Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης: “Την ΤΕΤΑΡΤΗ 2/6/2021 ώρα 10.30 πμ. στην ταβέρνα “Ο ΖΗΝΩΝ”, περιοχή ΞΕΝΙΑ, διεκδικούμε ο,τι άδικα μας έχει αφαιρεθεί

31 Μαΐου 2021
16:31

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 2/6/2021 ώρα 10.30 πμ. στην ΤΑΒΕΡΝΑ Ο ΖΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΕΝΙΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
– ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ
– ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΘ, ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
– ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
– ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ Η 13η ΚΑΙ 14η ΣΥΝΤΑΞΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες.
Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας χορτάσαμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ, να μας λένε ότι όλα είναι καλά και οι συνταξιούχοι καλύτερα, γιατί αυτοί δεν έχουν ανάγκη, γιατί τώρα ανάγκες έχει η νέα γενιά.
Εκεί που μας χρωστάγανε μας φάγαν και το βόδι. Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, μας έχουν αφαιρέσει τα πάντα σε συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παροχές, φάρμακα, υγεία, κούρεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι συντάξεις μας έγιναν προνοιακά βοηθήματα και εκδίδονται ακόμη και σε πέντε χρόνια. Τώρα προσπαθούν να μας αντιπαραθέσουν κατά την προσφιλή τους τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, την νέα γενιά

Με αυτούς που τους έχουν στην ανεργία, την φτώχεια, την υποαπασχόληση, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας σε όσους εργάζονται, με ατέλειωτα ωράρια εργασίας, και τους ετοιμάζουν να βγαίνουν στην σύνταξη στα βαθιά γεράματα, μέσα από ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Για όλα αυτά δεν φταίνε οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές τους, που για δεκαετίες έχουν δώσει γη και ύδωρ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά πότε φταίνε οι συνταξιούχοι, πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι πότε οι τεμπέληδες εργαζόμενοι αυτοί που τάχα δεν παράγουν τίποτα, και πολλά άλλα.

Κύριοι της κυβέρνησης, η πανδημία πέραν των άλλων αποκάλυψε την ψεύτική σας προπαγάνδα και τις μισές σας αλήθειες. Για να υπηρετήσετε τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα, αφήσατε τα δημόσια νοσοκομεία (όσα δεν προλάβατε εσείς και η προηγούμενη κυβέρνηση να κλείσετε) δίχως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δίχως κρεβάτια ΜΕΘ. Αρνηθήκατε να επιτάξετε τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία και πληρώσατε εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά μας ταμεία για μερικές μονάδες ΜΕΘ. Όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες της υγείας έβγαλαν τεράστια κέρδη την στιγμή που ο λαός πεθαίνει. Δώσατε εκατοντάδες εκατομμύρια σε διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους και ετοιμάζετε νέα πακέτα. Την αλήθεια δεν μπορείτε να την κρύψετε.

Όσοι αυτό το διάστημα κινητοποιήθηκαν για τα δίκαια αιτήματά τους, με μέτρα προστασίας, γνώρισαν την άγρια καταστολή και την αστυνομική τρομοκρατία. Τώρα ετοιμάζετε νέα αντεργατικά μέτρα, νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, παίρνοντας την σκυτάλη από τους προκατόχους σας, για τη νέα γενιά. Φέρνετε για ψήφιση νέο νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική και πολλά άλλα.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι με τον ιδρώτα και τον κόπο μιας ζωής πληρώσαμε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Εσείς μας χρωστάτε.

Διεκδικούμε όσα άδικα μας έχετε αφαιρέσει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Την 13η – 14η σύνταξη. Κατώτερη σύνταξη για όλους 600 ευρώ από τα 384 ευρώ που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην Σύσκεψη -Συγκέντρωση με όλα τα μέτρα και τις κατάλληλες αποστάσεις που θα έχουμε προκαθορίσει στο χώρο της ταβέρνας ώρα 10:30 πμ την Τετάρτη 2/6/2021. Η σύσκεψη είναι ενταγμένη στα πλαίσια των περιφερειακών συσκέψεων των ΔΣ που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων πανελλαδικά, με όλα τα μέτρα προστασίας. Θα γίνει ενημέρωση διά ζώσης με κλιμάκιο από Αθήνα σε σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει το 10μηνο, με τα προβλήματα στην Υγεία, στις συντάξεις και με το νέο Ασφαλιστικό, τις συναντήσεις που είχε η ΣΕΑ με τους κυβερνητικούς παράγοντες και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

Η συγκέντρωσή μας αυτή να αποτελέσει νέα αφετηρία για νέους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες.

Αυτός είναι ο δικό μας μονόδρομος.
ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.