Σε αναμονή  για  τον καθορισμό της τιμολογιακής  πολιτικής της ιδιωτικής εταιρείας που θα παρέχει φυσικό αέριο στη Δεσκάτη  της Π.Ε  Γρεβενών, βρίσκεται η δημοτική αρχή της περιοχής.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται  συνάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας με τον Δήμαρχο Δεσκάτης, Δημήτρη Κορδίλα, όπου θα συζητηθεί και το θέμα της τιμής παροχής του φυσικού αερίου, ώστε να προχωρήσει τους επόμενους μήνες, η σύνδεση των  κατοίκων που το επιθυμούν.

Σε  συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτρης Κορδίλας, ανέφερε ότι «παρότι υπάρχει καθυστέρηση  στους χρόνους που είχαν προσδιορισθεί για την  παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή, έχει αναπτυχθεί το κεντρικό δίκτυο φυσικού αερίου και με τον ορισμό της τιμής για τους καταναλωτές, θα ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων για σύνδεση των κατοίκων, στο νέο σύστημα».

Ο κ. Κορδίλας πρόσθεσε ότι «το δίκτυο φυσικού αερίου θα αναπτύσσεται σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων των κατοίκων της Δεσκάτης» και υπογράμμισε ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία το ύψος της τιμής που θα  καθορισθεί, να μην έχει  σημαντική απόκλιση με την τιμή που θα έδινε η δημόσια ΔΕΔΑ, στο πλαίσιο της παλαιότερης απόφασης για  ενιαία τιμολογιακή πολιτική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του μακρύ και βαρύ χειμώνα, καθώς και των γενικότερα  χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή της Δεσκάτης, είναι υψηλό το κόστος θέρμανσης των κατοίκων, ενώ μεταξύ των αιτημάτων για το φυσικό αέριο, υπάρχει και το ζήτημα της επιδότησης των τελών σύνδεσης.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ