“Πράσινο φως” από ΚΑΣ για τα 960 MW φωτοβολταϊκά της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

4 Ιουνίου 2021
12:43
Κανένα σχόλιο

«Πράσινο φως» άναψε τελικα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες για ένα πολύ μεγάλο πακέτο φωτοβολταϊκών, ισχύος περίπου 1 GW, στα λιγνιτικά πεδία της Πτολεμαΐδας.

Τα έργα, ισχύος 960 MW  θα αναπτυχθούν σε έκταση συνολικού εμβαδού περίπου 18.300 στρεμμάτων, εντός της απαλλοτριωμένης έκτασης της ΔΕΗ στα ορυχεία Πτολεμαΐδας.

Συνολικά για την περιοχή, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει αιτηθεί mega-φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 2GW.

Στην Πτολεμαΐδα, το πιο προχωρημένο έργο αφορά το σύμπλεγμα των τριών διαφορετικών πάρκων, συνολικής ισχύος 230 MW που βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή.

energypress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.