Εκδήλωση: «Απολιγνιτοποίηση- Μία Επιλογή Πολιτικής με τι Κόστος;» το Σάββατο, 5 Ιουνίου

3 Ιουνίου 2021
10:08
Κανένα σχόλιο

H Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ στο πλαίσιο του Διεπιστημονικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβάλλον & Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Απολιγνιτοποίηση- Μία Επιλογή Πολιτικής με τι Κόστος;» το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021 στις 18.00 – 20.30 μ.μ. με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Αναλυτικά η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Μαθήματος «Χωρικές, Οικονομικές, Κοινωνικές και Νομικές Διαστάσεις της Ανάπτυξης και του Περιβάλλοντος των Ορεινών Περιοχών» με θέμα την απολιγνιτοποίηση, εστιάζοντας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η δημιουργία ενός βήματος διαλόγου και αλληλεπίδρασης σχετικά με τις επιπτώσεις – θετικές και αρνητικές – της στρατηγικής της ενεργειακής μετάβασης της χώρας και αποσκοπεί να συμβάλει στον προβληματισμό γύρω από ένα θέμα με προφανές περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, αποτελεί δε μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και περιοχή ερευνητικού ενδιαφέροντος μελών της εκπαιδευτικής ομάδας.
Η κεντρική συζήτηση θα υλοποιηθεί αξιοποιώντας τη μεθοδολογία των «Ομάδων Εστίασης» (Focus Groups), για την άντληση πληροφορίας και την αποτύπωση διαφορετικών απόψεων μέσω ενός ημι-δομημένου διαλόγου.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

18.00-18.10 Καλωσόρισμα
Ευθύμιος Μπακογιάννης – Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, ΥΠΕΝ Στρατηγέα Αναστασία – Καθηγήτρια ΕΜΠ
18.10-18.15 Περιγραφή Διαδικασίας Διαλόγου – Συντονισμός Συζήτησης Βασιλική Κρομμύδα – Χωροτάκτης-Πολεοδόμος, MSc, Υπ. Δρ. ΕΜΠ
18.15-18.30 «Ενεργειακή Μετάβαση – Απολιγνιτοποίηση», Κωνσταντίνος Μουσουρούλης – Συντονιστής Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
18.30-20.00 «Ομάδα Εστίασης» (Focus Group) – Συμμετέχοντες (αλφαβ. σειρά):
1. Βατικιώτης Λεωνίδας – Δρ. Οικονομολόγος / Δημοσιογράφος
2. Καλιαμπάκος Δημήτριος – Καθηγητής ΕΜΠ – Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών & Συντονιστής ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών»
3. Καπαγερίδης Γιάννης – Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
4. Κασαπίδης Γεώργιος – Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
5. Κιάνας Στέργιος – Πρόεδρος ΔΕ του Τ.Ε.Ε. – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας & Αντιπεριφερειάρχης Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης
6. Μαλούτας Λάζαρος – Δήμαρχος Κοζάνης
7. Μάντζαρης Νίκος – Αναλυτής Πολιτικής – Συνιδρυτής «The Green Tank»
8. Πλακεντάς Παναγιώτης – Δήμαρχος Εορδαίας
20.00-20.30 Συζήτηση – Ερωτήσεις κοινού
20.30 Κλείσιμο εκδήλωσης
Η Εκπαιδευτική Ομάδα του Μαθήματος
Ευθύμιος Μπακογιάννης, Επίκ. Καθηγ. ΕΜΠ, Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΝ
Αναστασία Στρατηγέα, Καθηγ. ΕΜΠ
Βασίλης Ελευθερίου, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc
Διονυσία Κούτση, Μηχαν. Χωροταξίας & Περιφ. Ανάπτυξης, MSc
Βασιλική Κρομμύδα, Μηχαν. Χωροταξίας,Πολεοδομίας, & Περιφ. Ανάπτυξης, MSc
Χαράλαμπος Κυριακίδης, Μηχαν. Χωροταξίας, Πολεοδομίας, & Περιφ. Ανάπτυξης, MSc

Για σύνδεση μέσω της εφαρμογής ZOOM, τα στοιχεία έχουν ως εξής: Webinar
ID: 976 8674 3406 – Password: 423971

https://tee-gr.zoom.us/j/97686743406?pwd=dHQ0cnZFMzEwMHc4TTl2MmV1b093dz09

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.