Εγκρίθηκαν την Τρίτη 15 Μαΐου 2021,  από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τα πρώτα πρακτικά των ανοικτών  δημοπρασιών για την επιλογή αναδόχων κατασκευής των έργων «Συντήρηση – βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου Δήμων Σερβίων και Βελβεντού», προϋπολογισμού 1.891.935,48€ (πλέον Φ.Π.Α) καθώς και του έργου «Συντήρηση – βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του Δήμου Βοΐου», προϋπολογισμού 1.439.516,13€ (πλέον Φ.Π.Α.)

          Η υλοποίηση των δύο έργων θα συμβάλλει στη βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας και της οδικής εξυπηρέτησης δυσπρόσιτων περιοχών.

          Επίσης, εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο ΕΑΠ 2012 – 2016 του έργου «Εγκατάσταση Αντικεραυνικής Προστασίας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμωνος Βλάστης» της Π.Ε. Κοζάνης, προϋπολογισμού 10.000,00€.

            Η υλοποίηση του έργου θα προστατέψει τις κτιριακές υποδομές του μοναστηριού και αυτούς που διαμένουν ή επισκέπτονται αυτό. Επιπλέον, θα αποτρέψει πιθανούς κινδύνους πυρκαγιάς στο δάσος της ευρύτερης περιοχής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν εκεί, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.