Εγκρίθηκε από τον Δήμο Γρεβενών η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για τον δρόμο του Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα

30 Ιουνίου 2021
14:57

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, η ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γρεβενών για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αναφορικά με την κατασκευή του οδικού δικτύου που θα εξασφαλίσει την πρόσβαση στο Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, ενέκρινε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για το έργο: «Κατασκευή δρόμου προσπέλασης της θέσης εγκατάστασης του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα» που θα συναφθεί μεταξύ του Δήμου Γρεβενών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και θα υπογραφεί από τους νόμιμους εκπροσώπους των παραπάνω φορέων.

Η συγκεκριμένη απόφαση δίνει στο Πανεπιστήμιο, ως κύριο του έργου και μοναδικό δικαιούχο χρηματοδότησης, τη δυνατότητα διεκδίκησης από το ΕΣΠΑ των απαιτούμενων εκείνων κονδυλίων για την κατασκευή του δρόμου.

Μία απόφαση που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες ενέργειες που κατέβαλε ο Δήμος Γρεβενών αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του πολυπόθητου Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Γρεβενών έχει ήδη ολοκληρώσει:

  • την έκδοση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου
  • τις διαδικασίες παραχώρησης της έκτασης, όπου θα δημιουργηθεί το Αστρονομικό Πάρκο, προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • την παράδοση σε Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο όλων τα διαθέσιμων στοιχείων που υπήρχαν στα αρχεία του
  • την τελική μελέτη του δρόμου

Η Δημοτική Αρχή υπογραμμίζει ότι θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στην κοινή προσπάθεια της γρηγορότερης και αποτελεσματικότερης υλοποίησης του σπουδαίου και εμβληματικού αυτού έργου για το μέλλον και το αύριο των Γρεβενών.

 

Ένα σχόλιο

  • 1) Οι γρεβενιώτες θέλουν τον Όρλιακα για τουριστικό θέρετρο
    2) Ο Οικονόμου θέλει τον Όρλιακα για αστρονομικό πάρκο
    3) Το “πανεπιστήμιο” έμπλεξε στην ιστορία γιατί κορυφές βουνών παραχωρούνται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, δεν το θέλει και επιπρόεσθετα δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί, καθότι οι υπηρεσίες του είναι ανεπαρκείς για τέτοιου είδους έργα.

    Τον έρμο τον Όρλιακα όμως κανένας δεν τον ρώτησε τι θέλει για τον εαυτό του…

    χαχαχαχαχαχα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.