Με ποσοστά που κυμαίνονται από 20 μέχρι και 70% υποδέχεται ο εμπορικός κόσμος της Πτολεμαΐδας τις θερινές εκπτώσεις που, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, προσδοκώντας ότι, ύστερα από την πολύμηνη καραντίνα λόγω covid-19, θα αυξηθεί η αγοραστική κίνηση για να ισορροπήσουν τις οικονομικές απώλειες.

Οι απόψεις για τον χρόνο έναρξης των εκπτώσεων διίστανται, με τους διαφωνούντες να υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να ξεκινήσουν κατά μία εβδομάδα αργότερα ώστε να διαθέσουν καινούργια εμπορεύματα στην κανονική τους τιμή και οι υπόλοιποι πως, έστω και πρόωρες, το καταναλωτικό κοινό θα προμηθευθεί προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές. Κατά τις εκτιμήσεις καταστηματαρχών, το προηγούμενο διάστημα ο κόσμος έκανε αγορές με φειδώ αφενός επειδή φοβόταν και αφετέρου επειδή τα οικονομικά του ήταν περιορισμένα.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας- Εορδαίας εφιστά την προσοχή των μελών του στην τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων σχετικά με τον τρόπο αναγραφής των διπλών τιμών και τις σχετικές ενδείξεις στα εμπορεύματα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ