Συνάντηση εκπροσώπων της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ με εκπροσώπους του κόμματος των Πρασίνων

6 Ιουλίου 2021
18:15

 

Στον χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Κοζάνης, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Νικόλαος Συλλίρης, μαζί με εκπροσώπους της Διοίκησης, εκπροσώπους του κόμματος των Πρασίνων, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στη Δυτ. Μακεδονίας: «για την Πράσινη Μετάβαση».

Το κλιμάκιο των Πρασίνων, αποτελούμενο από τους κυρίους: Θανάση Γούναρη (συν-εκπρόσωπος Πράσινων) , Ιωάννη Παρασκευόπουλο (μέλος συμβουλίου Πράσινων), καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης, κο Λευτέρη Ιωαννίδη, παρουσίασε τις προτάσεις του και τις εναλλακτικές λύσεις για την ανάπτυξη στη μεταλιγνιτική περίοδο και άκουσε  τους προβληματισμούς και τις θέσεις του ΤΕΕ/ΤΔΜ.

Η αντιπροσωπεία των Πρασίνων εστίασε στην ανάγκη  για προτεραιότητα στις ΑΠΕ και στον περιορισμό των ορυκτών καυσίμων.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ από την άλλη παρέθεσε σε άξονες την πρόταση του φορέα   για Δίκαιη Μετάβαση, όπως διαμορφώθηκε μέσα από τη διαβούλευση των Μόνιμων Επιτροπών του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και παρέδωσε σε φάκελο τις προτάσεις του Τμήματος:

α. επί του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ)

β. επί της διαβούλευσης για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ)

γ. επί της διαβούλευσης για τα Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Μετάβασης (ΕΣΔΙΜ)

Ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και υπήρξε ικανοποιητική σύγκλιση απόψεων.

Ένα σχόλιο

  • Ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και υπήρξε ικανοποιητική σύγκλιση απόψεων.
    Τώρα θα κοιμηθώ με ησυχία,το μέλλον του τόπου μας είναι σε καλά χέρια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.