kozan.gr: Απορρίφθηκε, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας η ένσταση του Α. Δερμιτζάκη σε σχέση με την αντικατάστασή του από την Προεδρία της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης – Ωστόσο απορρίφθηκε κι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αντικαταστάθηκε ο Α. Δερμιτζάκης και θα πρέπει να ληφθεί εκ νέου απόφαση για να γίνει η αντικατάστασή του

8 Ιουλίου 2021
21:53

Απορρίφθηκε, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας η ένσταση του Α. Δερμιτζάκη σε σχέση με την αντικατάστασή του από την Προεδρία της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης  Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, ένας από τους λόγους απόρριψης είναι:H «πρόταση» του επικεφαλής της παράταξης «Κοζάνη Μπροστά» Ευάγγελου Σημανδράκου για την αντικατάσταση του προσφεύγοντος έπειτα από την ανεξαρτητοποίησή του, όσο και η εισήγηση του Δημάρχου αποτελούν εσωτερικό ζήτημα των συνεργαζόμενων παρατάξεων το οποίο δεν Θεωρείται διοικητική πράξη (και ως εκ τούτου δεν ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Ν. 2690/1999) και δεν δύναται να ελεγχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Επιπλέον όπως αναφέρεται στην απόφαση ΣtΕ 78/2015; «η διαγραφή μέλους δημοτικής παράταξης αποτελεί ένα αντικειμενικό δεδομένο, βάσει του οποίου επέρχονται αυτόθροες συνέπειες στην απώλεια των αξιωμάτων, που το εν λόγV μέλος κατέχει». Σε κάθε περίπτωση, τόσο στην προσβαλλόμενη απόφαση, όπου αναγράφεται η πρόταση του Ευάγγελου Σημανδράκου και η εισήγηση του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο διατυπώνονται με σαφήνεια και πληρότητα, οι εφαρμοζόμενες διατάξεις και εγκύκλιοι της κείμενης νομοθεσίας αλλά και τα πραγματικά περιστατικά της υπό κρίση περίπτωσης, που αιτιολογούν την αντικατάσταση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου”. 

Ωστόσο, απορρίφθηκε κι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αντικαταστάθηκε ο Α. Δερμιτζάκης και θα πρέπει να ληφθεί εκ νέου απόφαση για την αντικατάστασή του επειδή όπως προκύπτει ο προσφεύγων Δερμιτζάκης Αθανάσιος, δημοτικός σύμβουλος του ανωτέρω συμβουλίου συμμετείχε κατά την εν λόγω συνεδρίαση για τη λήψη της απόφασης; διατύπωσε και τις απόψεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο επί αυτής και ψήφισε κατά της πρότασης της αντικατάστασης του ιδίου, ως τακτικού μέλους και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης. Κατόπιν των ανωτέρω, είναι άκυρη η προσβαλλόμενη απόφαση. αφού προκύπτει ότι αυτή ελήφθη κατά παράβαση των προαναφερόμενων διατάξεων τόσο του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας όπως και του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, επειδή, όπως προαναφέρθηκε, ο δημοτικός σύμβουλος, Δερμιτζάκης Αθανάσιος, συμμετείχε στη συζήτηση του Θέματος για τη λήψη της αριθμ.1112021 απόφασης, έχοντας προσωπικό ηθικό συμφέρον για τη διατήρηση της προγενέστερης απόφασης και τη μη αντικατάστασή του από τη Θέση του ως τακτικού μέλους και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.

kozan.gr

18 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.