Εμπειρίες και Συμπεράσματα από την επίσκεψη στην Αθήνα στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, στελέχη της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ μετά από ένα χρόνο απαγορεύσεων στις μετακινήσεις

8 Ιουλίου 2021
10:12
  • Οι συναντήσεις στις υπηρεσίες  έγιναν με ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω των μέτρων της πανδημίας.

ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

  • Στον τομέα απονομής των συντάξεων στην Μυλλέρου έχουν γίνει αξιόλογα βήματα στην απονομή των κύριων συντάξεων και οι Οριστικές Νέες Συντάξεις βγαίνουν στους τρεις έως τέσσερις μήνες είναι δηλαδή στο επιθυμητό επίπεδο. Το εν λόγω τμήμα ενώ έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όμως οι αλλαγές που προωθούνται πολύ φοβούμαστε ότι θα οδηγήσουν σε πισωγύρισμα και σε νέες καθυστερήσεις.

         ΕΦΑΠΑΞ

  • Στο Εφάπαξ και ενώ οι υπολογισμοί γίνονται αμέσως μετά την έκδοση της Οριστικής Σύνταξης, που όπως είπαμε νωρίτερα βγαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, εν τούτοις οι πληρωμές καθυστερούν αδικαιολόγητα. Και ενώ τώρα εκδίδονται οι συντάξεις των συναδέλφων που βγήκαν τον Απρίλιο του 2021 στο εφάπαξ πληρώνουν αυτούς που βγήκαν στη σύνταξη το Μάιο του 2020.

        ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ

  • Στο Επικουρικό αυξάνονται οι καθυστερήσεις αναμονής από 30 μήνες που ήταν έως τώρα φτάσανε στους 33 και συνέχεια η αναμονή μεγαλώνει. Στην εν λόγω υπηρεσία έχει μείνει μόνο μία προϊσταμένη η οποία βάζει την τελική υπογραφή και έτσι επεξεργάζονται ακόμα τις επικουρικές των συναδέλφων που αποχώρησαν το Νοέμβριο του 2018.

         Στο αρμόδιο τμήμα του Επικουρικού θέσαμε τις αμφιβολίες μας για τον

         επανυπολογισμό των Επικουρικών Συντάξεων, εάν και πως έγιναν με το νόμο

         Κατρούγκαλου αλλά δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις και προχωράμε σε

         περαιτέρω έρευνα και κινήσεις σε όλα τα επίπεδα.

        ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ   

  • Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στις επικοινωνίες στα επιμέρους ταμεία ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και λοιπά με αποτέλεσμα να καθυστερούν τραγικά οι εκδόσεις των οριστικών συντάξεων που έχουν εκκρεμότητες με τα εν λόγω ταμεία. Σε ορισμένα βέβαια από αυτά όπως π.χ. το ΤΣΜΕΔΕ αντιμετωπίσαμε μία απόλυτα εχθρική και απαράδεκτη συμπεριφορά.

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

  • Ενημερωθήκαμε από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τα θέματα που αφορούν στην πορεία της ΔΕΗ και το περιεχόμενο της τελευταίας συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και την εφαρμογή της στους συνταξιούχους.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΗ

  • Η διοίκηση της ΔΕΗ μας κατέστησε σαφές ότι δεν θα υλοποιήσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας για τους συνταξιούχους που δούλευαν την περίοδο από 1/1/2019 έως 31/5/2020 και αφορούσε στην επιστροφή των μειώσεων στα ειδικά επιδόματα. Το Σωματείο μας έχει στείλει εξώδικο που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή όπου αναλύει με επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους η ΔΕΗ θα πρέπει να υλοποιήσει τη σύμβαση και για τους συνταξιούχους παράλληλα έχουν ξεκινήσει και αγωγές για τη διεκδίκηση των παραπάνω περικοπών.

          Όπως έχουμε ανακοινώσει και σε άλλο Δελτίο Τύπου όσοι θέλουν να

          ενημερωθούν και να προσφύγουν δικαστικά να έρθουν σε επαφή με το

          Σωματείο στα τηλέφωνα 24610/39412 και 6943 537253.

          ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΜΟΤΗΤΕΣ

  • Εν τω μεταξύ ο ασφαλιστικός βίος των συναδέλφων που βγήκαν στη σύνταξη πριν το 2016 ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί με αποτέλεσμα η προσωπική διαφορά να διαμορφώνεται σε βάρος των συναδέλφων και να μην μπορούμε να εκτυπώσουμε τις συντάξεις όσων είχαν αρνητική προσωπική διαφορά.
  • Είχαμε συνάντηση με Νομικούς- Εργατολόγους για τα θέματα των ΥΒΑΕ και της επικουρικής για τους παλιούς και νέους συνταξιούχους και εξετάζουμε τα περιθώρια διεκδίκησης.

          ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

  • Είμαστε στην αναμονή από μέρα σε μέρα για την έκδοση της απόφασης του συμβουλίου επικρατείας (ΣτΕ) καθώς και των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα αναδρομικά του 11μηνου του 2015 και του 2016.

        ΝΟΜΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗ

  • Στην αναμονή είμαστε επίσης για την υλοποίηση του νόμου Βρούτση και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης με τη νέα ημερομηνία που δόθηκε την 27η Ιουλίου μετά από δέκα τουλάχιστον αναβολές.

         Η υλοποίηση του νόμου Βρούτση θα γίνει πρώτα στους νέους συνταξιούχους

         στις 27 Ιουλίου, τα αναδρομικά θα δοθούν εφάπαξ για 22 μήνες και τον

         επόμενο μήνα στους συναδέλφους που έφυγαν πριν το 2016 και θα δοθούν τα

         2/5 και κατόπιν το 1/5 κάθε χρόνο παρά τις παρεμβάσεις μας να δίνονται

         κανονικά όπως στους νέους συνταξιούχους.

  • Γενικά έχουμε να παρατηρήσουμε ότι σε όλες τις υπηρεσίες υπάρχει ένα καθεστώς ανασφάλειας στους συναδέλφους γιατί στη διαδικασία της ενοποίησης υπάρχουν αντιφατικές και ακατανόητες ενέργειες της κυβέρνησης που αντί να βελτιώνουν χειροτερεύουν την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.

  • Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο μας θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές του για τη βελτίωση των υπηρεσιών στους συνταξιούχους με όλους τους διαθέσιμους τρόπους και μέσα παρεμβαίνοντας και ενημερώνοντας τους αρμόδιους σε όλα τα επίπεδα.

            

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Ένα σχόλιο

  • Τα πράγματα είναι πολύ απλά: έρχονται εκλογές κι η κυβέρνηση προτιμά να δίνει το δημόσιο χρήμα σε κανάλια και ιστοσελίδες, αντί να το δίνει για προσλήψεις υπαλλήλων στα Ταμεία, για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Μας έχει αφήσει στην τύχη μας και μετά την απομάκρυνση απ’ την κάλπη κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.