ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συνέντευξη τύπου του κόμματος των “Πράσινων”: Οι ντελάληδες των «πράσινων» κερδών για τα μονοπώλια δουλεύουν υπερωρίες στη Δυτ. Μακεδονία και πρέπει ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά.

29 Μαΐου 2021
19:23

Την «Πρόταση Διαλόγου προς την τοπική κοινωνία» παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το νέο κόμμα των «Πρασίνων», για τη «Συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση» της Δυτικής Μακεδονίας. Τι προτείνει στον λαό της περιοχής, που χτυπιέται ήδη βάναυσα από την «απολιγνιτοποίηση»; Να «συζητήσει» το πώς ο ίδιος θα συμμετάσχει στη σφαγή των δικαιωμάτων του, του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας, που συνεπάγεται ο σχεδιασμός της «πράσινης μετάβασης» για τα κέρδη του κεφαλαίου, με «τυράκι» κάποια ψίχουλα ως «ανταποδοτικά». Από τις προτάσεις ξεχωρίζει ένας από τους διακαείς πόθους του κεφαλαίου, η δημιουργία «ζώνης κινήτρων στους λιγνιτικούς δήμους, με ευνοϊκότερο φορολογικό και θεσμικό καθεστώς» για τις «πράσινες επενδύσεις». Εξτρα προνόμια δηλαδή για τους επενδυτές, που επεκτείνονται στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς, με τους εργαζόμενους και τον λαό να πληρώνουν ξανά τον λογαριασμό.

Προτείνουν ακόμα την «εκτεταμένη προώθηση ενεργειακών κοινοτήτων», που άλλωστε στηρίζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, τη δωρεάν μετοχοποίηση των φωτοβολταϊκών που θα εγκατασταθούν στα πρώην ορυχεία κατά 5% – 10% «προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», όπως και «κίνητρα και υποστήριξη για επένδυση/συμμετοχή και στους μέχρι τώρα εργαζόμενους του λιγνίτη». Ολες αυτές οι προτάσεις έχουν στόχο να καταστήσουν εργαζόμενους και ανέργους «συμμέτοχους» στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κομμάτων του στην περιοχή, σπέρνοντας αυταπάτες ότι έχουν κι αυτοί να λαμβάνουν μερτικό από τα «οφέλη» της πράσινης ανάπτυξης, την ώρα που η ανεργία στην περιοχή θα μεγαλώνει, το ρεύμα θα ακριβαίνει και όσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, θα είναι χειρότερες και κακοπληρωμένες. Οι ντελάληδες των «πράσινων» κερδών για τα μονοπώλια δουλεύουν υπερωρίες στη Δυτ. Μακεδονία και πρέπει ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά.

Ένα σχόλιο

  • Το ΚΚΕ δεν κατάλαβε ότι οι λιγνιτικοι σταθμοί παράγουν ρεύμα σε τιμή μεγαλύτερη από αυτήν της χονδρικής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.