kozan.gr: Tην ευθύνη για την επίθεση, στις 10/6/2021, με πέτρες στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε το «Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης» – Αναφορά στην ανακοίνωση και στο πρόσφατο εργατικό δυστύχημα με τους 2 εργολαβικούς εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

13 Ιουνίου 2021
07:55
Κανένα σχόλιο

Tην ευθύνη για την επίθεση, στις 10/6/2021, με πέτρες στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε, με ανακοίνωσή του, στο δικτυακό τόπο athens.indymedia.org, το «Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης». Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για συνθήκες εκμετάλλευσης του εργατικού δυναμικού στα εργοτάξια της ΔΕΗ αλλά και των εργολαβικών εταιρειών που παραπέμπουν σε σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, για ανύπαρκτα μέτρα ατομικής προστασίας και ασφάλειας, ελλιπής εκπαίδευση, εξαντλητικά ωράρια για μισθούς πείνας μέσα σε μια συνθήκη, όπου η άρνηση σημαίνει απόλυση, με ό,τι μπορεί να νοηματοδοτεί αυτό για έναν εργαζόμενο σήμερα. Γίνεται επίσης αναφορά ότι: “Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν περίπατο μπροστά στις συνθήκες εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με τα εργατικά ατυχήματα  να γίνονται μόνιμο πλέον φαινόμενο”, ενώ στον επίλογο της ανακοίνωσης σημειώνεται πως η συγκεκριμένη επίθεση είναι: “συμβολή στη σύζευξη των ριζοσπαστικών δυνάμεων για την ένταση της εργατικής πάλης” και πως: “έρχεται να αντηχήσει εκκωφαντικά στο παρόν, το όνομα κάθε νεκρού και σακατεμένου εργάτη ξεχωριστά”.  Σε αυτό το σημείο γίνεται αναφορά και σε πρόσφατα εργατικά δυστυχήματα που σχετίζονται με τους εργασιακούς χώρους και την εργασία στην ΔΕΗ, ανάμεσα σ’ αυτά και στο εργατικό δυστύχημα με τους 2 εργολαβικούς εργάτες που έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας από μεγάλο ύψος στο έργο αποθείωσης της Μονάδας 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.