Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Εφαρμογή του νόμου Bρούτση 4670/ 2020 – Πόση αύξηση θα πάρουν όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας – Αναλυτικοί πίνακες

17 Ιουνίου 2021
11:32
Κανένα σχόλιο

 

   Μετά από 16 μήνες από την ψήφιση του νόμου 4670/ 20 με βάση τις εξαγγελίες του υπουργού εργασίας τίθεται σε εφαρμογή με έναρξη ισχύος από την 1/10/ 2019

   Ο νόμος προβλέπει αύξηση σε όσους έχουν πάνω από 30 έτη συνολικού εργασιακού βίου ο επανϋπολογισμός θα γίνει με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπει ο εν λόγω νόμος.

   Για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι συνταξιούχοι που έχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις πόση αύξηση θα πάρουν θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα.

   Στο έντυπο της οριστικής σύνταξης αναφέρει τις συντάξιμες αποδοχές αυτό το ποσό το πολλαπλασιάζεται με το νέο ποσοστό της αύξησης που προβλέπει ο νόμος 4670/20  π.χ. εάν ένας έχει 33  χρόνια και τέσσερις μήνες το ποσοστό του νόμου Κατρούγκαλου ήταν 31,16 το νέο ποσοστό του νόμου Βρούτση 33,14 άρα θα έχει ποσοστιαία αύξηση 1,98% εάν έχει συντάξιμες αποδοχές 3.000 ευρώ τότε η αύξηση που θα λάβει θα είναι 59,4 ευρώ το μήνα μικτά.

   Ο νόμος έχει ισχύ από την 1/ 10/2019 και τα αναδρομικά για 21 μήνες ήτοι 21 x 59,4 ίσον 1.247 μικτά.

   Για τους πριν το 2016 συνταξιούχους το αντίστοιχο ποσοστό που αναλογεί στα χρόνια που έχουν θα το πολλαπλασιάσουν με το ποσό της βασικής σύνταξης που αναφέρεται στο εξοφλητικό τους το ποσό που θα προκύψει θα ενσωματωθεί στην προσωπική διαφορά η οποία εάν είναι να πάρουν θα αυξηθεί και αν είναι να δώσουν θα μειωθεί το αντίστοιχο ποσό. Τα αναδρομικά και οι αυξήσεις σε αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων θα δοθούν σε πέντε δόσεις ήτοι 1/5 για κάθε χρόνο.

   Το Σωματείο μας έχει κάνει επανειλημμένα παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας του ΕΦΚΑ και της πολιτικής ηγεσίας για να σταματήσει αυτή η αδικία και να δοθούν οι όποιες αυξήσεις συνολικά όπως στους νέους συναδέλφους.

   Σας παραθέτουμε τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης αναλυτικά για κάθε μήνα μετά τα 30 έτη έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να κάνουν τους υπολογισμούς τους.

 Για όποιες απορίες προκύψουν οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Σωματείου Αρχελάου 26 κοντά στη Πλατεία Λασσάνη ή στο τηλ : 24610 39142 ή 6943537253.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Ξεκινά η καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020

Ξεκινά η καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με περισσότερα από 30,1 έτη ασφάλισης, μετά τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020.
Οι πληρωμές ξεκινούν από αυτόν τον μήνα και αφορούν τους συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με την ισχύ του ν.4387/2016).

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τους συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα:

 

  • Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016και πριν την 1/10/2019, η πληρωμή των αυξήσεων θα πραγματοποιηθεί με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Ιουλίου, δηλαδή στις 29 Ιουνίου 2021. Για την πληρωμή των αναδρομικών ποσών της συγκεκριμένης κατηγορίας γίνεται προσπάθεια από την ανάδοχο εταιρία και τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και αν χρειαστεί με εμβόλιμη πληρωμή. Για τα εν λόγω αναδρομικά θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
  • Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο του 2021 οι συντάξεις του Δημοσίου του e-ΕΦΚΑ, για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/10/2019, απονέμονται με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του ν.4670/2020. Οι παραπάνω συνταξιούχοι πληρώνονται ήδη με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από τον Μάρτιο 2021 ενώ τον Απρίλιο 2021 καταβλήθηκαν και τα οφειλόμενα αναδρομικά τους.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα:

 

  • Για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016, η πληρωμή των αναδρομικώντους θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 30 Ιουνίου 2021.
  • Η πληρωμή των αυξήσεων(συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Θα ακολουθήσουν οι πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών των συνταξιούχων που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης πριν τις 13 Μαΐου 2016. Για τις περιπτώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν, αν χρειαστεί, και εμβόλιμες πληρωμές. Για τις πληρωμές αυτές θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

 

 

                

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.