Σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου στην αρχαία πόλη της Αιανής η αναβληθείσα θεατρική παράσταση «Πεθαίνω σαν Χώρα»

12 Ιουλίου 2021
11:59
Κανένα σχόλιο

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης, το StudioTessera και οι σκηνοθέτες Στέλιος Βραχνής και Εύη Σαρμή, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, στη θεατρική παράσταση «Πεθαίνω Σαν Χώρα» στον Αρχαιολογικό Χώρο Αιανής – Αρχαία Πόλη Αιανής, στο λόφο της Μεγάλης Ράχης.

Την εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο «Θέατρο In Situ», διοργάνωσαν οι παραπάνω φορείς με αφορμή το έργο του διεθνούς κύρους Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη. Οι παραστάσεις αφορούν στα έργα του συγγραφέα «Μνήμη» και «Πεθαίνω σαν Χώρα».

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Μια παράσταση θα γίνει σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30.

 

«ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΑΝ ΧΩΡΑ» του Δημήτρη Δημητριάδη (θέατρο)

Η παράσταση «Πεθαίνω Σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, παρουσιάζεται στο λόφο της Μεγάλης Ράχης στις 12 Ιουλίου.

«Όποιος δεν έχει δει ανθρώπους να πεθαίνουν σφυροκοπημένοι από αόρατο χέρι στους δρόμους δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει και τι είναι ο θάνατος μιας χώρας…»

Το εμβληματικό και άκρως προφητικό έργο, που με την αιχμηρή του γλώσσα τάραξε τα νερά της λογοτεχνίας και του θεάτρου περιγράφοντας τη σήψη και το θάνατο μιας χώρας, «φωτίζεται» σκηνικά από έναν πολυμελή θίασο ηθοποιών. Την παράσταση ντύνει μουσικά επί σκηνής ο Άρης Παραπούρας.

Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία: Στέλιος Βραχνής

Πρωτότυπη μουσική / μουσική επί σκηνής: Άρης Παραπούρας

Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Μπόγδανος

Ηχοληψία/ φωτισμός: Νίκος Μάνος

Ηθοποιοί: Απόστολος Λινάρδος, Άννα Χατζηπαύλου, Πάνος Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Μπόγδανος, Φώφη Ζαγορίτου, Ματίνα Λάμπα, Χαρά Σβάρου, Κωνσταντίνος Αβράαμη

Οι φωτογραφίες από τις πρόβες που δημοσιεύουμε είναι της Ομάδας Θέατρο Πρόταση.

Στις εκδηλώσεις τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του covid-19, ενώ η συμμετοχή σε αυτές είναι με προκράτηση θέσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θερμή παράκληση, οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στο χώρο τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα, ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Εκτός των ΑΜΕΑ και άλλων ευπαθών ομάδων, παρακαλούμε το κοινό να παρκάρει στην είσοδο του χώρου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του προσωπικού, και να ανέβει με τα πόδια στο χώρο της παράστασης. Σημειώνουμε επίσης ότι επιβάλλεται ανάλογη για εξωτερικό χώρο – λόφο ενδυμασία και υπόδυση.

Προκράτηση θέσεων: www.mouseioaianis.gr

Πληροφορίες- ΚΡΑΤΉΣΕΙΣ: 2461098800-801 (εσωτ. 5), Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-15:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.