kozan.gr: Mινκ ή κουνάβια (ή και τα δύο) τα ζωάκια που σκαρφαλώνουν στις βεράντες των σπιτιών σε γειτονιές της Κοζάνης; Τι λέει στο kozan.gr ο υπεύθυνος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων Νίκος Παναγιωτόπουλος (Ηχητικό)

9 Ιουλίου 2021
09:18

Τα κοντινά πλάνα, σε χθεσινό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σ’ ένα από τα ζωάκια που έχουν αναστατώσει το τελευταίο δεκαήμερο πολλές γειτονιές της Κοζάνης, πέριξ του νοσοκομείου (Μαμάτσειου) και πιο βόρεια, κατόπιν κι επισημάνσεων δύο αναγνωστών του Kozan.gr,  κίνησε την περιέργειά μας ώστε να διερευνήσουμε αν πρόκειται όντως για μινκ ή εν τέλει για κάποιο άλλο είδος ζώου όπως κουνάβια. Τα μινκ ή βιζόν ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το κουνάβι και τη νυφίτσα. Το kozan.gr θέλοντας να διαλευκάνει, όσο μπορεί να γίνει αυτό, αξιοποιώντας και ό,τι οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει, για το τι είδους  ζωάκια εν τέλει πρόκειται,  απευθύνθηκε στον υπεύθυνο της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, με έδρα την Καστοριά, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος κατηγορηματικά διευκρίνισε ό,τι τουλάχιστον σε σχέση με το ζωάκι που φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ είναι βέβαιο πως πρόκειται για κουνάβι, δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο  να υπάρχουν ανάμεσα τους και μινκ καθώς μπορούν να συνυπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση αρμόδιο για να απευθυνθούν οι πολίτες είναι το Δασαρχείο, με τον Ν. Παναγιωτόπουλο να δίνει και περαιτέρω συμβουλές κι ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ακούστε το ηχητικό:

5 σχόλια

  • Τα κουνάβια, τα αγριογούρουνα, οι αρκούδες για την επαρχία,
    οι μπίζνες και το φθηνό εργατικό δυναμικό για την Αθήνα.

    Όποιος δεν πήρε χαμπάρι το σχέδιο των κυβερνώντων για την χώρα… κακό του κεφαλιού του. χα χα χα!!!!!

  • Να υποθέσω ότι ο Δήμος και η περιφέρεια πρέπει να ασχολούνται με το θέμα πολύ στενά ……. μάλλον είναι σε διακοπές …….

    • Στην Κοζάνη, μόνο κατατρεγμένοι πρόσφυγες θα μπορούσαν να κατοικήσουν. Οι οποίοι, μην έχοντας που αλλού να προσφύγουν, αναγκάζονται να υπομένουν τα “ευχολόγια” των ντόποιων κατοίκων!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.