Μετρήσεις, με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, για το πως επηρεάζεται η γέφυρα κατά τη διέλευση των οχημάτων, κυρίως των βαρέων πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων (Φωτογραφίες)

20 Ιουνίου 2021
11:47

Μετρήσεις, με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, για το πως επηρεάζεται η γέφυρα κατά την διέλευση των οχημάτων, κυρίως των βαρέων πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων. Όπως γράφει ο Γενικός Διευθυντής Προγραμματισμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας Π. Οικονομίδης: “Ως γνωστόν η Περιφέρεια έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της διερεύνησης των παραμορφώσεων της Γέφυρας του Πολυφύτου. Είναι γεγονός ότι όλες οι Γέφυρες με την πάροδο των χρόνων υφίσταται αλλοιώσεις που επηρεάζουν την φέρουσα ικανότητά τους. Η Γέφυρα μας, μετά από μισό περίπου αιώνα από την κατασκευή της, θεωρείται ήδη καταπονημένη και θα χρειαστεί διορθωτικές κινήσεις με μια καλή συντήρηση.

Ήδη η Περιφέρεια δια των Τεχνικών Υπηρεσιών της έχει προσλάβει εξειδικευμένο Τεχνικό Σύμβουλο να διερευνήσει την όλη κατάσταση και να προτείνει τεχνικές λύσεις.
Την όλη διαδικασία συνεπικουρεί το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και η ΔΕΗ…
Την προηγούμενη Πέμπτη βρεθήκαμε στη γέφυρα όπου πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις, με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, για το πως επηρεάζεται η γέφυρα κατά την διέλευση των οχημάτων, κυρίως των βαρέων.
Ήταν η δεύτερη εξέταση που πραγματοποιήθηκε και θα επακολούθησει και άλλη την επόμενη εβδομάδα…
Στην συγκεκριμένη διαδικασία της Πέμπτης συμμετείχαν ο κ. Κατάκαλος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο, ο κ. Πανέτσος εκ μέρους της ΕΓΝΑΤΊΑΣ, εκπρόσωπος του Τεχνικού Συμβούλου, ο κ. Καρνάρης  της ΔΕΗ με το τεχνικό team του, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Τζιούτζιος και βέβαια ο ακούραστος και πάντα πρόθυμος Ηλίας Γιαννόπουλος τμηματάρχης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, με τον συνεργάτη μας κ. Αθεμίδη”.

19 σχόλια

      • Η λίμνη ,το φράγμα,ο ΥΗΣ λέγονται
        ( Πολυφύτουυ ) η πρώτη γέφυρα της εθνικής οδού Κοζάνη Λάρισα ονομάζεται Νεράιδας Σερβίων Κοζάνης και η επόμενη ονομάζεται Γέφυρα Ρυμνίου Κοζάνης.

    • Ο Γενικός Διευθυντής Προγραμματισμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας είναι Κτηνίατρος, ο πάντα πρόθυμος και ακούραστος Ηλίας Γιαννόπουλος τμηματάρχης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας είναι Ηλεκτρολόγος, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Τζιούτζιος Πολιτικός Μηχανικός με πείρα στις γέφυρες.Αναμένουμε τα αποτελέσματα.Πάντως από φωτογένεια number one .

  • Ο ένας είναι υπάλληλος της περιφέρειας και αναφέρεται σαν συνεργάτης του περιφερειάρχη. Δηλαδή οι άλλοι υπάλληλοι της περιφέρειας δεν είναι συνεργάτες του περιφερειάρχη; Η υπάρχει ειδική σχέση;
    Και είναι δυνατό να μην είναι εκεί ο ειδήμων γεφυρολογος δήμαρχος Σερβίων;

  • Όποιος δεν θέλει ή δεν ξέρει να ζυμώσει, χίλια χρόνια κοσκινίζει! Αυτό κάνει κι ο Κασαπίδης: επειδή ξέρει πως η ΝΔ δεν πρόκειται να επισκευάσει τη γέφυρα, αφού τα λεφτά θα τα φάνε αλλού, δείχνει πως υπάρχει “κινητικότητα”. Κι αν γίνει της Γένοβας, ο Κασαπίδης πάντως δεν θα είναι πάνω στη γέφυρα!

    • Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗς ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ήτοι
      ΖΉΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ με τον ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΡ . ΠΟΛ. ΜΗΧ ΠΑΝ ΠΑΝΕΤΣΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ .

      ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠ ΘΕΣ/ΚΗΣ
      ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κ. ΚΑΤΑΚΑΛΩ

      ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

      ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

  • Μετρησεις, για την εμμονη σε μια αντιληψη,που πιθανον στο τελος,να αποδειχθει, ολο αυτο που γινεται,μη αναγκαιο.

  • Ρηγματώσεις στον φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα σημαίνουν χωρίς δεύτερη κουβέντα διαβρώσεις στον οπλισμό . Πρέπει να γίνει άμεσα έλεγχος που να αφορά τον οπλισμό αλλά και την ενανθράκωση του σκυροδέματος και το βάθος της . Μετά μελέτη αποκατάστασης .

  • Εύχομαι να μην καταντήσει η γέφυρα σαν το γεφύρι της Άρτας…Περιμένουμε καμιά δεκαριά χρόνια και τρώμε την ταλαιπωρία κάθε μέρα με τα φανάρια…

  • τις μετρήσεις αυτές με ειδικούς επιταχυνσιογράφους τις έκανε ο κ. Παν . Πανέτσος Διευθυντής επί των Γεφυρών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ με την τεράστια πείρα που διαθέτει.

    Ήδη έχει κάνει μιά σειρά ελέγχων και μετρήσεων ο κ. Πανέτσος αναμένεται να ολοκληρώσει τον οπτικό έλεγχο τις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσει τις σχετικές αναλύσεις και να παραδώσει στην περιφέρεια τα πρώτα συμπεράσματα.

    επίσης όλες τις εργασίες παρακολουθεί και η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ που συνέστησε ο Κασαπίδης με το Πολυτεχνείο Θεσ/κης καθηγητής Κ.Κατάκαλος και Γιώργος Μάνος και το ΤΕΕ/ΤΔΜ.

    Σε όλα αυτά μετέχει και ο Τεχν. Σύμβουλος ΗΛΙΔΑ ΑΕ

  • Ως Κοζανίτες είμαστε ευγνώμονες γιά τις ΑΜΙΣΘΙ υπηρεσίες που προσφέρει η Εγνατία ΑΕ και το Πολυτεχνείο Θεσ/κης.

    Αυτοί αποτελούν γιά μας ΕΓΓΥΗΣΗ οτι όλοι οι έλεγχοι θα γίνουν σωστά, οικονομικά και γρήγορα .

    Οι Τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας πρέπει να τους βοηθήσουν και να μην βάζουν συνέχεια ‘τυπολατρικά ” εμπόδια και καθυστερούν το έργο αυτό την αποκατάστασης της Γέφυρας.

  • ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΒΑΘΟΥΣ 20- 30 ΠΟΝΤΩΝ .

    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ

    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ
    ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ;

    ΔΕΝ ΦΤΑΙΓΕΙ Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ !

  • Η ΔΕΗ επίσης έχει κάνει δωρεάν μιά σειρά τοπογραφήσεων και σχετικών μετρήσεων , τον τελευταίο 1 1/2 χρόνο, με τον Τοποπογράφο Μηχανικό της Γιάννη Καρνάρη γιά λογαριασμό της περιφέρειας , κατόπιν παράκλησης του Κασαπίδη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.