Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή 11/6, προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Βοΐου, προκειμένου να εκπονήσει Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Βοΐου. Βάσει της νέας νομοθεσίας καθίσταται υποχρεωτική η χωροθέτηση ενός (1) κατ’ ελάχιστον σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ανά 1.000 κατοίκους εντός των ορίων διοικητικής ευθύνης του κάθε δήμου. Με δεδομένο ότι ο πληθυσμός του Δήμου Βοΐου ανέρχεται σε 18.386 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή του 2011, θα πρέπει να χωροθετηθούν τουλάχιστον 19 σημεία φόρτισης, σε σημεία που θα υποδειχθούν στο πλαίσιο του εν λόγω σχεδίου (Σ.Φ.Η.Ο.) Το Πανεπιστήμιο θα αναλάβει την καταγραφή των σχετικών στοιχείων των πολεοδομικών χαρακτηριστικών της περιοχής (ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χρήσεις γης, πληθυσμός εξυπηρέτησης, εντοπισμός σημείων ενδιαφέροντος, ήδη υφιστάμενα/αναπτυσσόμενα δημοσίως προσβάσιμα σημεία επαναφόρτισης Η/Ο, όροι δόμησης κ.λπ.), των κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών της περιοχής (ανάλυση υφιστάμενου οδικού δικτύου, στοιχεία κυκλοφοριακών φόρτων, σύνθεση κυκλοφορίας, λειτουργία οδικού δικτύου και κυκλοφοριακών ροών ποδηλάτων, οχημάτων και ΜΜΜ, παρόδια στάθμευση, στάθμευση εκτός οδού, δίκτυα ήπιων μορφών μετακίνησης) και τυχόν εξειδικευμένων δικτύων μεταφορών και των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της περιοχής (περιγραφή υφιστάμενου στόλου οχημάτων των κατοίκων, αέριοι ρύποι), την καταγραφή των υφιστάμενων υπαίθριων δημοτικών χώρων στάθμευσης, των υφιστάμενων στεγασμένων δημοτικών χώρων στάθμευσης, θέσεων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, δημοτικών κτιρίων/εγκαταστάσεων κ.ο.κ.. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο, ανέρχεται στις 32.000,00€ (πλέον Φ.Π.Α.) και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Πράσινου Ταμείου.
kozan.gr
Λαμπρά!
Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αναλαμβάνει δουλειές που πρέπει να κάνουν απόφοιτοί του, επαγγελματίες.
Πώς θα λειτουργήσει η αγορά εργασίας διαχέοντας τις αμοιβές σε επιστημονικό προσωπικό, όταν αυτός που εκδίδει επαγγελματικούς τίτλους ταυτόχρονα καλύπτει και τον επαγγελματικό χώρο;
Ντροπή για τον ΟΤΑ που απευθύνθηκε στο “πανεπιστήμιο” δυτικής Μακεδονίας, ντροπή και για το “πανεπιστήμιο” που λειτουργεί με αυτόν τον πρωτοφανή τρόπο, παιρνοντας δουλειές από την αγορά εργασίας.
Επισήμανση: Αν το έργο ήταν πρωτότυπο επιστημονικά, θα ήταν λογική η ενέργεια, αλλά εν προκειμένω είναι μια επαγγελματική “δουλειά”, τίποτα άλλο,
Ανάθεση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων σε τμήμα χημικών!
Αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των επαγγελματιών λέγεται αυτό που κάνουν το ίδρυμα και ο Δήμος Βοΐου.
Κύριε πρύτανη ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς. Τα δυο μαζί δε γίνεται.
“Με δεδομενο οτο ο πληθυσμος του Δημου Βοιου ανερχεται σε 18.386 κατοικους”. Ο Πραγματικος πληθυσμος δεν ειναι ουτε ο μισος.
Και είναι άλλωστε γνωστή η προτίμηση των κατοίκων Boϊου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Τα πραγματικά Πανεπιστήμια δεν παριστάνουν τα παραμάγαζα κ. καθηγητές. Χορτάσαμε επιστήμη. Κάντε μια μεγάλη και ειλικρινή μελέτη κόστους-οφέλους για τις μελέτες που ανατέθηκαν στα ΑΕΙ της χώρας εδώ και 30 χρόνια και τον αντίκτυπο που είχαν στην οικονομία και την κοινωνία, κι όταν δείτε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη γυρίστε στην αίθουσα να κάντε κάνα μάθημα γιατί δεν προσληφθήκατε πλασιέ.
Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων…Και ακόμη δεν είδαμε τιποτε