Διχασμός, ένα μόνιμο φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία, που διαχωρίζει πάντα τους μεν από τους δεν. Είτε είσαι με τον έναν, είτε με τον άλλο. Μάστιζα που διαχωρίζει τα πλήθη και αποξενώνει τον κόσμο για κυβερνητικά, τελείως, κίνητρα. Δημοψηφίσματα και διχογνωμίες συνέχεια.

 • Επάνοδος του Βασιλέα Κωνσταντίνου ή όχι ( 1920 )
 • Δυναστεία ή Δημοκρατία ( 1924 )
 • Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ή όχι ( 1935 )
 • Βασιλιάς Γεώργιος ή Λευκό ( 1946 )
 • Νόθο Δημοψήφισμα της στρατιωτικής δικτατορίας για νέο Σύνταγμα ( 1968 )
 • Κατάργηση της μοναρχίας και εγκαθίδρυση Προεδρικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και αναλαμβάνει Πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Δικτάτορος Γιώργος Παπαδόπουλος, το οποίο χαρακτηρίστηκε νόθο ( 1973 )
 • Δημοψήφισμα υπέρ της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας ή υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας ( 1974 )
 • Ναι ή Όχι για την παραμονή στην Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό νόμισμα ( 2015 )

Και συνεχίζουμε στην πορεία τα τελευταία χρόνια, Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία ή Σύριζα και φτάνουμε στο 2021 όπου γίνεται ο διαχωρισμός των πολιτών σε δύο κατηγορίες, εμβολιασμένων και μη. Εκτός του ότι παραβιάζονται ατομικά δικαιώματα είναι και ανυπόστατα. Συγκρουόμενα θεμελιώδη δικαιώματα:

 1. Από την μια πλευρά, οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί του πληθυσμού πραγματοποιούνται για την εξυπηρέτηση σκοπού υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που συνίσταται στην προστασία της δημόσιας υγείας από την ανεξέλεγκτη εκδήλωση νόσων και των επικίνδυνων για την ζωή επιπλοκών τους, η οποία μπορεί να αποτραπεί με την πραγματοποίηση της προβλεπόμενης σειράς εμβολίων. Η δημόσια υγεία (η υγεία των πολιτών στο σύνολό τους) και η προστασία ή πρόληψη μιας επιδημίας αποτελεί κατά το Σύνταγμα ένα ρητά προστατευόμενο συλλογικό αγαθό, που προβλέπεται σε περισσότερες συνταγματικές διατάξεις. Θεμελιώνεται, επίσης, στη γενική υποχρέωση του κράτους να «μεριμνά για την υγεία των πολιτών». Το συλλογικό δικαίωμα στην υγεία, όπως και τα άλλα θεμελιώδη δικαιώματα, αλλά ειδικά αυτό κατά μείζονα λόγο, αποτελεί αντικείμενο του καθήκοντος προστασίας του κράτους. Από την άλλη πλευρά, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εγείρει σειρά νομικών (και ηθικών) προβληματισμών που σχετίζονται με την προστασία της αυτονομίας και αυτοδιάθεσης του ατόμου, και ειδικότερα με την αξία του ανθρώπου, την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας , την προστασία έναντι βιοϊατρικών παρεμβάσεων, την σωματική ακεραιότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ίσως ακόμη και το ατομικό δικαίωμα στην υγεία, εφόσον υπάρχει η πιθανότητα ο εμβολιαζόμενος να εμφανίσει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Στην ΕΣΔΑ η προστασία αυτή προκύπτει από ως δικαίωμα στον αυτοκαθορισμό, στο πλαίσιο της προστασίας του δικαιώματος στον ιδιωτικό βίο.

Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά του εμβολιασμού. Είμαι σε μια χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και γίνεται μία ανελέητη προπαγάνδα για αυτούς, υπέρ του εμβολιασμού με κίνητρα και για αυτούς, κατά του εμβολιασμού με κυρώσεις και στερήσεις. Ακούς  διάφορα σενάρια, θα αρχίσουν να σου μπλοκάρουν λογαριασμούς, θα χάσεις δουλεία αλλά κανείς δεν λέει τις συνέπειες γιατί μπορεί να βγούνε σε βάθους χρόνου.

Είμαι γυναίκα, στα 37, δεν έχω τεκνοποιήσει και έχω θέματα υγείας που διερευνώνται  ακόμα και με συζητήσεις γιατρών μου πολύ καταξιωμένων Ελλάδα και εξωτερικό, που δεν είναι αρνητές, μου λένε να περιμένω λίγο να βγούνε έρευνες και μελέτες. Και ακούς τον κ. Πολάκη να λέει πως θα περιμένει ακόμα ( πρώην υπουργός Υγείας ) και τον κ. Άδωνη να λέει πως μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει κάποιον ανεμβολίαστο. Οπότε και όσοι πολιτικάντηδες δεν εμβολιαστούν πρέπει να τους γίνει παύση καθηκόντων;

 • Δωροδοκία στην νέα γενιά να εμβολιαστεί, απειλές στον υπόλοιπο κόσμο
 • Αξιόπιστα τα self –test μέχρι τώρα αλλά όχι για να ταξιδέψεις με αεροπλάνο ή καράβι
 • Εμβολιασμένος μέσα, ανεμβολίαστος έξω, σε cafeé bar
 • Εμβολιασμένος χωρίς να έχεις κάνει test αντισωμάτων, θεωρείται ότι έχεις ανοσία κ.τ.λ.

Νομίζω, πως ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Είμαστε οι μαριονέτες ενός κυκλώματος και μας χειρίζονται όπως θέλουν. Θέλω, μη πω απαιτώ ειλικρίνεια για όλο αυτό που διανύουμε. Και όταν με δωροδοκείς για να εμβολιαστώ, μου στερείς το δικαίωμα να αποφασίσω. Δημοκρατία έχουμε ή χούντα;;;!!!!! Μήπως με όλους αυτούς τους περιορισμούς πλησιάζουμε την κουλτούρα της γείτονας χώρας; Και τι άλλο έχουμε να περιμένουμε, πέρα από μπλοκαρίσματα που γίνονται σε social λογαριασμούς, να μας θυμώσουν τελείως; Και ότι μας μεταθέτετε την ευθύνη αν μη τι άλλο σας κάνει ανήθικους. Θωρακίστε το σύστημα υγείας, μιλήστε για μια φορά ειλικρινά και κάτι θα γίνει!!!!!