Εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης

12 Ιουλίου 2021
12:09

Την υποβολή πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για το έργο με τίτλο : «Εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης» εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 15ης Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης βρίσκεται σε ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή και κατά την περίοδο των χιονοπτώσεων παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα αποκομμένη από το οδικό ορεινό δίκτυο της περιοχής. Η Ιερά Μονή ηλεκτροδοτείται μέσω του δικτύου της ΔΕΗ που φτάνει μέχρι το μοναστήρι. Κατά την θερινή κυρίως περίοδο κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων πέφτουν πολλοί κεραυνοί στην περιοχή, με αποτέλεσμα να καταστραφεί δύο φορές ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ που χρησιμοποιείται για την σύνδεση του δικτύου με το μοναστήρι.

Κάθε φορά που γίνεται τέτοια καταστροφή μαζί με το μετασχηματιστή καταστρέφεται μεγάλο μέρος της καλωδίωσης της Μονής, ηλεκτρικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο, η αντλία νερού ακόμα και τμήματα της τοιχοποιίας της Μονής. Εκτός των καταστροφών αυτών υπάρχει και άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς στο δάσος της ευρύτερης περιοχής με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για την ίδια την Μονή αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Με την προμήθεια και την τοποθέτηση της αντικεραυνικής προστασίας που περιλαμβάνεται στο προτεινόμενο έργο προϋπολογισμού 10.000,00€ με τίτλο: «Εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης», θα αποφευχθούν μελλοντικές σοβαρές βλάβες στις εγκαταστάσεις της Μονής και ταυτόχρονα θα προστατευθεί κατά το δυνατό και η δασώδης έκταση της ευρύτερης περιοχής.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.