Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: Kοζάνη: Aυτό με τις κλειστές αυλές των σχολείων είναι υποκρισία

26 Ιουνίου 2021
19:02

 

Θέλω να θίξω ένα θέμα δημόσια και ας απαντήσει κάποιος αρμόδιος. Έχω διαπιστώσει ότι στα περισσότερα σχολεία (αν όχι σε όλα) οι αυλές τους είναι κλειδωμένες με αλυσίδες και κλειδαριές ώστε τα παιδιά να μην μπορούν να μπουν μέσα. Προφανώς κάποιους δεν τους ενδιαφέρει η ουσία ενός προβλήματος αλλά μόνο το να μην έχουν καμιά ευθύνη. Χωρίς να είμαι ειδικός υποθέτω πως θα υπάρχει κάποια σχολική οδηγία που θα λέει κλείστε τις αυλές ώστε να μην μπορεί κανένα  παιδί να περάσει μέσα και σημειωθεί κάποιο ατύχημα εντός σχολικού χώρου σε χρόνο που δε λειτουργεί το σχολείο όπως αυτή την περίοδο που έκλεισαν για το καλοκαίρι ή για να μη σημειωθούν φθορές κτλ..  Μέχρι εδώ καλά θα μπορούσε να πει κάποιος και καλά κάνουν οι άνθρωποι που το σκέφτηκαν έτσι. Έλα όμως που δεν είναι έτσι τα πράγματα. Γιατί τα παιδιά τελικά μπαίνουν και παίζουν (και καλά κάνουν) μέσα στις αυλές των σχολείων όμως για να το κάνουν αυτό προηγουμένως  σκαρφαλώνουν ψηλούς τοίχους ή πόρτες με κίνδυνο να πέσουν και να χτυπήσουν. Ακόμη και αν δεν χτυπήσουν εκείνη τη στιγμή φανταστείτε να γίνει όντως ένα σοβαρό ατύχημα εντός της αυλής και να χρειαστεί να έρθει ένα ασθενοφόρο. Πώς θα βγάλουν το παιδί από μέσα όταν είναι κλειδωμένη η πόρτα της αυλής; Πόση ώρα θα χρειαστούν; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αναθεωρήσουν όσοι έχουν σκεφτεί τις κλειστές αυλές σε όσα σχολεία υπάρχει αυτό το καθεστώς και να πάρουν μια  γενναία απόφαση και να τις έχουν ανοιχτές. Το πώς και με τι δικλείδες ασφαλείας πρέπει να λειτουργήσουν τις αυλές σε περίοδο μη λειτουργίας των σχολείων ας το βρουν οι ίδιοι, πάντως αυτό που συμβαίνει είναι υποκρισία και δείχνει  ότι κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο να μην έχουν την ευθύνη και όχι για το πραγματικό ζητούμενο δηλαδή την ασφάλεια των παιδιών.

18 σχόλια

  • Πάλι καλά που κάποιος είχε το φιλότιμο να τις κλείσει τα βράδια. Φυσικά και δεν είναι ωραίο να είναι κλειστά καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά καλό θα ήτανε να κλειδώνουν μετά από κάποια ώρα.

  • Δυστυχως καθε χρονο απαιτειται αποφαση δημοτικου συμβουλιου.ΠΑΡΑΛΟΓΟ.
    και οι υπαλληλοι καλιπτονται απο αυτο.Και η αποφαση αργει καθε χρονο.
    Ειναι ενα επαναλαμβανομενο λαθος.Δεν μπορουν να το κανουν παγια εντολη;

  • Τα παιδιά τελικά μπαίνουν και παίζουν και καλά κάνουν;;;
    Γι’αυτο έχουμε βαρεθεί να μαζεύουμε τις ώρες του σχολείου μπουκάλια και αποτσίγαρα από τα παιχνίδια των παιδιών και τα σημεία όπου παίζουν με τα χέρια τους στα νηπιαγωγεία;
    Ωραία νοοτροπία!! Αντί να μην τα αφήνετε να μπούνε και να τους εξηγείτε το λόγο από μικρή ηλικία, τους ενθαρρύνετε να πηδάνε μάντρες. Το ότι είναι ένα δημόσιο κτίριο στο οποίο σημειώνονται συνεχώς ζημιές με αυτόν τον τρόπο (και παραμένουν έτσι για μήνες ή χρόνια γιατί τα οικονομικά των σχολείων είναι μηδαμινά) και το ότι υπάρχει κλειδαριά για κάποιο λόγο δε σας λέει κάτι, έτσι;
    Απολίτιστοι!

    • Εύγε!
      Μάθετε στα παιδιά σας πρώτα να σέβονται την δημόσια περιουσία, για την οποία πληρώνουμε όλοι και μετά τα ξανασυζητάμε.
      Και πάλι εύγε στην κυρία ή στν κύριο.

    • Τα δικά σου τα παιδιά βρε “πολιτισμένε” που πηγαίνουν να παίξουν; να φανταστώ δεν έχεις παιδιά; γιατί αν εχεις δεν νομίζω να τα έπεισες “πολιτισμένα” να μην πηδάνε τοίχους. Ή έχεις καμιά καλύτερη λύση για το που μπορούνε παίζουν τα παιδιά…και μιλάμε για τα παιδιά που όντως θέλουν να παίξουν και όχι να καταστρέψουν…γιατί αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν δε θα μπουν το απόγευμα αλλά τα μεσάνυχτα…

  • Σύμφωνα με την τελευταία σχετική απόφαση του Δημ.Συμβουλίου για κλειστές αυλές και αποφυγής συνωστισμού λόγω covid,μπορεί να επανέλθει η προηγούμενη απόφαση με μια απλή απόφαση του Δημάρχου.
    Προσωπικά το ζήτησα από τον Πρόεδρο της Α/θμιας Σχ.Επιτροπής και από τον Πρόεδρο της Β/θμιας Σχ.Επιτροπής μόλις άνοιξαν παι.χαρές,πάρκα και γήπεδα αλλά δε βλέπω να ενημέρωσαν το Δήμαρχο…γιατί πάγια θέση της Ενότητας από Κουκουλόπολο ήταν οι ανοιχτές αυλές και σωστά.Παράκληση στο Γ.Γρ.του Δήμου να ενημερώσει το Δήμαρχο πριν έχουμε ατυχήματα…

    • κ. Αποστόλη η Δημοτική Αστυνομία δήλωσε αδυναμία φύλαξης ( περιοδικής) των σχολικών αυλών και για αποφυγή ατυχημάτων πάρθηκε η απόφαση να κλειδώνουν οι πόρτες όταν είναι κλειστές οι σχολικές μονάδες.
      Με προβλημάτισε και εμένα το θέμα γιατί από την μία διαφυλάσσει αλλά από την άλλη δημιουργεί και προϋποθέσεις για ατυχήματα παιδιών που σκαρφαλώνουν τα κάγκελα για να χρησιμοποιήσουν τον χώρο.
      Και είναι μεν εν μέρει ασφαλές να είναι σε κλειστό χώρο τα παιδιά για τις δραστηριότητες τους αλλά δεν αναλαμβάνει κανείς καμία ευθύνη

      • Αυτά που γράφεις δε γίνονται κατανοητά…και φυσικά την ευθύνη την έχει ο Δήμος Κοζάνης και μόνο!Τα σχολεία και οι Δ/ντές εκτελούν(προς το παρόν έχουν εντολή να κλείνουν τις αυλές και αυτό κάνουν).Γράφουμε και κανένα επώνυμο…κ.Νίκο)

      • Ωραίο κι αυτό “η δημ.αστυνομία δήλωσε αδυναμία φύλαξης”,να δηλώσει και η αστυνομία αδυναμία φύλαξης της τάξης…η δικαιοσύνη φόρτο εργασίας στην απονομή δικαίου…κι εσύ έμεινες ήσυχος μ’αυτή τη δήλωση Νίκο(δε νομίζω να είσαι και αυτοδιοικητικός;εκτίθεσαι…)

  • Οι ενήλικοι μπαίνουν με δική τους ευθύνη για τους ανήλικους την ευθύνη την έχουν οι γονείς.Οταν είναι κλειστά είναι κλειστά για να μην μπαίνει κανείς.Αν το καταλάβουν όλοι αυτό κανείς δεν θα πάθει τίποτα κανεις δεν θα τρέχει να αναζητά ευθύνες

  • Όλα “φυγε κακο απ’ τα ματια μου”. Τιποτα για την ουσια, ολα για το φαινεσθαι. Πολυ σωστη η επιστολη…

    Να υπενθυμισω οτι στο γηπεδακι 5χ5 στην Παναγια Φανερωμενη ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ.

    Δεν τους νοιαζει ρε παιδι μου, τι δεν καταλαβαινουμε;;;

  • Επειδή την λύση προσπαθούμε να την βρούμε κεντρικά και τις περισσότερες φορές αυτό είναι ακατόρθωτο(πρόσληψη σχολικών φυλάκων), η λύση βρίσκετε όχι πολύ μακριά.
    Βρίσκετε στους ενεργούς πολίτες, δημιουργείστε ομάδες φύλαξης των σχολείων. Τόσοι άνθρωποι είμαστε γύρω από τις σχολικές μονάδες.

  • Μου εκφράστηκε ο ίδιος προβληματισμός στις αρχές της εβδομάδας από φίλους διευθυντές με αποτέλεσμα να επικοινωνήσω με τον δήμαρχο κύριο Μαλούτα.
    Αυτός μου ανέφερε πως μόλις κλείσουν τα σχολεία και τελειώσουν οι πανελλαδικές θα ανοίξουν εκ νέου οι αυλές των σχολείων….

  • Κάποιοι που κατηγορούν γονείς και παιδιά ή έχουν ξεχάσει πως ήταν οι ίδιοι σαν παιδιά ή δεν έχουν μεγαλώσει παιδιά ή και τα δύο. Δεν θα κάνω ανάλυση επιχειρημάτων γιατί δεν χωράει στο σχόλιο. Όσοικαταλαβαίνουν καταλαβαίνουν.

  • “Το πώς και με τι δικλείδες ασφαλείας πρέπει να λειτουργήσουν τις αυλές σε περίοδο μη λειτουργίας των σχολείων ας το βρουν οι ίδιο”… Δεν καταλαβαίνω… Να είναι, δηλαδή, ανοιχτές οι αυλές για να παίζει το παιδί μου και αν χτυπήσει να μην αργήσουν να το πάνε στο νοσοκομείο, καθώς εγώ του επιτρέπω (του παιδιού) να πηδάει κάγκελα και τοίχους, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να είναι ξεκλείδωτα. Αλλά το πώς θα γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια να το βρουν άλλοι.

  • Αυτό συμβαίνει γιατί οι χώροι άθλησης και αναψυχής είναι ανύπαρκτοι στην πόλη της Κοζάνης,επειδή καμμία δημοτική αρχή δεν φρόντισε να αποκτηθουν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.