Στο εργασιακό νομοσχέδιο, στην απολιγνιτοποίηση, καθώς και στο επενδυτικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη Βόρεια Ελλάδα  αναφέρθηκε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, «η Ελλάδα -είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι- έχει γυρίσει σελίδα, γίνεται σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα», προσθέτοντας πως σε αυτή τη λογική κινείται και το εργασιακό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει «αρκετά πρωτοποριακές διατάξεις», όπως η ψηφιακή κάρτα, η νέα Επιθεώρηση Εργασίας και οι νέες γονικές άδειες.

Χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ….

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «κινείται στο ίδιο μοτίβο» εστιάζοντας «στην παραπληροφόρηση, στον φόβο στην κοινωνία και στην υποκρισία», ενώ άφησε αιχμές και για συνδικαλιστές οι οποίοι «εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».  Μάλιστα με αφορμή τις «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» τις οποίες εισάγει ο Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι μάλλον ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ «που θεωρεί πως είναι εν δυνάμει αυριανή κυβέρνηση. Στην ουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαίρεται για το νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις Χατζηδάκη διότι λύνονται προβλήματα που δεν θα τολμούσε ως κυβέρνηση να λύσει, ενώ το επιδιώκει διακαώς».

Αναφερόμενος στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ακόμη πως «σήμερα θα αποδειχτεί ποιος στηρίζει τους εργαζόμενους και ποιος το κάνει με ειλικρίνεια». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, μεταξύ ενός άκρατου λαϊκισμού» που -όπως είπε- τον διακρίνει ως αντιπολίτευση, αλλά και σε «μια σκληρή υποταγή στην εργοδοσία, την οποία απέδειξε όταν ήταν κυβέρνηση».

«Σήμερα πέφτουν οι μάσκες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Η απολιγνιτοποίηση

Στη συνέχεια ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ αναφέρθηκε στην απολιγνιτοποίηση επικρίνοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ για παραπληροφόρηση όσον αφορά στο κλείσιμο των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη λιγνιτική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Και διαβεβαίωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση του σχεδίου για μια δίκαιη μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια κατά τρόπο ώστε «να αναπληρωθούν πολύ γρήγορα οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν». Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο ίδιος, ξεκινά ένα πρόγραμμα αποκατάστασης των ορυχείων τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο, καθώς και προσέλκυσης επενδύσεων με ειδικό καθεστώς οικονομικών ενισχύσεων. Μάλιστα προανήγγειλε πρόγραμμα 4,5 δισ. ευρώ ώστε «να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο».

Ενδιαφέρον από ΗΑΕ

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα ως πρόεδρος της επιτροπής φιλίας και συνεργασίας των δυο κοινοβουλίων αποκαλύπτοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος στη Μαρία Σαμολαδά: