ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” και «Ταξική Συσπείρωση Εργατικού Κέντρου Κοζάνης» για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης: Καιροσκοπικές συμφωνίες και καθεστωτικές πρακτικές

25 Ιουνίου 2021
13:29

Έκλεισαν οι εκλογικές διαδικασίες του εργατικού κέντρου Κοζάνης και με την συγκρότηση του προεδρείου. Όσο και αν δεν πήραν είδηση οι εργαζόμενοι, γιατί όπως συνήθως, έγιναν χωρίς αυτούς, υποτίθεται για αυτούς.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής: 9 έδρες η κυβερνητική ΔΑΚΕ, 4 ΕΔΡΕΣ η ΠΑΣΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ 2 η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΩΤΗΤΑ ΠΑΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ καμία έδρα.

Στην συγκρότηση του προεδρείου τις θέσεις τις πήρε όλες η ΔΑΚΕ, εκτός του αντιπροέδρου και έφορου

Τόσο τα αποτελέσματα όσο και η όλη διαδικασία, προσφέρονται για συμπεράσματα που έχουν συνδικαλιστική και πολιτική σημασία για όλους τους εργαζόμενους.

Σε μια εποχή που κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν εξαπολύσει ανηλεή επίθεση στα εισοδήματα και εργατικά δικαιώματα η περιοχή μας μετατρέπεται σε σύγχρονο Νταχάου, η κυβερνητική παράταξη στο εργατικό κέντρο με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές παίρνει την απόλυτη πλειοψηφία για να μπορεί να στηρίζει ανενόχλητη τις κυβερνητικές επιλογές.

πρώην εχθροί μέχρι εσχάτων που στο προηγούμενο συνέδριο είχαν δικαστικές και συνδικαλιστικές διαμάχες χαρακωμάτων ( οι περισσότεροι από το σωματείο ΕΝΩΣΗ) ενώθηκαν εις σάρκα μία – κυβερνητικοί πλέον γάρ γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια πρώην συνεργάτες, για μια, δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ καιροσκοπικά συνεργάστηκε με την ΠΑΣΚΕ και αυτοί για μια, δύο θέσεις, πουλώντας το παραμύθι του αντίπαλου δέους στην ΔΑΚΕ, ενώ σε όλα τα συνδικαλιστικά επίπεδα την προηγούμενη περίοδο είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, δείχνοντας ξεκάθαρα για πού το πάνε.

Μόνο που ξέχασαν ή ήθελαν να ξεχάσουν, πως σε καιρούς αντιδημοκρατικούς και αντεργατικής λαίλαπας, με καθεστωτικού τύπου Πλειοψηφίες στους αντιπάλους με επαγγελματίες και μαϊμού  συνέδρους,  οι παραδοσιακές θεσμικές συμφωνίες για μοίρασμα θέσεων στο προεδρείο και η αλληλο ψήφιση μεταξύ των παρατάξεων, – σε αυτό συμμετείχε και το ΠΑΜΕ, πάνε περίπατο.

Οι σύνεδροι του Συνδικάτου ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»  και υποψήφιοι της ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ για ακόμα μια φορά εκπροσώπευσαν με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ταξική συνείδηση τους συνάδελφους που πραγματικά εκπροσωπούν. Αντέχοντας όποιες πιέσεις και επιθέσεις. Κάτι που αναγνωρίζεται όλα αυτά τα χρόνια από εχθρούς και φίλους.

Να γνωρίζουν οι κύριοι του Προεδρείου όσα και συγχαρητήρια και πανηγυρισμούς να λάβουν από βουλευτές και στελέχη του κυβερνητικού κόμματος. Η οργή των εργαζομένων και ο αγώνας θα συνεχιστεί όσα «ταμπούρια» εργατικά κέντρα να έχουν δεν θα μπορέσουν να γλιτώσουν την ήττα.

ΔΣ ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη’

ΕΕ «Ταξικής Συσπείρωσης Εργατικού Κέντρου Κοζάνης»|

3 σχόλια

  • Κωστάκη έχεις μείνει μόνος σου.
    Για εξήγησε μας με 18 μέλη που έχεις στο σωματείο σου πως είναι δυνατόν να έχεις τρεις συνέδρους που χρειάζονται τουλάχιστον 126 μέλη ψηφίσαντες
    Η Γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο Τίμια …..
    Άσε λοιπόν τις ανακοινώσεις και μην κοροϊδεύεις τον κόσμο.
    Δεν εκπροσωπείς εσύ την Συνδικαλιστική Ηθική και Νομιμότητα !!!

    • Παντελάκο με εκλογές το 17 λογω καραντίνας οπως ολοι και ψηφίσαντες 140. Ας όψεται η απολιγνιτοποιηση που στηρίξατε. Την συνδικαλιστικη ηθική να μην την πιάνεται στο στόμα σας γιατί την βρομιζεται.αυτα λενε οι συνάδελφοι όπου και να είναι που εσυ δεν εχεις καμια σχέση με αυτους.

  • Σε κάθε ανακοίνωση υπάρχει χολή για το παμε, γιατί ?
    Που εισασταν εσείς στο νόθο συνέδριο, ούτε από τις καρέκλες δεν κουνιθηκατε και έχετε και θράσος να λέτε εσείς για νοθεία κατόπιν εορτής ?
    Όσο για τους πρώην επαναστάτες και τώρα συνεργάτες , κύριοι είσαστε όπως ακριβώς φαίνεστε, καρεκλοκενταυροι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.