kozan.gr: H Κατερίνα Παπακαλα, από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, που συγκέντρωσε 18841 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις και θέλει να περάσει Νομική, μιλά στο kozan.gr

10 Ιουλίου 2021
18:32

 

H Κατερίνα Παπακάλα, από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, που συγκέντρωσε 18841 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις και θέλει να περάσει Νομική, μιλά στο kozan.gr:

1) Τι βαθμούς συγκέντρωσες ανά μάθημα? 

20 κοινωνιολογία

19,3 στην ιστορία

19 στα αρχαία

16,8 στην έκθεση

Πράγματα που δεν θα κατάφερνα χωρίς την στήριξη των καθηγητών μου, τους οποίους και ευχαριστώ πολύ για αυτό.

2) Πού θέλεις να περάσεις;

Νομική.

3) Πώς προέκυψε αυτή η επιθυμία σου για τη Νομική;

Έχω παρά πολλά χρόνια που το σκέφτομαι..Δεν ξέρω πως προέκυψε. Είναι ένας κλάδος που μπορείς να ελιχθείς πολύ εύκολα και μου αρέσει πολύ η ιδέα.

4) Πώς ήταν η περίοδος της προετοιμασίας;

Η καραντίνα με βοήθησε πάρα πολύ για να διαβάσω, δεν πήγαινα φροντιστήριο, σχολείο δεν έχανα χρόνο για τις μεταφορές. Πιστεύω ότι δίχως καραντίνα δεν θα ήταν τόσο καλό το αποτέλεσμα, γιατί λόγω καραντίνας δεν υπήρχαν έξοδοι και ταξίδια και μπορούσα να συγκεντρωθώ στο διάβασμα.

5) Δεν ένιωσες όμως κάποιος είδος κοινωνικής απομόνωσης, λόγω καραντίνας;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Οπότε είχα ελεύθερο χρόνο κανόνιζα να βγω έξω με τις φίλες μου. Δεν ένιωσα μόνη ούτε λεπτό. Βγαίναμε οπότε μπορούσαμε και ήμασταν σε επικοινωνία κάθε μέρα, μιλούσαμε συχνά στο τηλέφωνο. Είχα και στήριξη από τους γονείς μου κι όλο αυτό με διευκόλυνε. Κάποιες φορές ένιωθα τους γονείς μου σαν φίλους και δεν χρειαζόταν καν να βγω έξω.

6) Στερήθηκες πράγματα όλον αυτό τον καιρό;

Δεν ένιωσα ότι στερήθηκα κάτι. Ήξερα ότι ούτως ή άλλως στην Γ’ λυκείου θα περιορίσω πολλά πράγματα για να πετύχω  το στόχο μου. Δεν ένιωσα ότι στερήθηκα τίποτα γιατί ήξερα ότι και χωρίς καραντίνα θα πρέπει να περιορίσω τις εξόδους μου.

7) Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου, αν, φυσικά, υπάρχει;

Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία. Είναι απλά να ξέρεις τι θέλεις και να προσπαθείς ακατάπαυστα γι’ αυτό.

8) Μετά τις πανελλήνιες τι ακολουθεί για το καλοκαίρι;

Ξεκούραση και ταξίδια!!!

9) Μια συμβουλή για τα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες του χρόνου;

Σωστός προγραμματισμός. Δεν χρειάζεται υπερβολικό διάβασμα, απλά πρόγραμμα και έτσι θα τα καταφέρεις όλα.

Γιώργος Τριανταφύλλου

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.