Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., Γεώργιου Βούτσινου, στην Π.Ε. Κοζάνης

10 Ιουνίου 2021
15:45
Κανένα σχόλιο

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Βούτσινος, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Γραφείου του, κ. Πισλή Κωνσταντίνα, και τον συνεργάτη του, Αδαμάντιο Κυρίνη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία επισκέφτηκαν την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, την Π.Ε. Κοζάνης, για να δούνε από κοντά και να ενημερωθούνε άμεσα για την κατάσταση στις δομές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ., Ε.Κ.) και Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ) της Π.Ε. Κοζάνης. Τον Γενικό Γραμματέα υποδέχθηκαν και συνόδευσαν κατά την περιοδεία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Όλγα Πουταχίδου.

Στις συσκέψεις που έγιναν στο συγκρότημα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης, στο Δημαρχείο Κοζάνης και στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Θοδωρής Μαρδίρης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Δέσποινα Παπαδοπούλου, οι Διευθύντριες και Διευθυντές ΕΠΑ.Λ., Ε.Κ. και Δ.Ι.Ε.Κ. ενημέρωσαν τον Γενικό Γραμματέα για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην ευρύτερη περιοχή. Στις συζητήσεις που έγιναν τα στελέχη ανέπτυξαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε επίπεδο προγραμμάτων, ειδικοτήτων και υποδομών, ώστε να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής και τις προκλήσεις της εποχής. Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, και ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα των δήμων τους για το κτηριολογικό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπογράμμισε το ενδιαφέρον και τη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ανακοίνωσε την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας μέσω ενός μεγάλου χρηματοδοτικού προγράμματος (ανάλογου με αυτό της Γενικής Εκπαίδευσης) για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών μονάδων.

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Βούτσινος, άκουσε με προσοχή τις προτάσεις των στελεχών και αναφέρθηκε στον νόμο 4763/2020 που καθιερώνει Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ιδιαιτέρως στις διατάξεις που αφορούν τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας και τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο νέος θεσμός του Σ.Σ.Π.Α.Ε. (Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας), που έχει συσταθεί σε κάθε Περιφέρεια, για να ανιχνεύσει τις τοπικές ανάγκες και να προτείνει τους τομείς και ειδικότητες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα λειτουργήσουν σε κάθε Περιφέρεια. Επίσης ενημέρωσε για την εξασφάλιση σημαντικών κονδυλίων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για επεκτάσεις και ανακαινίσεις υποδομών, προμήθεια σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού σχολείων και εργαστηριακών κέντρων και άλλες παρεμβάσεις που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η διήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα περιλαμβάνει επισκέψεις και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας με ανάλογο πρόγραμμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.