Μια μικρή ανακούφιση για τους πατατοπαραγωγούς της περιοχής μας – Το ενδιαφέρον της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

5 Ιουνίου 2021
15:36

Μια μικρή ανακούφιση για τους πατατοπαραγωγούς της περιοχής μας η απόφαση για τη πληρωμή κορονοενισχύσεων στη καλοκαιρινή και φθινοπωρινή παραγωγή του 2020.

Σε μια περίοδο που οι δαπάνες της φετινής χρονιάς τρέχουν, με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια απαιτεί υψηλό κόστος αυτή τη περίοδο, τη περίοδο της φύτευσης (το 80% των συνολικών δαπανών για σπόρους, λιπάσματα, φάρμακα, κα) και ενώ η περσινή παραγωγή έμεινε στις αποθήκες ή πουλήθηκε σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω του κόστους.

Τα 205 ευρώ ανά στρέμμα είναι μια ελάχιστη βοήθεια στους παραγωγούς για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της τρέχουσας χρονιάς.

Μετά από αγώνες των παραγωγών, όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και του Νευροκοπίου Δράμας και άλλων περιοχών που έχουν πληγεί, αποτελεί έστω κι αυτό μια δικαίωση.

Το ενδιαφέρον της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης από τη πρώτη στιγμή ήταν αμείωτο και εκδηλώθηκε τόσο με τις συναντήσεις με τους πατατοπαραγωγούς, όσο και με τη παρέμβαση της βουλευτή μας Καλλιόπης Βέττα και την ανάδειξη σε επίπεδο κοινοβουλίου με τη κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό γεωργίας, τεκμηριώνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της συγκεκριμένης καλλιέργειας και όχι μόνο της ανοιξιάτικης πατάτας, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Καλλιόπη Βέττα

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

5 σχόλια

  • Ε αφου εχει ενδιαφερον η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ τωρα ησυχασαμε και τα λυσαμε ολα τα προβληματα μας!!! Χαχαχαχαχαχαχα!!!!

  • Τη πληρωμή,στη καλοκαιρινή !!!!Ας μπει κανένα νι στο άρθρο για να μην υποφέρω!Το νι είναι απαραίτητο χάριν ευφωνίας!

  • Ενώ το ενδιαφέρον της ΝΔ του ΚΙΝΑΛ του ΚΚΕ του ΜΕΡΑ και άλλων δεν υπήρχε… μάθετε να κάνετε αντιπολίτευση επιτέλους σκύβαλα….

  • Ο Αγροτικός κόσμος χρόνια τώρα εμπαίζεται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπε φορολογία ΕΦΚΑ 2015 2019 άλλο τόσο και από την Κυβέρνηση γιατί ξέχασε τις υποσχέσεις της απέναντι στους αγρότες και ιδιαίτερα στους νέους αγρότες
    Καμία πολιτική στήριξης από την Κυβέρνηση
    Η υπεθρος αποδυναμώνεται μαραζώνει δεν υπάρχουν πολιτικές Περφεριακής ανάπτυξης ένα απέραντο γηροκομείο τα χωριά σβήνουν εγκαταλείπονται μάλλον συνειδητή επιλογή και των δυο τα λόγια φτώχεια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.