Νέα ανακοίνωση της παράταξης “Συνεργασία για το Εργατικό Κέντρο Kοζάνης”: Θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να επανέλθει η κανονικότητα και να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης.

1 Ιουλίου 2021
09:46

 

Οι εκλογές του Εργατικού κέντρου Ν. Κοζάνης ανήκουν πλέον στην ιστορία, ως οι εκλογές, στις οποίες συμμετείχαν Σωματεία σφραγίδες με αντιπροσώπους φαντάσματα, οι οποίοι εκλέχθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες.

Διαπιστώσαμε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και κυρίως της ΔΑΚΕ είναι πολυσχιδείς προσωπικότητες, αφού ψηφίζουν για να εκλέξουν όργανα διοίκησης και αντιπροσώπους στα σωματεία της ΔΕΗ Α.Ε. αλλά και στο Σωματείο των ανέργων και Απασχολούμενων.

Να μας απαντήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που ψήφισαν στα συγκεκριμένα σωματεία και κυρίως σε αυτό των ανέργων και απασχολούμενων του ιδιωτικού τομέα, πως θα τους βοηθήσουν, πως θα τους λύσουν τα προβλήματα τους, τα οποία αφορούν στην επιβίωση, στην εύρεση εργασίας, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, που οι ίδιοι δεν τα έχουν βιώσει ποτέ. Εκτός εάν θεωρούν ότι δεν τους εκπροσωπούν οι ηγεσίες τους και τρέχουν να εκπροσωπηθούν από τα εν λόγω σωματεία.

Και βέβαια να μας απαντήσουν πως γίνεται οι εκλογές στα εν λόγω σωματεία να πραγματοποιήθηκαν στο μεν πρώτο, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, στις 14 και 15/3/2020, όταν υπήρχε καραντίνα και είχαν αρχίσει οι γενικές απαγορεύσεις (παρόλα αυτά φέρονται να ψήφισαν 800 άτομα !!!) και γιατί τα πρακτικά των εκλογών κατατέθηκαν και εγγράφηκαν στο βιβλίο του Πρωτοδικείου Κοζάνης τον Απρίλιο του 2021 μετά από 13 μήνες. Στο, δε, δεύτερο, Σύλλογος Ανέργων και Απασχολούμενων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Π.Ε. Κοζάνης, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2019 (όπου φέρονται να ψήφισαν 1200 άτομα!!!, ποσοστά συμμετοχής που θα ζήλευαν και οι εθνικές εκλογές) και τα πρακτικά κατατέθηκαν και εγγράφηκαν στο βιβλίο του Πρωτοδικείου Κοζάνης τον Απρίλιο του 2021 μετά από 22 μήνες, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.1264/82.

Είναι τυχαίο; Όχι βέβαια. Έγινε σκόπιμα γιατί την περίοδο εκείνη γίνονταν οι συζητήσεις για να προκηρυχθεί το εκλοαγοαπολογιστικό συνέδριο, και για να μην υπάρξουν περιθώρια άσκησης των νόμιμων μέσων (Ενστάσεις, προσφυγές κ.λ.π.) ενάντια στα Σωματεία αυτά. Αυτό από μόνο του δεν συνιστά λόγω ακυρότητας;

Το κακό, όμως, έχει παραγίνει και εδώ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι εμπλέκονται, και αυτοί είναι πολλοί.

Τονίζουμε, ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η συγχώνευση της ΔΑΚΕ με την ΑΚΕ, που έγινε πριν το εκλογικό συνέδριο, με αποτέλεσμα η ΔΑΚΕ να αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ.. Γι’ αυτό τον λόγο έκοβαν και έραβαν, όπως ήθελαν, διέγραφαν με ιδιαίτερα αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο ενεργά επιχειρησιακά Σωματεία, που είναι μέλη του Εργατικού Κέντρου από την ίδρυσή τους, τα οποία οι ίδιοι είχαν ψηφίσει να συμμετέχουν. Μετά, όμως, προέβαιναν στην επανεγγραφή τους αναγνωρίζοντας την καταχρηστικότητα των ενεργειών τους στο συνέδριο, το οποίο βεβαίως δεν πραγματοποιήθηκε, όπως θα έπρεπε, λόγω των γνωστών επεισοδίων.

Όλα γίνονται για την επικοινωνία χωρίς ουσία, που βλάπτει σοβαρά όμως την λειτουργία και την αξιοπιστία του Εργατικού κέντρου.

Από τη μεριά μας θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να επανέλθει η κανονικότητα και να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης.

Δεν θα ανεχθούμε την κατάληψη του εργατικού κέντρου δια της νοθείας. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα είμαστε παρόντες για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ανέργων και ΜΟΝΟΝ αυτά.

Γρ. Τύπου

7 σχόλια

  • Αυτό τελείωσε
    Σε άλλα με υγεία Γιάννη
    Ότι κάνει η γίδα στο πουρνάρι τα τραβάει στο τομάρι
    Ο Σάκης το ξέρει

  • ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ……ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΝΕΣ…ΜΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ…..

  • Μπράβο Γιάννη. Μόνο με καθημερινή παρέμβαση θα φύγει ότι σάπιο έμεινε στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτοί και οι άλλοι του εργατικού της Πτολεμαΐδας έχουν κάνει τον θεσμό παράδειγμα προς αποφυγήν.
    Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα για αυτό και δεν συνταξιοδοτούνται. Χρησιμοποιούν το συνδικάτο για να μην τους απολύσει η ΔΕΗ.

  • Γιάννη μου μία καλοπροαίρετη ερώτηση, Εάν υπήρχε συμφωνία από πρίν, για την κατανομή των θέσεων π.χ του γενικού γραμματέα του εργατικού κέντρου και μία ακόμη θα είχες εσύ και η παράταξή που εκπροσωπείς την ίδια άποψη; Αλήθεια τότε πώς θά συνεργαζόταν η παράταξή σου και εσύ προσωπικά με ανθρώπους που έκαναν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις!!

  • ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ
    ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗς ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
    πως σας φαίνεται; η κοζάνη θα είχε δέκα εργατικά κέντρα και όλα μέλι γάλα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.