10 λόγοι για να επισκεφτείς τη Χαλκιδική φέτος!

8 Ιουλίου 2021
14:00

 

1. Τρεις προορισμοί σε έναν!

Η Χαλκιδική είναι κάτι παραπάνω από ένας προορισμός: είναι τρεις! Εξερεύνησε την κοσμοπολίτικη Κασσάνδρα, ανακάλυψε την αγνότητα της φύσης στη Σιθωνία και γνώρισε την αυθεντική πλευρά της Ανατολικής Χαλκιδικής , όλα σε ένα καλοκαίρι!

2. Άγιο όρος, το μοναδικό!

Ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το Άγιο Όρος παραμένει μία πηγή πνευματικότητας και ένα δείγμα αγνής, σπάνιας φυσικής ομορφιάς που σε γοητεύει όσες φορές κι αν το αντικρίσεις.

3. Ο ορισμός του καλοκαιριού!

Όλα όσα σημαίνουν καλοκαίρι, τα βρίσκεις εδώ! Ήλιος-Άμμος-Θάλασσα! Με 1.000 παραλίες –οι πιο πολλές ρηχές για ξέγνοιαστες στιγμές στη θάλασσα, και με πεντακάθαρα, ζεστά νερά, η Χαλκιδική είναι ο Νο1 προορισμός με Γαλάζιες σημαίες στην Ελλάδα, προ(σ)καλλώντας σε να γνωρίσεις όλες τις παραλίες της!

4. Η καρδιά της παράδοσης

Τα γραφικά χωριουδάκια που θαυμάζεις στις αναμνηστικές κάρτ ποστάλ; Τα βρίσκεις εδώ! Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, συγκλονιστικές εικόνες της κατάφυτης περιοχής ολόγυρά σου και οι αγνοί ήχοι της φύσης σε καλωσορίζουν στην Νικήτη, την Αρναία, την Άθυτο, τον Παρθενώνα και τα υπόλοιπα παραδοσιακά χωριά που αξίζει να επισκεφτείς ξανά και ξανά.

5. Αμμουλιανή – ένας μικρός μπλε παράδεισος

Η Αμμουλιανή είναι το διαμάντι των διακοπών σου! Το λευκό φως, η λεπτή άμμος και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά της σε γοητεύουν, σε πολιορκούν και σε ξαναζωντανεύουν, κάθε καλοκαίρι γεμίζοντάς σε εικόνες που αγαπάς να αναπολείς κάθε χειμώνα.

6. Καλή όρεξη…

…να έχεις γιατί στην Χαλκιδική θα… γίνει καλοφαγάς! Κάθε γεύμα είναι και μια απολαυστική πανδαισία γεμάτη τοπικά προϊόντα και εκλεκτές πρώτες ύλες που προσφέρει η ευλογημένη γη και η θάλασσα της Χαλκιδικής: το πασίγνωστο μέλι της, τα υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά, τα εκλεπτυσμένα κρασιά και φυσικά τα ολόφρεσκα θαλασσινά και οστρακοειδή που ψαρεύονται καθημερινά από τους ντόπιους.

7. Οι έξω καρδιά άνθρωποί της

Εδώ, η ζεστή φιλοξενία σε αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή. Το χαμογελαστό «καλημέρα» και η διάθεση για βοήθεια και εξυπηρέτηση, είναι χαρακτηριστικά των γεμάτων θετική ενέργεια ανθρώπων της Χαλκιδικής. Εκείνων που θυμούνται το όνομά σου, που σε φιλεύουν κεράσματα και που χαίρονται να σε μυούν στις ομορφιές του τόπου τους κάθε καλοκαίρι.

8. Στη θάλασσα… αλλιώς!

Η γοητεία της Χαλκιδικής ξεδιπλώνεται ολοκληρωτικά… κάτω από τα κρυστάλλινα νερά της! Βυθίσου στη μαγεία του κόσμου κάτω από τη θάλασσα, με προορισμούς για δύτες κάθε επιπέδου και ανακάλυψε έναν καταδυτικό προορισμό γεμάτο συγκλονιστικές και πανέμορφες εικόνες της ζωής κάτω από το νερό.

9. Στα βήματα του Αριστοτέλη

Ξεκινάς το ταξίδι σου στην ιστορία, χιλιάδες χρόνια πίσω, με οδηγό τον μεγάλο Ελληνα φιλόσοφο, Αριστοτέλη, γέννημα-θρέμα της Χαλκιδικής! Γνώρισε τη σκέψη και το όραμα του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου στα Αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του και στο ομώνυμο Πάρκο Αριστοτέλη.

10. Εξερευνητής της φύσης…

…θα γίνεις σε έναν μόνο περίπατο, στα καταπράσινα δάση της Χαλκιδικής! Το Ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000 προστατεύει τα σπάνιας ομορφιάς δάση, με τα υπέροχα μονοπάτια, ιδανικά για περιπατητές που απολαμβάνουν τη θέα του πράσινου και τις πανοραμικές εικόνες από την κορφή των λόφων.

 

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.