H Ζαρογιάννη Βασιλική, φιλόλογος του φροντιστηρίου “Νόηση” στην Κοζάνη, σχολιάζει τα θέματα των Πανελλαδικών στο μάθημα Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ

15 Ιουνίου 2021
13:56
Κανένα σχόλιο

 

15 Ιουνίου σήμερα και οι μαθητές των επαγγελματικών λυκείων εξετάσθηκαν στα Νέα Ελληνικά.

Το θέμα το οποίο οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους ήταν: «Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής και με ποια προσόντα μπορεί να κατακτήσει τους στόχους του;»

Και σήμερα, τα θέματα ήταν σαφή και κατανοητά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, απολύτως αναμενόμενα. Οι μαθητές χρειάστηκε να εκφραστούν πάνω σε ένα θέμα που το γνωρίζουν, και πολλοί μάλιστα ασχολούμενοι με τον αθλητισμό.

Το κείμενο αναφοράς, αναφερόταν στο «κόστος» της επιτυχίας ενός πρωταθλητή και με ποιον τρόπο το βιώνει ο ίδιος.

Επιπλέον, δόθηκε ποίημα (μοντέρνα ποίηση) που καταγράφει την αγωνιώδη προσπάθεια ενός δρομέα να τερματίσει πρώτος, κάτι που τελικά τον κάνει να αντιληφθεί ότι είναι παντοτινά μόνος.

Και εδώ, τα ζητούμενα ήταν κατανοητά και χωρίς να δημιουργούν σύγχυση ή παρερμηνείες.

Καλή συνέχεια στα παιδιά και καλές επιδόσεις!

Βασιλική Ζαρογιάννη – φιλόλογος του φροντιστηρίου Νόηση – κριτική παιδαγωγική

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.