωνια που θα υποφερει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.