Συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων με το δήμαρχο Κοζάνης: Προς ψήφιση στο Δ.Σ. το «Σχέδιο Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Κοζάνης»

25 Ιουνίου 2021
11:13

Ζητήματα πολιτικών Ισότητας των Φύλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Γιάννα Χορμόβα, με το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στο Δημαρχείο.
Στη συζήτηση παρέστησαν η πρόεδρος του Δ.Σ. Κοζάνης & πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Νούλα Τουμπουλίδου, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, καθώς και καθώς και ο υπεύθυνος του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, Δημήτρης Λεούδης.
Στο περιθώριο της συνάντησης η κ. Χορμόβα αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του Eθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, που περιλαμβάνει ενιαία πρωτόκολλα αντιμετώπισης της κακοποίησης, αλλά και δράσεις ανάδειξης του MeToo Greece.
Επιπλέον, η γενική γραμματέας αναφέρθηκε στην προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων με σεμινάρια ενδυνάμωσης και κατάρριψης των στερεοτύπων για άνδρες και γυναίκες, ενώ επεσήμανε και τη δημιουργία Ψηφιακού Χάρτη Ισότητας, όπου θα αναρτώνται οι εκδηλώσεις των δήμων, ώστε να υπάρχει κοινή δεξαμενή γνώσης.
Ο κ. Μαλούτας αναγνώρισε την αξία της δημιουργίας του Ψηφιακού Χάρτη, ενώ υπογράμμισε τη σημασία υλοποίησης ενεργειών στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας της περιοχής, καθώς και στο χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας και τη βαρύτητα της δράσης ένταξης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσιάστηκε στη Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, το προσχέδιο του «Σχεδίου Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Κοζάνης», το οποίο προετοιμάστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης και μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας θα προταθεί προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.
Το Σχέδιο Δράσης, που απορρέει ως μια δέσμευση του Δήμου Κοζάνης από την υπογραφή της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», καθορίζει τις προτεραιότητες, τις ενέργειες και τα μέσα που θα υιοθετηθούν για την επίτευξη της συμπερίληψης της διάστασης του φύλου στην πολιτική και στη λειτουργία του Δήμου Κοζάνης, προωθώντας τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας στην πράξη.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.