Η ΔΕΗ μετοχοποιεί το 5% των φωτοβολταϊκών έργων Δ. Μακεδονίας και Μεγαλόπολης προς όφελος των κατοίκων των λιγνιτικών περιοχών

31 Μαΐου 2021
17:07

  • Οι κάτοικοι των λιγνιτικών περιοχών γίνονται συμμέτοχοι στα μεγάλα έργα της ΔΕΗ

  • Δικαίωμα αγοράς μεριδίων στα μεγάλα φωτοβολταϊκά αποκλειστικά για τους κατοίκους Δ. Μακεδονίας-Μεγαλόπολης

  • Γ. Στάσσης: «Δίνουμε την ευκαιρία στους κατοίκους να αποκτήσουν μέρισμα από την προστιθέμενη ωφέλεια, που θα δημιουργηθεί»

Η προσφορά στις τοπικές κοινωνίες και η υλοποίηση πολιτικών Βιώσιμης ανάπτυξης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επιχειρηματική δραστηριότητα της ΔΕΗ. Για το σκοπό αυτό υλοποιεί σημαντικές δράσεις που έχουν ως κύριο αποδέκτη τόσο τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, όσο και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της ΔΕΗ υιοθετεί τη Συμμετοχικότητα και την πολιτική της συμπερίληψης των τοπικών κοινωνιών στα οφέλη από τις δραστηριότητές της.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ ανακοινώνει την απόφασή της για τη συμμετοχή των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης στα φωτοβολταϊκά πάρκα, που θα κατασκευάσει και θα αναπτύξει στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως καινοτόμα απόφαση, που κάνει τους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών συνεπενδύτες στα μεγάλα έργα της Επιχείρησης, από τα οποία αναμένονται σημαντικές αποδόσεις τα επόμενα χρόνια.

Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΗ σκοπεύει να κατασκευάσει και να λειτουργήσει φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 2,5 GW στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν οι νέες επενδύσεις, οι κάτοικοι των περιοχών θα μπορούν να συνεπενδύσουν μαζί με τη ΔΕΗ σε ένα ποσοστό της τάξεως του 5% αυτών των πάρκων. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση αναμένεται να εκδώσει χρηματοοικονομικό εργαλείο, στα μερίδια του οποίου θα έχουν αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς οι κάτοικοι των περιοχών της απολιγνιτοποίησης (Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη).

Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι θα συμμετέχουν μαζί με τη ΔΕΗ στην επένδυση, απολαμβάνοντας τις αποδόσεις των έργων, που θα γίνουν στην περιοχή τους. Πρόθεση είναι τα μερίδια να εκδίδονται σταδιακά, με την ανάπτυξη των έργων και θα παρέχουν την ετήσια απόδοση με την ολοκλήρωσή τους, δίνοντας στους μεριδιούχους τη δυνατότητα να γίνονται συμμέτοχοι σε όλα τα υπό ανάπτυξη και κατασκευή έργα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης δήλωσε:

«Η ΔΕΗ προχωρά στο πλαίσιο της πολιτικής Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει, στην υλοποίηση της στρατηγικής της Δημιουργίας Διαμοιραζόμενης Αξίας (Creating Shared Value), κάνοντας τους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών συμμετόχους στο αναπτυξιακό μέλλον της ΔΕΗ και της περιοχής τους. Δίνουμε την ευκαιρία στους κατοίκους να αποκτήσουν μέρισμα από την προστιθέμενη ωφέλεια που θα δημιουργηθεί. Είναι μία κίνηση, που έχουν ήδη χαιρετίσει οι κάτοικοι, αλλά και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης που δίνει τα εργαλεία στους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών να γίνουν εταίροι-συμμέτοχοι σε νέες επιχειρηματικές μας δράσεις, που σέβονται το περιβάλλον και δίνουν νέες θέσεις εργασίας».

6 σχόλια

    • ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΔΕΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ RWE (51%) ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ; ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ; ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΕΗ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ φ/Β; ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ 40000 ΣΤΡΕΜ. ΕΥΦΟΡΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

      • ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ…
        ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥς ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

  • Αντέ πάλι το παιχνίδι για λιγους να δούμε ποιος θα μπει. ΑΣ χάνονται θέσεις εργασίας. Είναι για γέλια.

  • Η ΔΕΗ έβγαλε το τυράκι της. Τη φάκα, του να μην αντιδράσει κανείς στα φωτοβολταϊκά των Γερμανών, τη βλέπει κανείς;

    Όταν περιφράζεις μια έκταση, τη γεμίζεις καθρεφτάκια και δεν αφήνεις να μπουν αλεπούδες και αρπακτικά πουλιά, νομοτελειακά θα γεμίσει ποντίκια! Όταν τα ποντίκια πολλαπλασιαστούν, θα έρθουν τα φίδια, για να φάνε τα ποντίκια. Να δούμε τι θα κάνετε όταν σας ζώσουν τα φίδια!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.