Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης. Εργαζόμενοι, νεολαία γυναίκες επαγγελματίες έδωσαν μαχητικό παρών στη συγκέντρωση που είχαν καλέσει τα ταξικά εργατικά σωματεία.

Από το πρωί δυνάμεις του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΣΕΕΕΝ δώσανε τη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης στο εργοτάξιο της 5ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας όπου η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική.

Στη συγκέντρωση πέρα από τα εργατικά σωματεία συμμετείχαν το παράρτημα Κοζάνης του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (μέλος ΟΓΕ), ο σύνδεσμος των υδραυλικών αλλά και ο νεοσύστατος Αγροτικός Σύλλογος Κοζάνης-Σερβίων- Βελβεντού.

Εκ μέρους του αγροτικού συλλόγου χαιρετισμό απεύθυνε η Γιάννα Αντωνοπούλου πρόεδρος του συλλόγου, όπου μετέφερε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των αγροτών στην εργατική τάξη ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Γκούμας πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης στην οποία καταρχήν μετέφερε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στους ναυτεργάτες όπου το δικαστήριο Πειραιά έκρινε παράνομη την απεργία. Στη συνέχεια τονίστηκε το τι συνέπειες θα έχει για τους εργαζόμενους της περιοχής το νομοσχέδιο όπου σε συνδυασμό με τα σχέδια για μετατροπή της περιοχής σε ειδική Οικονομική Ζώνη θα μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε Νταχάου. Αναδείχθηκε η στάση του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης το οποίο δεν τόλμησε να καλέσει ούτε σε μία συμβολική κινητοποίηση εκτός του ότι δεν κούνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι το προηγούμενο διάστημα για την επιτυχία της απεργίας αλλά και η εμφάνιση δεκάδων νόθων αντιπροσώπων από σωματεία σφραγίδες για το επικείμενο συνέδριο του που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 13 Ιούνη.

Στο τέλος της ομιλίας τονίστηκε η αποφασιστικότητα του ταξικού εργατικού κινήματος να δώσει όλες τις δυνάμεις του για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που μας οδηγεί 100 χρόνια πίσω

Επόμενο ραντεβού η απεργία που καλού εργατικά σωματεία ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα στις 16 Ιούνη μία μέρα πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και στις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις τη μέρα ψήφισης του.