Αλέξανδρος Μελίδης, ιδιοκτήτης της Μουσικής Σκηνής ΡΟΔΑΦΝΟΝ στο Δρέπανο Κοζάνης: “Δεν φταίει ΜΟΝΟ ο κόσμος εάν δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού στα καταστήματα σας, την ευθύνη ΠΡΩΤΑ την έχετε εσείς που επιτρέπεται να συμβεί αυτό”

8 Ιουλίου 2021
06:00

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της επανεκκίνησης του κλάδου της εστίασης μετά το πολύμηνο lockdown ήμουν σχεδόν σίγουρος για το τι μέλλει γενέσθαι !
Θέλω να απευθυνθώ προς τους συναδέλφους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης , και εμείς κύριοι έχουμε μαγαζιά και μάλιστα περισσότερο καιρό από εσάς κλειστά….
Κατανοούμε ότι προσπαθείτε να βγάλετε τα σπασμένα όλων αυτών των μηνών …
Αλλά για μια ακόμη φορά λειτουργείτε εις βάρος των συναδέλφων σας!
Δεν φταίει ΜΟΝΟ ο κόσμος εάν δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού στα καταστήματα σας, την ευθύνη ΠΡΩΤΑ την έχετε εσείς που επιτρέπεται να συμβεί αυτό!
Και πως μετά να μην σου πει η κάθε κυβέρνηση μόνο καθιστοί πελάτες ;
Πως να μην σου απαγορεύσει τον χορό;
Πως να μην σου αναστείλει τη λειτουργία ;
Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω ούτε τα μέτρα ούτε τις αποφάσεις που λαμβάνονται!
Μπορώ όμως μετά από πολλά χρόνια δραστηριοποίησης μου στον κλάδο της διασκέδασης να κρίνω εσένα συνάδελφε που έχεις το καφέ, εσένα συνάδελφε που έχεις το κλαμπ και εσένα συνάδελφε που έχεις το beach bar….
Γιατί για μια ακόμη φορά ,όπως άλλωστε συνέβη και στην πρώτη τοπική καραντίνα της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, υπήρξαν συγκεκριμένοι συνάδελφοι που δεν τήρησαν κανένα μέτρο και λειτουργούσαν εις βάρος των υπολοίπων!
Το αποτέλεσμα;
Τοπικό lockdown στην Κοζάνη!
Και πάει λέγοντας η ιστορία…
Εγώ όμως κύριοι συνάδελφοι που τηρούσα τα μέτρα και προσέφερα υπηρεσίες με ασφάλεια στους πελάτες μου εγώ γιατί να κλείσω;
Θα μπορούσα και εγώ να μην σεβαστώ κανένα μέτρο να μην τηρήσω καμια απόσταση και να λειτουργήσω την επιχείρηση μου όπως παλιά!
Δεν ήμουν ‘’έξυπνος’’ να το κάνω εγώ;
Πίστεψε με κύριε Χ,Ψ,Ζ, συνάδελφε , ήμουν πολύ πιο έξυπνος από εσένα και αν ήθελα θα μπορούσα να το κάνω πολύ πιο εύκολα από εσένα !
Σεβάστηκα όμως πρώτα εμένα που δραστηριοποιούμαι τόσα χρόνια στον κλάδο της διασκέδασης και ο κόσμος με γνωρίζει και με εμπιστεύεται, σεβάστηκα το προσωπικό μου, σεβάστηκα τους πελάτες μου σεβάστηκα τα μέτρα !
Για να μπορέσουμε επιτέλους κάποια στιγμή να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας!
Δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό που συμβαίνει!
Δεν έχουμε δικαίωμα να κατευθύνουμε κανέναν στο τι πρέπει να κάνει, να εμβολιαστεί ή όχι!
Είναι δικαίωμα του καθενός!
Εμείς όπως και πριν τον κορονοϊό θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες με σεβασμό προς τους πελάτες μας!
Είναι σημαντικό για εμάς να χαρακτηρίζεται για τη σοβαρότητα του το #ΡΟΔΑΦΝΟΝ ως χώρος αναψυχής !
Το έχουμε όλοι μας ανάγκη να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα μας!
Εύχομαι να είστε όλοι καλά, να έχετε υγεία , υπομονή και πίστη και σύντομα θα τελειώσει όλος αυτός ο εφιάλτης που ζούμε ….
Αλέξανδρος Ι. Μελίδης

9 σχόλια

  • Πόσο δίκιο έχει! Οι λίγοι καθορίζουν την τύχη των πολλών. Αν σκεφτοντουσαν έξυπνα θα τηρούσαν τα μέτρα ώστε να μπορούν να δουλεύουν με όρους πιο ευνοϊκούς. Πολλά έσοδα σε μικρό χρονικό διάστημα και μετά λουκέτο ή μόνο καθήμενοι είναι απλώς ανοησία.

  • Αυτή είναι η πικρή, σκληρή αλήθεια.

    Εδώ και ενάμιση χρόνο κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ασκήσουμε επαναστατική γυμναστική …απέναντι σε ποιον; Μόνο στον εαυτό μας, αφού τελικά το αποτέλεσμα της λογικής είναι προδιαγεγραμμένο.

    Άλλη μία φορά γίναμε επιστήμονες, βιολόγοι, ερευνητές, γιατροί, πολιτικοί.

    “Κάνε με πρωθυπουργό για μία μέρα και σου λύνω όλα τα προβλήματα”.

    Όλοι Τσίπρας θέλουμε να γίνουμε, να λύσουμε τα πάντα με ένα άρθρο σε ένα νόμο …κι έπειτα, να πάμε και να υπογράψουμε φαρδιά πλατιά ένα μνημόνιο να αλυσοδεθούμε μόνοι μας.

    Όσο δεν κατανοούμε ότι κανένας δε θέλει το κακό μας, κανένας δε θα μας βάλει τσιπάκι (ή μήπως Τζιπάκι) για να μας παρακολουθεί (του δώσαμε μόνοι το δικαίωμα με το facebook, το Tik Tok, το Linked κλπ), τόσο θα γυρνάμε γύρω από την ουρά μας όπως ο κάβουρας ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν δεισιδαιμονιών και συνωμοσιολογίας.

    Καλημέρα και καλό κουράγιο στο νέο lock Down

  • Συγχαρητήρια κ. Μελίδη.
    Η πιο σωστή τοποθέτηση επιχειρηματία του κλάδου της εστίασης – διασκέδασης που διάβασα τον τελευταίο χρόνο !!!

  • Έχει απόλυτο δίκιο. Στο στενό γίνεται χαμός. Υπάρχει μαγαζί που μαζεύει όρθιους, συνωστίζονται.Οι ίδιοι οι υπάλληλοι τα ανεβάζουν σε στορις…
    Η αστυνομία το βλέπει αυτό ή κάνουν τα στραβά μάτια; Μετά θα φταίνε όλοι οι άλλοι μαγαζατορες για το επόμενο ΛΟΚ ντάουν… Γιατί τόση ανοχή;

  • Επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος να πει τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν.Και είναι και από το χώρο της εστίασης οπότε κάτι ξέρει παραπάνω.Τα μαγαζιά ( σχεδόν όλα ) είναι σχεδόν sold out. Αλλά μας φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση , ο Bill Gates …

  • Ο/Η Εγω ως λαος εχω το δικαιωμα να κρινω καλο η κακο το οποιο βημα της εκαστοτε κυβερνησης εμεις τους ψηφιζουμε Μελιδη οχι ο φουφουτος λέει:

    το ξαναγραφω πιο κοσμια μπας και περασει το σχολιο μου αυτη τη φορα
    Κυριε Μελιδη ξανασκεφτειτε λιγο αυτο που γραψατε περι… δεν ειμαι αρμοδιος να κρινω τα μετρα και τις αποφασεις…
    Εγω λοιπον επειδη ειμαι ο πολιτης αυτης της χωρας και τα οποια μετρα εχουν αντικτυπο σε μενα εχω και παραεχω το δικαιωμα να κρινω της αποφασεις που παιρνει μια επικινδυνη τσιρκοκυβερνηση της πλακας
    εσεις καθηστε να βυζαινετε το δαχτυλο και να κατηγορειτε μονο τους αλλους καταστηματαρχες. Εμεις θα λεμε τα πραγματα με το ονομα τους και θα κρινουμε αυτους που πρεπει για αυτα που αποφασιζουν.

    Δεν κλεινουμε τα ματια ουτε τα αυτια μας και σε οτι κουφο ”μετρο” θελουν να επιβαλουν να λεμε μπεεεεεεε σε ολα και ναι!
    ΤΟυλαχιστον αν ηταν οντως πραγματικα σωτηρια μετρα θα λεγαμε οκ αξιζει τον κοπο να σφιχτουμε και λιγο , αλλα το να ανακοινωνονται μονιμως μετρα κλαυσιγελος απ τους αριστους ανικανους και να πρεπει να τα τηρησουμε με το ετσι θελω γιατι μας απειλουν με προστιμα και ανοησιες… λυπαμαι Κυριε Μελιδη αλλα σε αυτο το παιχνιδι δε θα παρουμε μερος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.