Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του Σύγχρονου Μουσείου Τέχνης της Γούνας στην πόλη της Καστοριάς.  Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Απόστολος Τσούκας, υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρία τη σύμβαση για την εκπόνηση της Μουσειολογικής και Μουσειογραφικής μελέτης, η οποία αναμένεται  να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

Η πρωτότυπη θεματική συλλογή θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, και θα προβάλει την εξέλιξη της τέχνης της γούνας διαχρονικά. Μεταξύ των εκθεμάτων, θα  περιλαμβάνονται πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενδύματα, μηχανήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία  της γούνας, καθώς και τα πρακτικά βιβλία των συνεδριάσεων που έλαβαν χώρα κατά τις χρονολογίες 1921, 1922 και 1925.

“Πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο εγχείρημα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι στην Καστοριά θα υπάρχει το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο Μουσείο Γούνας. Το υλικό που έχουμε συλλέξει από συναδέλφους είναι εντυπωσιακό” δήλωσε ο κ. Τσούκας, κάνοντας λόγο “για ένα όραμα του Συνδέσμου”.

EΡΤ