Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ των κοινωνικών δομών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης συμμετείχαν σήμερα 30/6/2021 στην Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας

30 Ιουνίου 2021
16:33

Oι συμβασιούχοι των Κοινωνικών Δομών των Δήμων και συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, στα ΚΗΦΗ, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, στα Κοινωνικά Φαρμακεία, στα Κέντρα Κοινότητας, στις Δομές Αστέγων είναι αλήθεια ότι χρόνια τώρα με το καθημερινό τους έργο κρατούν ψηλά τον πήχη του κοινωνικού Κράτους.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των καιρών, συνέβαλαν και συμβάλουν με απαράμιλλο ζήλο τα μέγιστα ως προς τις υπηρεσίες που παρέχουν στο παιδί, στον ηλικιωμένο, τον άστεγο, τον οικονομικά ανήμπορο, τον πολίτη, τον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.

Είναι γεγονός ότι όλοι οι παραπάνω εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσα από διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ. Η πλειονότητα αυτών ωστόσο απασχολείται με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου μέσω ΕΣΠΑ, πολλοί μάλιστα εξ αυτών έως και 20 συναπτά έτη!

Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:

  1. Ποιες ακριβώς έκτακτες ανάγκες καλύπτονται από διαδοχικές συμβάσεις οι οποίες διαρκούν τόσα πολλά χρόνια;

  2. Γιατί η σημερινή Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, εμμένουν να αρνούνται την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις Δομές των Δήμων και ότι πίσω από τις διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπάρχει ουσιαστικά μια ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου;

  3. Πώς νομιμοποιείται η Κυβέρνηση να αγνοεί την πρόσφατη απόφαση του ΔΕΕ, υπ’ αριθμ C-160/18/11-2-2021 (η οποία ερμηνεύει και επικαιροποιεί την κοινοτική οδηγία 1999/70/Ε.Κ.), σχετικά με την καταχρηστική χρησιμοποίηση των διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατά την οποία κρίθηκε ότι η απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν βρίσκει έρεισμα στο άρθρο 103, παρ. 8 του Συντάγματος;

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων, όμηροι μιας άδικης εργασιακής σχέσης ορισμένου χρόνου, αντιδρούν και λένε ΟΧΙ στην “συμβασιοποίηση” του δημόσιου τομέα και των Δομών τους και διεκδικούν:

  • Το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία

  • Την άμεση μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου χρόνου με Νομοθετική ρύθμιση.

  • Την στελέχωση των Κοινωνικών Δομών με μόνιμο προσωπικό για πλήρη, βιώσιμη και λειτουργική προσφορά σε όλους τους πολίτες της χώρας.

6 σχόλια

    • Που είναι το κακό; Ο γιατρός είναι δημόσιος, ο αστυνομικός το ίδιο, ο παπάς επίσης και εσύ τα βάζεις με τις βρεφονηπιοκομους και τις νοσηλεύτριες των ΚΑΠΗ του βοήθεια στο σπίτι και των παιδικών; Αλλά θέλεις παιδικό σταθμό ΚΑΠΗ και βοήθεια στο σπίτι!
      Η μήπως θες όποτε αλλάζει κυβέρνηση και δήμαρχος να φέρνουν τα “δικά τους παιδιά” ; Με ΑΣΕΠ είναι τώρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Κατά τα άλλα θέλετε αξιοκρατία!

    • μήπως θες όποτε αλλάζει κυβέρνηση και δήμαρχος να φέρνουν τα “δικά τους παιδιά” ; Με ΑΣΕΠ είναι τώρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Κατά τα άλλα θέλετε αξιοκρατία!

    • Αν για εσάς η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι βόλεμα καιρός να αλλάξετε νοοτροπία!Οι κοινωνικές δομές είναι το κοινωνικό πρόσωπο της κοινωνίας μας και οφείλουμε όλοι να τις στηρίξουμε. Αν διαβάζατε τα αιτήματα των εργαζομένων θα βλέπατε πως ζητάνε πλήρη στελέχωση των δομών άρα νέες θέσεις εργασίας. Αλλά μάλλον η δική σας λογική είναι φύγε εσύ έλα εσύ… ή πιστεύετε πως άνθρωποι 40ετών πως πρέπει να απολυθούν ξαφνικά!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.