kozan.gr: Συνεχίζει, πλέον, ως καλλιτεχνικός σύμβουλος ο Β. Μυριανθόπουλος – Μετά τις ενστάσεις του επικεφαλής της Δημοτικής Kίνησης Χ. Κουζιάκη αφαιρέθηκε από την εισήγηση του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Ν. Κέφαλου η αναφορά περί εκ νέου προκήρυξης της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή – Θα τεθεί ερώτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο αν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της θητείας του Μυριανθοπουλου έως τις 31-12-23, χωρίς να υπάρξει νέα προκήρυξη

2 Ιουλίου 2021
08:09

Στις 30/6/2021 έληξε η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης κ. Βασίλη Μυριανθόπουλου. Στην χθεσινή (1/7) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, προκειμένου να μη μείνει “ακέφαλο” το εν λόγω Νομικό Πρόσωπο, αποφασίστηκε η υπογραφή σύμβασης (παροχής υπηρεσιών), με τον κ. Β. Μυριανθόπουλο,  για τη θέση του Καλλιτεχνικού Συμβούλου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης (με σχεδόν τις ίδιες αρμοδιότητες που έχει κι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής), ορισμένου χρόνου διάρκειας έξι μηνών με αμοιβή 8.500,00€ πλέον Φ.Π.Α.. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ν. Κέφαλου, στο Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης 2021, έχουν αφαιρεθεί κάποιοι υποπαράγραφοι που καθορίζουν τους τρόπους ανανέωσης ή παράτασης της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κι έτσι με την υπογραφή του εν λόγω Σχεδίου, η αποκλειστική δυνατότητα – και μονόδρομος – που δίνεται στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για την κάλυψη της θέσης θα είναι η εκ νέου προκήρυξη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή μετά από έγκριση του ΥΠ.ΕΣ. Μάλιστα το ΔΗΠΕΘΕ έχει στείλει στο ΥΠΕΣ το σχετικό αίτημα για την κάλυψη της Θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κι είναι σε αναμονή. Τόσο ο κ. Βασίλης Μυριανθόπουλος όσο και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ, Χ. Κουζιάκης, διαφώνησαν, σ’ αυτό το σημείο, με τον Πρόεδρο επισημαίνοντάς του πως δεν υπάρχει κάποια έγγραφη απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών που να αναφέρει ότι δε μπορεί να γίνει ανανέωση θητείας, του Β. Μυριανθόπουλου, για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κι ότι  όσα ακούσθηκαν είναι προφορικές απαντήσεις (και μόνο) που έχει λάβει ο Πρόεδρος (Ν. Κέφαλος). Μάλιστα ο κ. Μυριανθόπουλος επέμενε πως από το Υπουργείο Πολιτισμού τον διαβεβαίωσαν (επίσης προφορικά) για κάτι εντελώς αντίθετο, πως μπορεί να γίνει κανονικά η ανανέωσή του, στη συγκεκριμένη θέση, αν το επιθυμεί το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Εν τέλει αποφασίστηκε να αφαιρεθεί, εντελώς, από την εισήγηση του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Ν. Κέφαλου η αναφορά περί εκ νέου προκήρυξης της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και να τεθεί ερώτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο αν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της θητείας του Μυριανθοπουλου έως τις 31-12-23, χωρίς να υπάρξει νέα προκήρυξη.

kozan.gr

9 σχόλια

  • Ο Κέφαλος είναι σκηνοθέτης και ήθελε να είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, ο Μαλούτας κακώς τον έκανε πρόεδρο, επομένως και ο Κάρολος Κουν, Θεός σχωρέστον, να ερχόταν εδώ ο Νίκος θα τον έβγαζε άχρηστο σε 6 μήνες. Αυτό το έχουν καταλάβει όλοι και τον αδειάζουν και απο την παράταξή του. Μόνο ο Μαλούτας συνεχίζει να τον στηρίζει και θα το πληρωνουμε όλοι αυτό. Κατακαημένο ΔΗΠΕΘΕ!

  • Κοιτάξτε να δείτε τώρα, την λύση την έδωσαν τόσο ο κος Μυριανθόπουλος όσο και ο κος Κουζιάκης…!!!! Φανταστείτε πόσο γνωρίζουν αυτοί που μας διοικούν…;;; Μάλλον πάλι ο Λευτέρης θα φταίει…!!!!

  • Η απόφαση έχει ληφθεί. Επόμενος ΚΔ θα είναι ο κύριος Βασιλειάδης γιατί το θέλει ο κύριος Σημανδρακος.

  • Μπράβο Μυριανθοπουλε. Συμφώνησες για 4 μήνες, συμφωνησες για 6 μήνες παράταση, συμφωνησες για 6 μήνες καλλιτεχνικος Σύμβουλος.

  • Μπραβο Κοζιακη. Η παράταξη σου δεν ανανέωσε τη Δημοπουλου, δεν ανανέωσε το Γιοβανιδη για 2 Χρόνια που είχε κάθε δικαίωμα και ρίξατε την ευθύνη στους συμβούλους του Μαλουτα. Τώρα προσέλαβε τον Μυριανθοπουλο ως καλλιτεχνικό σύμβουλο και μετά την προκήρυξη θα τον ξαναπροσλαβεις καλλιτεχνικό Διευθυντή. Ποσο κουτόχορτο τρώει τελικά όλο το Διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ

  • Η προχειροοσυνη και οι σκοπιμότητες κάθε μέρους στο μεγαλείο της οπως φαίνεται από την όλη διαδικασια
    Υπάρχει η όχι άποψη της νομικής υπηρεσίας για το όλο θέμα και αν υπάρχει μπορεί κάποιος να μας πει τι γράφει,για να σχηματισθεί πληρέστερη άποψη για το όλο θέμα,εκτός αν δεν κρίθηκε σκόπιμη η ερώτηση ως περιττη

  • Κάνα θέατρο θα δούμε ποτέ ή θα πετάτε παλιά βίντεο στο youtube; Με κόστος 15 μισθοδοσίες το χρόνο και 0 παραστάσεις δεν προχωράει η δουλειά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.