kozan.gr: Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος: “Στην Κοζάνη δεν ακούς τίποτα άλλο: “ο Γέροντας! ο Γέροντας!” Ποιος Γέροντας; Aυτόν που λες εσύ Γέροντα τον χειροτόνησε ένας Αρχιερέας και τον έκανε πνευματικό ένας Αρχιερέας” (Βίντεο)

24 Ιουνίου 2021
08:05

 

Ένα μικρό απόσπασμα από το κήρυγμα του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου, κατά τη διάρκεια του χθεσινού (23/6) Μέγα Αρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνα στον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης.

14 σχόλια

  • Όπως και Αρχιερείς(δλδ δεσπότες) έχουν χειροτονήσει ανάξιους και ανάξιους ιερείς. Έφριξε το μάτι μας εχθές με την επίθεση με βιτριόλι από παπά της Βέροιας σε μητροπολίτες!!!.Αλλά το Ποίμνιο από κάτω φώναξε ποτέ σε χειροτονία “Ανάξιος” από κάτω θα μου πεις;

    • ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΑΝΑΞΙΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ.ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ!!!

  • Με όλο τον σεβασμό λυπάμαι για αυτή την άποψη.Τα θεμέλια της εκκλησίας τα έθεσε ο ίδιος Θεός έχουμε υποχρέωση να διατηρούμε την ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση να υπάρχει ενότητα και όχι διχασμός δεν χρειάζεται να μας πει κανένας γέροντας ο κάθε άνθρωπος έχει την αντίληψη και την ικανότητα να κρίνει και να αποφασίζει ελεύθερα όσα έχει διδαχθεί από την Μητέρα εκκλησία γνωρίζουμε παλαιότερα η εκκλησία σε καιρό Πανδημιών πραγματοποιούνταν Λιτανείες και έπαυε η πανδημία και οι άνθρωποι συνέχιζαν φυσιολογικά την ζωή τους η εκκλησία αφήνει τον άνθρωπο να έχει ελεύθερη βούληση στις επιλογές του δεν υποχρεώνει κανένα να την ακολουθήσει είναι ανθρώπινο και απολύτως φυσιολογικό ο άνθρωπος να προβληματίζεται να φοβάται και να αναζητά την αλήθεια.Η εκκλησία μας αν δεν κάνω λάθος μας διδάσκει ο άνθρωπος να κάνει υπακοή στον γέροντα ο άνθρωπος χρειάζεται πνευματικό οδηγό όπως το όρισε η ίδια η εκκλησία και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό στους γέροντες μας!

    • πολύ ελεύθερα λοιπόν δεν κάνουμε “υπακοή” σε γέροντες άμα λεν ό,τι νά’ ναι. Να είναι λογικοί και θα τους ακούσουμε. Πιάνεστε από την καλή πρόθεση των ανθρώπων να ακούσουν πνευματικούς λόγους και θεωρείτε δεδομένο ότι θα καθόμαστε να ακούμε ανοησίες και να τις ακολουθούμε. Δεν παίζουν αυτά, ούτε έπαιξαν ποτέ εδώ και 20 αιώνες. Η πίστη μας δεν είναι αφορμή για δυνάστες ψυχών. Χαλαρώστε εκεί στην Τεχεράνη σας.

  • Μπορεί να μην σπουδάσαμε σαν εσάς Δέσποτά μου αλλά διαβάσαμε για τον Μάρκο Ευγενικό και τον Ιωάννη Χρυσόστομο κ.α. θα μας μιλήσετε γι αυτούς και τα έργα τους ? Αν ανοίξουμε και το Ι. Πηδάλιο της Εκκλησίας και δούμε πόσους κανόνες έχει παραβιάσει η σημερινή Ι. Σύνοδος και ο Πατριάρχης μας θα έπρεπε να φωνάξουμε ‘’ΚΑΘΑΙΡΕΣΤΩ και ΑΦΟΡΙΖΕΣΤΩ’’ Το φραγγέλιο να δούμε ποιος θα το πάρει ………. Δεσποτάδες μου !!!!

  • Πολλη σωστη η παρατηρηση του σεβασμιοτατου.Γεροντα εχουν οι μοναχοι που ζουν σε κοινοβιο κι οχι οι λαικοι.Οι λαικοι εχουν πνευματικο.

  • Ο πυρήνας του προβλήματος έγκειται στο ότι ποτέ ο Δέσποτας δεν κατάφερε να αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία και βγάζει ζήλιες…

  • Πάντως ο αμβωνας δεν είναι για επιθέσεις. Έχουμε τόσα και τόσα ν ακούσουμε από λόγους πνευματικών μορφών, Αγίων περιμένουμε χρόνια τώρα ένα λόγο αγάπης κι όχι λόγο επιθετικό στηλιτευτικο. Έλεος πια. Έλεος. Πότε θα κοπάσει η επίθεση; πότε θα βγει ένας λόγος συναισθημάτων θετικών; αγαπης; κάντε Ειρήνη με τον εαυτό σας για ναρθει και με τους γύρω.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.